ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μια ανάσα από το όνειρο

μια-ανάσα-από-το-όνειρο-246187

90 λεπτά από την άνοδο χωρίζουν τη Νίκη Βόλου που επέστρεψε με το διπλό από τον Πύργο

Μια τεράστια νίκη σημείωσε χθες η ομάδα της Νίκης Βόλου που βρίσκεται πλέον μια ανάσα από την άνοδο στη Football League μετά το διπλό με σκορ 1-2 στην έδρα του Πανηλειακού στον Πύργο στο πλαίσιο της 5ης και προτελευταίας αγωνιστικής των play-off που οδηγούν στη Football League.

Οι κυανόλευκοι μπορεί να έμειναν πίσω στο σκορ για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι στα play-off, κατάφεραν όμως με πάθος και ψυχή μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το γκολ του Μακρίδη για τους γηπεδούχους στο 16ο λεπτό ισοφάρισε ο Λαζαρίδης στο 61’ ενώ ο Στουρνάρας ήταν αυτός που χάρισε το χρυσό τρίποντο στην ομάδα του σκοράροντας στο 93ο λεπτό. Η Νίκη παραμένει έτσι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με την διαφορά από τον δεύτερο Οικονόμο Τσαριτσάνης να βρίσκεται στον ένα βαθμό και χρειάζεται πλέον μόλις μια ισοπαλία στο Κυριακάτικο παιχνίδι του Παντελής Μαγουλάς στο μεταξύ τους παιχνίδι προκειμένου να πάρει το χρυσό εισιτήριο της ανόδου.

Το βασικό σχήμα

Με αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι με την Ζάκυνθο προχώρησε ο προπονητής της Νίκης Περικλής Αμανατίδης, χρησιμοποιώντας τον Χρήστο Χολέβα στην άμυνα και τον Αλέξανδρο Παπατζίκο στην μεσαία γραμμή. Συγκεκριμένα ο Βούρας παρέμεινε για ακόμη ένα παιχνίδι κάτω από τα δοκάρια και την αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Στουρνάρας, Χολέβας, Μκρτσιαν, και Λαμπρόπουλος. Στον άξονα της μεσαία γραμμής τοποθετήθηκαν οι Παπατζίκος και Ριζογιάννης με τους Παυλίδη και Λαζαρίδη να παίζουν στα άκρα αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Πουλάκο που ήταν στην κορυφή της επίθεσης χρησιμοποιήθηκε ο Διαμαντίδης. Το ίδιο σκηνικό

Για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι η Νίκη Βόλου έμεινε πίσω στο σκορ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Μπορεί χθες να μην δέχθηκε γκολ στα πρώτο δεκάλεπτο όπως έγινε στα παιχνίδια με Πανηλειακό(εντός), Οικονόμο (εκτός) και Ζάκυνθο (εντός) αυτό όμως ήρθε στο 16ο λεπτό όταν μετά από κλέψιμο της μπάλας του Μακρίδη από τον Διαμαντίδη και σουτ του ίδιου από τα 35 μέτρα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Βούρα που δεν μπόρεσε να αντιδράσει βρισκόμενος αρκετά μέτρα μακριά από την εστία του.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πάντως εκείνοι που απείλησαν πρώτοι με τον Πουλάκο να σουτάρει στο 5ο λεπτό αλλά να μην βρίσκει τον στόχο.Στη συνέχεια και μετά την επίτευξη του γκολ για τους γηπεδούχους η Νίκη προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια όντας η μόνη ομάδα που απειλούσε με αξιώσεις.

Στο 28ο λεπτό ο Ριζογιάννης έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από την εστία του Πανηλειακού. Ακολούθησε εκτέλεση φάουλ με τον Διαμαντίδη στο 34ο λεπτό αλλά και πάλι δεν βρήκε τον στόχο με τους παίκτες της Νίκης όμως να ανεβάζουν σταδιακά την απόδοσή τους. Με την συμπλήρωση 45 λεπτών αγώνα ο Ριζογιάννης γύρισε την μπάλα αλλά μέσα στην περιοχή δεν μπόρεσαν να σουτάρουν Παυλίδης και Λαζαρίδης.

Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα όμως ήταν και η μεγαλύτερη φάση για τους κυανόλευκους στο πρώτο μέρος όταν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πουλάκος βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι της αντίπαλης περιοχής και το σουτ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα μια ανάσα από την εστία του Θεοδωρακόπουλου.

Η επανάληψη

Με γκολ του Λαζαρίδη στο 61ο λεπτό της αναμέτρησης η Νίκη Βόλου κατάφερε να φθάσει στην ισοφάριση με τον Παυλίδη να κάνει την ασίστ για τον σκόρερ και αυτός να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα για 4η φορά στα play-off με πλασέ στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Νίκης στην επανάληψη.

Οι κυανόλευκοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια παρά το γεγονός ότι με την έναρξη της επανάληψης αντικαταστάθηκε το βαρύ πυροβολικό της Γιώργος Πουλάκος ο οποίος σε πέντε αναμετρήσεις μετρά πέντε τέρματα.

Μετά την επίτευξη της ισοφάρισης η Νίκη προσπάθησε να απειλήσει ξανά στα επόμενα λεπτά και στο 65ο λεπτό και ενώ ο Παυλίδης ήταν έτοιμος να πλασάρει τον σταμάτησε ο Τομαράς για ακολουθήσει στη συνέχεια διακοπή του αγώνα μιας και υπήρξε ρίψη αντικειμένων από τους φιλοξενούμενους προς τον πρώτο βοηθό με τους γηπεδούχους να ζητάνε φάουλ σε προσπάθεια του Βατσή πριν από το γκολ της ισοφάρισης για τη Νίκη.

Στο 77’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία της Νίκης με τον Βούρα όμως να κρατά το 1-1 όταν αρχικά απέκρουσε σουτ του Μπράβου και στη συνέχεια μπλόκαρε την μπάλα σε νέο σουτ που πραγματοποιήθηκε από τον Κάλφα.

Στο 80ο λεπτό ο Τομαράς κέρδισε σκόρερ για την ομάδα του Πανηλειακού αλλά στην εκτέλεση του Νικολόπουλου οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν. Από νέο κόρνερ του Τσετιροκλή αυτή τη φορά στο 85’ ο Κολόκας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι που πέρασε από την εστία της Νίκης με την μπάλα να βρίσκει και στον Λαζαρίδη καταλήγοντας εκ νέου σε κόρνερ που πέρασε δίχως επιτυχία. Τελικά και ενώ η Νίκη δέχονταν την πίεση των γηπεδούχων κατάφερε να φθάσει στην επίτευξη ενός ακόμη τέρματος όταν στο τρίτο λεπτό της επανάληψης ο αρχηγός της Βαγγέλης Στουρνάρας έδωσε στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς με πλασέ.

Το τέρμα αυτό όπως ήταν λογικό πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους ποδοσφαιριστές της Νίκης που παρά τις δύσκολες συνθήκες απέδρασαν με το διπλό από τον Πύργο που την κρατά σε θέση οδηγού στη βαθμολογία περιμένοντας πλέον τον Οικονόμο Τσαριτσάνης Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα του Πανηλειακού στον Πύργο, ενώ πλέον η Νίκη παίζει για δύο αποτελέσματα (νίκη-ισοπαλία) ώστε να πανηγυρίσει την άνοδο στη Football League την ερχόμενη Κυριακή.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής Οικονόμος – Ζάκυνθος 2-0Πανηλειακός – Νίκη Βόλου 1-2

Η τελευταία αγωνιστική Κυριακή 8 Ιουλίου – 6.30μ.μ. Νίκη Βόλου – Οικονόμος Ζάκυνθος – Πανηλειακός

Η Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Β. Γκολ 1. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 12 (12-6)2. ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ 11 (7-3)3. ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 5 (7-13)4. ΖΑΚΥΝΘΟΣ 2 (5-9)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου