ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Το κερασάκι στην τούρτα»

το-κερασάκι-στην-τούρτα-217098

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε η χρονιά για τη Νίκη με την άνοδο και στο πόλο

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ακρως επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η φετινή χρονιά για τον σύλλογο της Νίκης Βόλου σε όλα τα επίπεδα μιας και οι κυανόλευκοι κατάφεραν να διαπρέψουν σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και προσφάτως στο πόλο βάζοντας το «κερασάκι στην τούρτα» με την κατάκτηση της ανόδου στη Β’ Εθνική.

Για την άνοδο στη Β’ Εθνική ως αήττητοι μάλιστα, μίλησαν σε χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο κ. Κώστας Τσαρνάς ως μέλος της ερασιτεχνικής και έφορος της υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, ο προπονητής Δημήτρης Μπλάνας, οι τεχνικοί σύμβουλοι Γιώργος Αδαμάσογλου, Γιώργος Νικολάου, ο φουνταριστός και αρχηγός Ανδρέας Ευαγγελινός όπως και ο εξωδιοικητικός έφορος στη Νίκη Πέτρος Μπλάνας.

Αρχικά ο κ. Τσαρνάς σχολίασε αναφορικά με την άνοδο: «Θέλω να πω ότι το κλείσιμο της χρονιάς είναι πάρα πολύ επιτυχές όχι μόνο για το άθλημα του πόλο αλλά για όλη την ερασιτεχνική Νίκη. Είχαμε ανόδους στο μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο και το «κερασάκι» το βάλαμε εμείς. Όλη την χρονιά στις συναντήσεις που κάναμε, είχα την πεποίθηση και το τόνιζα από την πρώτη στιγμή, ότι φέτος είναι η χρονιά μας και φέτος ήταν η χρονιά που το πόλο της Νίκης Βόλου έπρεπε να δείξει ποιο είναι στην πραγματικότητα. Νομίζω ότι το αποδείξαμε και πέσαμε μέσα στις προβλέψεις μας.

Για εμάς αυτή τη στιγμή η άνοδος αποτελεί μια τεράστια επιτυχία αφού ξεπεράσαμε πολλά ιστορικά σωματεία και της περιοχής και από όλη την Ελλάδα.

Ο λόγος που έγινε αυτό είναι γιατί δουλέψαμε συλλογικά πάνω απ’ όλα και με πολύ κόπο, πολλές θυσίες, πολλές στεναχώριες αλλά στο τέλος με την βοήθεια του θεού πήγαν όλα καλά».

Για τη συνέχεια σχολίασε: «Έχοντας ανέβει ένα σκαλί αρχίζουμε και βλέπουμε λίγο πιο μακριά. Ο άμεσος στόχος είναι να κάνουμε μία πολύ καλή πορεία στην Β΄ Εθνική. Χτίζουμε και θα συνεχίζουμε να χτίζουμε. Σκοπός μας είναι να παραμείνει η ομάδα ίδια και να ενισχυθεί όπως και να δουλέψουν οι ακαδημίες μας».

Ο κ. Τσαρνάς θέλησε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του με τους οποίους όπως επεσήμανε έχουνε περάσει πάρα πολύ δύσκολες στιγμές, όπως και την οικογένεια του που τον ανέχτηκε όλο αυτό το χρόνο ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον φίλαθλο κόσμο της Νίκης.

Για την βοήθεια της πολιτείας: «Υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός αυτή τη στιγμή αφού υπάρχουν σωματεία που δουλεύουν χωρίς κολυμβητήρια και εμείς δόξα τω θεώ ας ελπίσουμε πως τον χειμώνα δεν θα έχουμε προβλήματα γιατί στο τέλος δεν θα βρίσκουμε ούτε αθλητές, ούτε κολυμβητήρια, ούτε τίποτα. Η παντελής έλλειψη της πολιτείας αυτή τη στιγμή θα φέρει και υπάρχει το ενδεχόμενο το οποίο απεύχομαι, πολλά σωματεία να πάνε στο μηδέν. Αναγκάζονται αυτή τη στιγμή σωματεία να πάνε στην Αθήνα να δώσουνε αγώνες δίχως μισό ευρώ χρηματοδότηση, ούτε για στέγαση αλλά ούτε και για σίτιση κάτι που ήταν αυτονόητο τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό είναι κάτι που προβληματίζει όχι μόνο εμάς αλλά όλους. Η ομοσπονδία δυστυχώς δεν βοηθάει πια κανέναν λόγω της έκτακτης κρίσης. Θα θέλαμε να ζητήσουμε μια συμπαράσταση μεγαλύτερη».

Δ. Μπλάνας: «Πιστεύαμε στην ομάδα»

Από τη μεριά του ο προπονητής Δημήτρης Μπλάνας τόνισε πως στόχος της ομάδας ήταν ή άνοδος και πίστευε σε αυτήν παρά τις δυσκολίες. Αναλυτικά δήλωσε: «Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής γενικά θα λέγαμε ότι όπως εξελίχθηκε δεν ήταν πολύ δύσκολο αλλά είχε κάποιες ιδιαιτερότητες οι οποίες μέχρι να λυθούν και να διευθετηθούν μας δημιουργήσανε και εμάς κάποια προβλήματα.

Όπως όλοι γνωρίζετε τρεις αθλητές μας δεν αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα. Άλλη εικόνα και άλλο ρόστερ υπολογίζαμε και βρεθήκαμε με μία απόφαση άδικη κατά την άποψη μου να μην μπορούν να αγωνιστούν ως αθλητές άνθρωποι οι οποίοι έχουν διατελέσει προπονητές σε σωματεία.

Εμείς όμως πιστεύαμε στην ομάδα αφού όπως χτίστηκε είχαμε καθαρά ως σκοπό την άνοδο. Στα χιαστί παιχνίδια και τους ημιτελικούς ήταν ένα ματς που κερδίσαμε εύκολα και παίξαμε με ένα αντίπαλο που αντιμετωπίσαμε και στην πρώτη φάση. Ο ΝΟΒΑ και στον χώρο και στην πόλη είναι το πιο ιστορικό σωματείο οπότε αυτό κάνει και την επιτυχία μας ακόμη μεγαλύτερη».

Για τις ακαδημίες: «Όσον αφορά τις ακαδημίες και για την στήριξη που μπορεί να έχει το σωματείο από τις ακαδημίες είναι κάτι το οποίο δεν είναι της παρούσης αφού δεν μπορούν να μπουν στη συγκεκριμένη ομάδα τα παιδιά των ακαδημιών. Είμαστε ένα σωματείο που λειτουργεί τα τελευταία τρία χρόνια και η σκέψη της ομάδας όσον αφορά το θέμα των ακαδημιών αλλά και την επάνδρωση του τμήματος και η φιλοσοφία μας είναι ότι πρέπει να στηριχθεί σε παιδιά δικά της αποκλειστικά.

Δεν θέλουμε να μπούμε σε μία διαδικασία μεταγραφών και αντεγκλήσεων με άλλα σωματεία από την στιγμή που σκοπός μας είναι να φτιάξουμε μία ομάδα με παιδιά που ανήκουν στο σωματείο.

Κάτι τέτοιο όμως θέλει πολύ χρόνο και τεράστια υπομονή γιατί μιλάμε για ηλικίες και παιδιά από 8 ως 10 ετών που δεν μπορούν να αγωνιστούν ούτε καν στο πρωτάθλημα λόγω ηλικίας».

Ευαγγελινός: «Ολα γίνανε με δουλειά»

Ο αρχηγός της ομάδας και φουνταριστός Ανδρέας Ευαγγελινός τόνισε πως το αποτέλεσμα ήρθε μέσα από την δουλειά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο στόχος που είχαμε θέσει από την αρχή και δεν τον κρύβαμε ήταν να ανέβουμε κατηγορία. Τελικά το πετύχαμε γιατί αποδείχθηκε μέσα στο νερό πως είμαστε η καλύτερη ομάδα. Παρά τις όποιες δυσκολίες είχαμε τη διοίκηση που μας στήριξε σε ότι χρειάστηκε. Για την κατηγορία αυτή πιστεύω πως είναι πολυτέλεια να έχουμε ένα προπονητή όπως είναι ο Δημήτρης (Μπλάνας) αλλά όλα αυτά γίνανε με δουλειά αφού αν δεν δουλέψεις δεν κάνεις τίποτα. Οι προπονήσεις, τα βάρη, τα διπλά και τα φιλικά όλα είχαν σαν αποτέλεσμα την άνοδο η οποία όμως ήρθε μέσα από την σκληρή δουλειά και την καθημερινή προπόνηση».

Π. Μπλάνας «Εχουνε μπει οι βάσεις»

Ο κ. Πέτρος Μπλάνας σχολίασε: «Οι υγιείς βάσεις στο τμήμα έχουν μπει από τη στιγμή που στο τιμόνι του τμήματος βρίσκεται ο κ. Τσαρνάς. Η ομάδα έχει προοπτική και λόγω ονόματος έχει μια δυναμική που πιστεύουμε ότι θα έχει για την υδατοσφαίριση της Μαγνησίας και του Βόλου θετικά αποτελέσματα στο μέλλον αρκεί να μην μπουν διάφοροι παράγοντες άλλοι που έχουν διαλυτική τάση. Εμείς θα εκμεταλλευθούμε στο έπακρο το κολυμβητήριο «Βασίλειος Πολύμερος» της Νέας Ιωνίας και η μελλοντική μας προοπτική είναι να δημιουργήσουμε τις ακαδημίες. Θέλουμε την συμπαράσταση των δικών μας ανθρώπων και της Ερασιτεχνικής Νίκης και βάζουμε τα θεμέλια για εποικοδομητική συνεργασία με όλα τα σωματεία του Βόλου και της Θεσσαλίας. Για να αναπτυχθεί το άθλημα χρειάζεται τόλμη και προγραμματισμός από την Ομοσπονδία. Από το φθινόπωρο εμείς σαν εφορία κολύμβησης θα καλέσουμε να εγγραφούν στις ακαδημίες παιδιά 10-15 ετών».

Νικολάου: «Να βγάλουμε δικά μας παιδιά»

Για την ανάγκη που υπάρχει να βγουν παιδιά από τις ακαδημίες και την έλλειψη βοήθειας από την Ερασιτεχνική μίλησε ο κ. Νικολάου τονίζοντας: «Το πόλο της Νίκης σημαίνει Κώστας Τσαρνάς. Εμείς απλώς βοηθάμε, όμως αν δεν υπήρχε ο Κώστας δεν θα υπήρχε ομάδα πόλο της Νίκης. Ο προπονητής μας οδήγησε εκεί ψηλά που θέλαμε να φθάσουμε. Είμαστε μόνοι μας τελείως και η Ερασιτεχνική Νίκη δεν μας έχει βοηθήσει καθόλου. Πρέπει να το πω. Δεν θέλουν κάποιοι να το τονίσω αλλά εγώ θα το πω και θα πάρω το βάρος. Είμαστε μόνοι μας τελείως μόνο με τον κ. Τσαρνά. Πρέπει να λειτουργήσουμε στα θέματα των ακαδημιών αλλά δεν μας δίνουν τον ανάλογο χρόνο (στην πισίνα). Είτε θα δημιουργηθούν ακαδημίες σε σωστή βάση και θα πάρουμε ώρες κανονικές είτε θα πρέπει να διαλυθεί το τμήμα όπως πρότεινα. Δεν μπορούμε να φέρουμε παιδιά να κάνουνε προπόνηση στις 9.30 με 11 το βράδυ για να κερδίζει κάποιες συνδρομές η ομάδα. Αν η ομάδα δεν έχει δικά της παιδιά δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει. Πρέπει να μας δοθεί και εμάς μία ώρα και δύο διαδρομές, τρεις φορές την εβδομάδα, από τις 7.30μ.μ. ως τις 9μ.μ. για να βγάλουμε δικά μας παιδιά. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που παίζει στην κατηγορία και βγαίνει με δέκα ντόπιους παίκτες. Θέλουμε όμως λίγο βοήθεια».

Τέλος ο Γιώργος Αδαμάσογλου ο οποίος μάλιστα αγωνίστηκε και στην τελική φάση και πέτυχε ένα καθοριστικής σημασίας τέρμα σχολίασε: «Ατομα που ήρθαν και είδαν τα τελικά είπαν ότι η Νίκη και το Ρέθυμνο μπορούν να σταθούν πολύ άνετα στη Β΄ Εθνική και κάποιοι άλλοι είπανε ότι η Νίκη κάλλιστα θα μπορούσε να διεκδικήσει την άνοδο και από την Β’ στην Α2 και κάτι τέτοιο μας γεμίζει με δύναμη και ηθικό για να συνεχίσουμε πάνω στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει τα τελευταία τρία χρόνια».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου