ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αμανατίδης: «Δεν δέχομαι υποδείξεις»

αμανατίδης-δεν-δέχομαι-υποδείξεις-155849
Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Για την ανωτερότητα της ομάδας του αλλά και για το γεγονός ότι δεν θα δεχθεί υποδείξεις από κανέναν για το τι θα πρέπει να κάνει μίλησε χθες ο προπονητής της Νίκης Περικλής Αμανατίδης μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ηρακλή.

Ο 42χρονος τεχνικός σχολίασε αρχικά για το παιχνίδι:

«Θεωρώ ότι κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Σε όλη τη διάρκεια έπαιξε με τον ίδιο τρόπο, όπως και στα τρία παιχνίδια. Δικαιωθήκαμε στο τέλος γιατί πιστεύουμε αυτό που κάνουμε ουσιαστικά.

Κάναμε μια αμυντική λειτουργία που είχε το εξής χαρακτηριστικό. Επειδή θα βγαίναμε και θα πιέζαμε ψηλά, έπρεπε να δώσουμε και μια πολύ μεγάλη «μάχη» σε κόντρες περίπου στο μισό γήπεδο. Αν δεν κάνω λάθος, ο Ηρακλής δεν έκανε ούτε μια τελική προσπάθεια.

Εμείς κάναμε κάποιες φάσεις, αλλά είναι ένα κομμάτι στο οποίο σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μας το κρύβει αυτό ο μανδύας μιας νίκης σαν αυτή που κάναμε έστω και στο τελευταίο λεπτό».

Στη συνέχεια σχολίασε για το πώς θα βελτιωθεί η ομάδα αλλά και για τους κύκλους που δείχνουν εμπάθεια:
«Είναι πολύ σημαντική αυτή η νίκη, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε έναν τομέα, που αν έρθει και «κουμπώσει» με την άλλη δουλειά που κάναμε στο γήπεδο, πραγματικά θα μας αλλάξει επίπεδο. Αυτό όμως θέλει πάρα πολλή δουλειά. Γι’ αυτό έχω πει πολλές φορές ότι οι ομάδες «χτίζονται» σιγά-σιγά.
Μέσα σε οκτώ μέρες ήταν το τρίτο ματς. Οι παίκτες κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια. Τελειώνουν όλα τα παιχνίδια και αυτά που χάνουν και αυτά που φέρνουν ισοπαλία και αυτά που κερδίζουν έχοντας δώσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους.
Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η Νίκη Βόλου θα πρέπει να κάνει υπομονή σ’ ένα κομμάτι που έχει να κάνει κυρίως με τη νοοτροπία. Δεν «ψήλωσε» ξαφνικά και δεν βλέπει καμία ομάδα.
Έγινε μια οργανωμένη προσπάθεια να αποδομηθεί σε μια εβδομάδα η ομάδα, να ξέρετε όμως ότι το αγωνιστικό τμήμα έχει την εμπειρία και δόξα τω Θεώ όσο προπονητής αυτής της ομάδας είναι αυτός που σας μιλάει, αυτός θα καθορίζει τα πάντα στην ομάδα. Όπως και αν σας ακούγεται αυτό, είναι έτσι».
Σε ερώτηση σχετική με το ποιος προσπαθεί να αποδομήσει την ομάδα απάντησε: «Προφανώς κάποιοι εσωτερικοί κύκλοι της ομάδας, οι οποίοι δεν πρέπει να δείχνουν τόσο μεγάλη εμπάθεια τόσο νωρίς. Εγώ απλώς το λέω, για να μην κουράζονται άδικα. Εμείς ξέρουμε από ομάδες. Αυτή είναι η δουλειά μας και δε θα μας πει κανείς πώς θα την κάνουμε».
Για το παιχνίδι με την Καλλονή: «Είναι πολύ δύσκολο το ματς με την Καλλονή. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο. Αν δείξουμε ένα καλό πρόσωπο, που να συνδυάζεται και με αποτελεσματικότητα, η Νίκη Βόλου μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.
Αυτά βέβαια θα τα μετρήσουμε μέσα στη διάρκεια της χρονιάς. Αν δεν κάνω λάθος μόνο ένας ποδοσφαιριστής είναι περσινός. Είναι 17 νέοι παίκτες στην αποστολή, είναι μια καινούργια ομάδα. Νομίζω ότι ο χρόνος δεν αγοράζεται. Αν τον πουλάνε κάπου, πέστε μου και μένα να πάω να τον αγοράσω».
Από τη μεριά του ο προπονητής της ομάδας του Ηρακλή Γιώργος Στράντζαλης σχολίασε:
«Ο αντίπαλος είχε την κατοχή της μπάλας. Δεν μπορώ να κρατήσω πολλά θετικά στοιχεία, αλλά μέσα από τη διαχείριση του υλικού να πιστέψουμε ακόμη περισσότερο στους εαυτούς μας.
Όπως πήραμε νίκη στο τέλος, έτσι χάσαμε το παιχνίδι, είναι ένα καλό μάθημα για μας. Ο Ηρακλής επιβάλλεται να σηκώσει το κεφάλι και να συνεχίσει. Δεν είχαμε φάσεις, αυτό είναι αλήθεια. Θέλαμε να πιέσουμε ψηλά, δεν είχαμε το καθαρό μυαλό για την τελική πάσα. Ήταν αρνητική μέρα για μας στο θέμα της δημιουργίας φάσεων».
Δηλώσεις έκανε και ο ποδοσφαιριστής της Νίκης Τάσος Κυριάκος.
Αναλυτικά: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και στο προπονητικό τιμ για την προσπάθεια. Μετά την ήττα από τον Πιερικό, βρήκαμε το κουράγιο και καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια. Με τον Απόλλωνα δεχτήκαμε ένα γκολ στο τέλος, σήμερα μας το έδωσε πίσω ο Θεός.
Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε κι άλλο. Εχω περάσει από πολλές ομάδες, αλλά πραγματικά αυτό το ποδόσφαιρο που παίζει φέτος η ομάδα μου το ευχαριστιέμαι.
Μια νίκη έστω και στο 90’ ανεβάζει την ψυχολογία στο κατακόρυφο. Διαχειριστήκαμε καλά την ήττα από τον Πιερικό. Δεν το βάλαμε κάτω. Δουλέψαμε αυτές τις δυο μέρες. Όλα τα παιδιά προσπαθήσαμε για το καλύτερο κι αυτό φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου