ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Παραμένει πρόβλημα η φορολογική

παραμένει-πρόβλημα-η-φορολογική-217104

Πρέπει να βρεθεί λύση μέχρι και τις 24 Αυγούστου για να κατατεθούν τα δελτία

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ένα μεγάλο πρόβλημα καλείται να αντιμετωπίσει μέχρι τις 24 Αυγούστου η ΠΑΕ Νίκη Βόλου και αυτό έχει να κάνει με την φορολογική ενημερότητα την οποία ακόμη δεν έχει πάρει προκειμένου να προχωρήσει στην κατάθεση των δελτίων στην ΕΠΟ και συνεπώς στη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Football League.

Η κυανόλευκη ΠΑΕ ειδοποιήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών πως δεν μπορεί να λάβει ούτε προσωρινή φορολογική ενημερότητα και αυτό αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα την παρούσα στιγμή αφού βρίσκεται στον αέρα ακόμη και η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα.

Οι κυανόλευκοι χρειάζονται επειγόντως την φορολογική ενημερότητα προκειμένου να προχωρήσουν στην κατάθεση των δελτίων των ποδοσφαιριστών στην ΕΠΟ μέχρι και τις 24 Αυγούστου οπότε και είναι η καταλυτική ημερομηνίας της υποβολής τους.

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου κ. Ανδρέας Πάτσης με χθεσινές δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Blue Star Fm τόνισε μεταξύ άλλων:

«Έχουμε παραδεχθεί τις παραβάσεις για το ότι δεν έχουν κατατεθεί φόροι για τις μεταγραφές που έχουν γίνει την τελευταία εξαετία και συνεργαζόμαστε με το ΣΔΟΕ και την Εφορία. Μας λένε ότι μπορούν να μας βεβαιώσουν το χρέος, αλλά δεν μπορούν να μας βάλουν σε ρύθμιση.

Η ΠΑΕ Νίκη ζήτησε με επίσημο έγγραφο προσωρινή φορολογική ενημερότητα και στη συνέχεια να μπούμε σε ρύθμιση, όπως γίνεται για όλες τις ΠΑΕ. Όμως μας δόθηκε αρνητική απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών για λόγους δημοσίου συμφέροντος, όπως ειπώθηκε.

Πρόκειται για μια κουταμάρα ενός γραφειοκράτη δημοσίου υπαλλήλου, ο οποίος προτιμά να μην πάρει τίποτα το δημόσιο παρά να τα πάρει λίγα λίγα και με τον τρόπο τον οποίον προτείνουμε. Και όλα αυτά ενώ έχουμε δώσει ένα σκασμό χρήματα προς το δημόσιο και ενώ προσπαθούμε να εξυγιάνουμε την ομάδα.

Έπειτα στείλαμε υπόμνημα προς τον Υπουργό Οικονομικών, στο οποίο επισημαίνουμε ότι αν νομίζουν ότι η διάθεσή μας να εξυγιανθεί η ΠΑΕ πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι και να στερείται έσοδα το δημόσιο, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.

Μας ζήτησαν να γίνει πολιτική παρέμβαση. Μας το είπαν ξεκάθαρα. Δυστυχώς λειτουργεί το ρουσφέτι κι όχι ο νόμος. Τα νόμιμα δικαιώματά μου δεν τα περνώ μέσα από οποιοδήποτε πολιτικό γραφείο. Έχω μιλήσει με τον τους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας κ. Μεϊκόπουλο, την κ. Χρυσοβελώνη, τον κ. Ηλιόπουλο και θα μιλήσω και με τον κ. Νάκο. Όμως δε ζητώ χάρη από κανέναν. Θέλω τα νόμιμα.

Είδα ότι με τη βλακεία του κράτους δεν τα βάζει κανένας. Περιμένουν οι υπάλληλοι του κράτους, που αρνούνται να μας δώσουν φορολογική ενημερότητα, να τους πάρουν τηλέφωνα από ψηλά, κάποιο πολιτικό πρόσωπο.

Το Υπουργείο Οικονομικών δε συναινεί προς τη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας να μας δώσει προσωρινή φορολογική ενημερότητα. Άρα όλα είναι στον αέρα, ακόμη και η συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα. Προς το παρόν το πρόβλημα δεν είναι αντιμετωπίσιμο. Το κακό είναι ότι μας πιέζει ο χρόνος. Πρέπει να κατατεθούν τα δελτία των παικτών στην ΕΠΟ μέχρι τις 24 Αυγούστου. Όμως δε θα γίνουν δεκτά, αν δεν υπάρχει φορολογική ενημερότητα. Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση».

Ο κ. Πάτσης εξάλλου σε χθεσινή του συνέντευξη στο goalpost.gr μίλησε αρχικά για την κίνηση των διαρκείας τονίζοντας:

«Τα όνειρα για να γίνουν πραγματικότητα απαιτούν μία δυναμική υποστήριξη. Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν βαρίδια από το παρελθόν τα οποία για να ξεπεραστούν απαιτούν πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια. Αυτό το οποίο πάμε να δημιουργήσουμε, λοιπόν αυτή τη στιγμή, το οποίο, έχει δύο πόλους, αφενός μεν να ξεπεράσει τα προβλήματα του παρελθόντος, τα οποία είναι ιδιαίτερα σοβαρά και πολλά και αφετέρου να δημιουργήσει κάτι δυναμικό για το μέλλον και να δώσει μία ελπίδα και μία άλλη προοπτική, διότι είναι προφανές ότι η ομάδα αυτή τη στιγμή, έτσι όπως αρχικώς έχει δομηθεί μέχρι τώρα, δείχνει και τις προθέσεις τις οποίες έχουμε για την παρουσία μας στα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Όλο αυτό το πράγμα το οποίο εγώ έχω δημιουργήσει, μέσα σε διάστημα, όχι περισσότερο των τριών μηνών, για να μπορέσει να υλοποιηθεί και να γίνει πραγματικότητα απαιτεί δυναμική υποστήριξη από τον κόσμο.

Εάν αυτό δεν υποστηριχθεί, τότε τα όνειρα αυτά γίνονται απλά, αυταπάτες.

Καθένας πρέπει να πάρει τις ευθύνες του. Εγώ σαν διοίκηση της ομάδας έχω δώσει, σαφέστατα, δείγματα γραφής σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Αυτή δεν είναι μία προσπάθεια ενός ανδρός μόνο. Δεν μπορώ να την υποστηρίξω μόνος μου και νομίζω πως αυτό δεν έχει και καμία λογική. Η ομάδα ανήκει στον κόσμο της. Ο κόσμος είναι αυτός που θα δώσει «φτερά» στο όνειρο».

Για τις μεταγραφές: «Για τα μεταγραφικά ζητήματα υπάρχουν δύο θέματα: αφενός πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις μας, γιατί όπως έχω προαναφέρει υπάρχουν προβλήματα με το παρελθόν τα οποία ακόμη μας βασανίζουν, δεν είναι πως απλώς έχουμε ένα μπάτζετ το οποίο θα επανεπενδύουμε πάνω στη νέα ομάδα την οποία χτίζουμε, έχουμε και το παρελθόν το οποίο είναι πάρα, πάρα πολύ πιεστικό.

Οι προσφυγές για παράδειγμα που καλούμαστε να πληρώσουμε, δεν έχουν σταματήσει όλον τον Ιούλιο ως σήμερα. Συν τα θέματα με το δημόσιο τα οποία δεν ξέρουμε και που θα καταλήξουν».

Για το πόσο αντέχει ακόμη: «Αντοχές υπάρχουν. Το θέμα είναι πως πρέπει να υπάρξει μία ευρύτερη υποστήριξη. Αν δεν υπάρξει αυτή η υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα, από κει και πέρα το να μιλάμε ή να ονειρευόμαστε εκ του ασφαλούς, δε γίνεται.

Η σωρεία των προβλημάτων της ομάδας απαιτεί πακτωλό χρημάτων και περιμένω και μία μεγάλη και μία ευρεία συμμετοχή.

Παρατηρώ πως υπάρχει ένα εφησυχασμός πως πολλοί πιστεύουν πως όλα τα προβλήματα θα τα λύσει ο Πάτσης. Δεν είναι έτσι.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα που δεν είναι άλλο από το ότι δεν μπορούμε να πάρουμε φορολογική ενημερότητα. Κι αυτό είναι απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών και όχι κάποιου υπαλλήλου κάποιας ΔΟΥ.

Και επανερχόμενοι στο θέμα αυτό, να προσθέσουμε πως από τότε που αναλάβαμε τα πάντα πληρώνονται και μάλιστα στην ώρα τους: ΦΠΑ, ΦΜΥ, ΙΚΑ, περαιώσεις, δόσεις εφορίας. Δεν υπάρχει τίποτα το οποίο να μη πληρώνεται εδώ και τέσσερις μήνες.

Οπότε όταν οι αρμόδιοι βλέπουν πως γίνεται μία προσπάθεια να μπει μία τάξη, γίνεται ένας αγώνας, δεν βλέπω πως μπορεί να κερδίσει το κράτος βάζοντας λουκέτο σε μία εταιρία που έχει ως στόχο να εξυγιανθεί.

Η λύση είναι προφανής και αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν, είναι βέβαιο πως ξέρουν τον τρόπο. Άλλωστε ο τρόπος είναι ο συνήθης στην Ελλάδα».

Κανονικά η προετοιμασία

Στο μεταξύ κανονικά και δίχως προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία της Νίκης στο Καρπενήσι όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο. Οι κυανόλευκοι πραγματοποίησαν και χθες διπλή προπόνηση με την έμφαση της πρωινής να δίνεται στην φυσική κατάσταση και της απογευματινής στις ασκήσεις με την μπάλα και την τακτική.

Τα φιλικά

Το πρώτο φιλικό της Νίκης για τη νέα χρονιά θα είναι αυτό απέναντι στην ΑΕΛ Καλλονής το Σάββατο 11 Αυγούστου. Επιπλέον οι κυανόλευκου θα αντιμετωπίσουν την Αναγέννηση στην Καρδίτσα στις 22 Αυγούστου ενώ στις 29 Αυγούστου θα φιλοξενηθούν από τον Ρήγα Φεραίο στο Βελεστίνο. Στις 2 Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΠ Ηρακλής στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και στις 6 Σεπτεμβρίου παίξουν εκτός έδρας απέναντι στον Τύρναβο. Τέλος τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί και το φιλικό με αντίπαλο τον Πιερικό που είχε προγραμματιστεί για τις 26 Αυγούστου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Το πρόγραμμα των φιλικών

11 /8 Καρπενήσι: Νίκη Βόλου – Καλλονή

22/8 Καρδίτσα: Αναγέννηση – Νίκη Βόλου

29/8 Βελεστίνο: Ρήγας Φεραίος – Νίκη Βόλου

2/9 Πανθεσσαλικό: Νίκη Βόλου – ΑΕΠ Ηρακλής

6/9 Τύρναβος: Τύρναβος – Νίκη Βόλου

Τα εισιτήρια διαρκείας

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ενημερώνει το φίλαθλο κοινό της ότι η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Αυγούστου με την δυνατότητα προκαταβολής και παραλαβής των εισιτηρίων στο τέλος του μήνα.

1.Τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013 ισχύουν για τους εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος της Football League και τους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος

2.Τα εισιτήρια διαρκείας είναι ονομαστικά και για την έκδοση τους απαιτείται η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας

3.Για την έκδοση φοιτητικού εισιτηρίου διαρκείας, απαιτείται η προσκόμιση του φοιτητικού πάσο

4.Για την έκδοση στρατιωτικού εισιτηρίου διαρκείας, απαιτείται η προσκόμιση της στρατιωτικής ταυτότητας

5.Για την έκδοση εισιτηρίου διαρκείας για ανέργους, απαιτείται η προσκόμιση θεωρημένης κάρτας ανεργίας

6.Τα εισιτήρια διαρκείας για συνταξιούχους αφορούν στις ηλικίες 65 και άνω (γεννηθέντες/είσες από την 01/09/1947 και έπειτα), και για την έκδοσή τους απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας

7.Δικαίωμα έκδοσης μαθητικού εισιτηρίου διαρκείας έχουν οι γεννηθέντες/είσες από την 01/09/1994 έως την 31/08/2000. Για την έκδοσή του απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού γέννησης ή αστυνομικής ταυτότητας

8.Η έκπτωση -50% στο παιδικό εισιτήριο διαρκείας αφορά στην κανονική τιμή του εισιτηρίου και για την έκδοσή του απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού γέννησης. Δικαίωμα έκδοσης παιδικού εισιτηρίου διαρκείας έχουν οι γεννηθέντες/είσες από την 01/09/2012 κι έπειτα. Για την έκδοση παιδικού εισιτηρίου απαιτείται η ταυτόχρονη αγορά ενός τουλάχιστον κανονικού εισιτηρίου για την ίδια θύρα

9.Η έκπτωση -30% στο γυναικείο εισιτήριο διαρκείας αφορά στην κανονική τιμή του εισιτηρίου, και για την έκδοσή του απαιτείται η ταυτόχρονη αγορά ενός κανονικού εισιτηρίου για την ίδια θύρα

Κατηγορίες Εισιτηρίων

Θύρες 21, 22 – VIP (+ δωρεάν parking) 400€

Θύρες 18, 19 & 24, 25 250€

Θύρες 13-16 & 27-30 200€

Θύρες 43-56 120€

Θύρες 1-12 80€ (φοιτητικό, στρατιωτικό, ανέργων, συνταξιούχων)

50€ (μαθητικό, από 12-18 ετών)

Θύρες 13-16, 18, 19, 24, 25, 27-30 – ΑΜΕΑ

56 δωρεάν θέσεις (με σειρά προτεραιότητας)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου