ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βοσνιάδης: «Εμείς είμαστε εδώ και το παλεύουμε»

βοσνιάδης-εμείς-είμαστε-εδώ-και-το-πα-891333

Μπορεί η Νίκη Βόλου να παρέμεινε χωρίς νίκη και βαθμό μακριά από τη Μαγνησία σε τρίτο σερί εκτός έδρας παιχνίδι, χάνοντας αυτή τη φορά από την Αναγέννηση Καρδίτσας στο θεσσαλικό ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου, αλλά ο προπονητής της Αλέκος Βοσνιάδης δεν το… βάζει κάτω.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

«Εμείς είμαστε εδώ και το παλεύουμε» τόνισε μετά το τέλος της αναμέτρησης στο AEL FC Arena ο Μακεδόνας τεχνικός, βλέποντας την ομάδα του σε ακόμη ένα παιχνίδι να μένει πίσω στο σκορ και να μην μπορεί να κάνει την ανατροπή, όπως συνέβη με τον Μακεδονικό και με την ΑΕΛ.

Στην αρχική του τοποθέτηση επεσήμανε: «Είμαστε στεναχωρημένοι, γιατί ήταν ένα άδικο αποτέλεσμα για εμάς. Βέβαια, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την προσπάθεια των αντιπάλων και του αξίζουν συγχαρητήρια για τη νίκη. Παρόλα αυτά νομίζω πως δικαιούμασταν παραπάνω πράγματα απ’ αυτό το παιχνίδι.

Μετά το δεκάλεπτο που μπήκε δυνατά η Αναγέννηση και κέρδισε δύο κόρνερ, ισορροπήσαμε άμεσα. Κάναμε τις ευκαιρίες μας, είχαμε την κατοχή της μπάλας και κινδυνέψαμε μόνο όταν μας έκλεψαν την μπάλα σε «άσχημα» σημεία και πήγαν να φύγουν στη μετάβαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την κατοχή. Εννοείται πως ο αντίπαλος πήγε πίσω για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Εκεί δυσκόλεψαν τα πράγματα με πολύ κόσμο στην αντίπαλη περιοχή. Απέναντι σε παίκτες έμπειρους με καλά σώματα, δεν είναι εύκολο να διασπάσεις την άμυνα και να δημιουργήσεις φάσεις.

Παρόλα αυτά μέχρι το τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού δώσαμε τη «μάχη» μας. Ψάξαμε τρόπους για να ισοφαρίσουμε το αποτέλεσμα, αλλά δυστυχώς το γκολ δεν ήρθε.

Δεν πήραμε τίποτα από το παιχνίδι και είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Χάσαμε ένα ντέρμπι ακόμη, όπως χάθηκε και στη Λάρισα, δηλαδή με μία φάση ο αντίπαλος προηγήθηκε και από εκεί και μετά δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάτι και από εκείνο το παιχνίδι.

Είναι πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε. Σίγουρα θέλουμε βελτίωση σε αρκετά πράγματα, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιαζόμαστε βελτιωμένοι.

Δεν μπορώ να πω κάτι για τη διάθεση των παικτών και για το πάθος που είχαν για να κάνουν πράγματα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή σου δίνει πράγματα χωρίς να τα δικαιούσαι και κάποια στιγμή ενώ δικαιούσαι πράγματα, δεν σου έρχονται τα αποτελέσματα. Συνεχίζουμε… Το ποδόσφαιρο θέλει δυνατούς, δεν πρέπει να λυγίζει κανείς. Πάμε στο επόμενο παιχνίδι».

Για τον τρόπο που χάθηκε και αυτός ο αγώνας: «Για μια έμπειρη ομάδα, όπως είμαστε εμείς, το να δέχεται γκολ σ’ εκείνο το χρονικό διάστημα είναι κάτι που πρέπει να το αναλύσουμε; Να αλλάξουμε την σκέψη μας;

Σε μια φάση, όπου όλη ομάδα είναι τοποθετημένη πίσω, δεχόμαστε ένα τέρμα γιατί έχουμε και δεύτερη ευκαιρία για να το σώσουμε, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ξαναγύρισε στον παίκτη, που μας έβαλε ένα εύκολο γκολ σε χώρο όπου απαγορεύεται να πέσει η μπάλα κάτω.

Στο ποδόσφαιρο γίνονται τα πάντα. Τι να πούμε; Να σταματάμε το παιχνίδι από το 40’ και μετά; Πραγματικά είναι τρελό. Nα σταματάμε να παίζουμε και να κοιτάμε να διασφαλίσουμε το αποτέλεσμα; Είναι το τέταρτο παιχνίδι που δεχόμαστε γκολ στο ίδιο χρονικό διάστημα. Όσο είσαι στο ποδόσφαιρο, συμβαίνουν πράγματα. Ποιος θα μας το έλεγε πριν ότι μια τόσο έμπειρη ομάδα, όπως εμείς, θα έχανε αγώνες δεχόμενη γκολ στο 40’, στο 42’ και στο 43’; Θα παλέψουμε μ’ αυτό, δεν γίνεται αλλιώς. Ούτε πρέπει να ρίξουμε τα πράγματα στην τύχη και να μεταφέρουμε το πρόβλημα κάπου αλλού.

Εμείς πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, εμείς το δεχόμαστε, εμείς πρέπει να το λύσουμε, εμείς φταίμε γι’ αυτό. Να κοιτάξουμε να μην πληρώνουμε τις λίγες φάσεις του αντιπάλου. Είχαμε τις φάσεις να προηγηθούμε και αν το κάναμε θα γινόταν άλλο παιχνίδι. Μάλιστα σ’ ένα παιχνίδι, όπου αντίπαλος έχει το ίδιο άγχος. Και οι δύο ομάδες θέλουν να κερδίσουν. Δεν ήρθαμε εδώ να κρυφτούμε, αλλά για να πάρουμε τη νίκη.

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή στα δίνει εύκολα, κάποια στιγμή θα σου βγει η ψυχή για να πετύχεις πράγματα. Να είμαστε δυνατοί για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις αναποδιές. Ούτε θα βάλουμε το κεφάλι κάτω, ούτε θα ρίξουμε το βάρος αλλού. Εμείς πρέπει να βρούμε τον τρόπο για να παίρνουμε τα αποτελέσματα. Είναι πράγματα που πρέπει να λυθούν μέσα στην ομάδα».

Για το αν άλλαξε τα πλάνα ο τραυματισμός του Δεληζήση: «Σίγουρα τα άλλαξε. Μια εβδομάδα δουλεύαμε για να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα και ξαφνικά χρειάστηκε να αλλάξουμε άρον-άρον σχηματισμό. Θέλαμε και να αιφνιδιάσουμε τον αντίπαλο την ώρα που μας συνέβη η αναποδιά. Βάλαμε μέσα τον Κάσσο και προσπαθήσουμε να τους δημιουργήσουμε πρόβλημα. Στο ποδόσφαιρο παίρνεις αποφάσεις που κάποιες φορές σε οδηγούν στο καλό και κάποιες σου δημιουργούν πρόβλημα.

Είναι όμως ένας σημαντικός παίκτης για εμάς που βγήκε εκτός την τελευταία στιγμή. Αναγκαστήκαμε να κατεβάσουμε παίκτη από την κερκίδα για να τον βάλουμε στην αποστολή».

Για το πόσο εύκολο είναι να πλησιάσει η Νίκη την κορυφή: «Εξακολουθώ να λέω ότι η ομάδα μπορεί να κάνει σερί αποτελεσμάτων. Και σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) θα μπορούσε να προηγηθεί και να πάρει το παιχνίδι. Χάθηκε ένα παιχνίδι στο Αλκαζάρ, όπου είχαμε μεγάλες φάσεις. Είναι ματς που κρίνονται σε μια φάση, που δυστυχώς για εμάς είναι με τη μεριά του αντιπάλου. Κάποια στιγμή θα πάρουμε κι εμείς παιχνίδια που δικαιούμαστε. Υπάρχει μια διαφορά, αλλά παντού υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα. Πρέπει να μειώσουμε τα λάθη μας, έστω τη μια πιθανότητα που δίνουμε στον αντίπαλο και να κάνουμε τις φάσεις μας γκολ. Βέβαια παίζουν και οι αντίπαλοι, όπως ο τερματοφύλακας που απέκρουσε την κεφαλιά του Ροχάνο. Η Νίκη δεν είναι άπειρη ομάδα, θα βρούμε τα αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή αδικούμε τους εαυτούς μας, δεν έχουμε ρέντα. Με την πρώτη στραβή, το πληρώνουμε. Όποιος το αντέχει, μένει και παλεύει, όποιος δεν το αντέχει, λυγίζει και φεύγει. Άρα εμείς είμαστε εδώ και το παλεύουμε».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου