ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ανοιξε ο δρόμος για τα έργα στο Π. Μαγουλάς;

ανοιξε-ο-δρόμος-για-τα-έργα-στο-π-μαγου-854277

Θέμα ημερών είναι πλέον η δημοπράτηση των έργων στο γήπεδο του Παναιτωλικού, καθώς πριν τις γιορτές αναμένεται γίνει η σχετική ανακοίνωση.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν έχουν προϋπολογισμό περίπου 1,5 εκατομμυρίων ευρώ και θα αλλάξουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το γήπεδο της αγρινιώτικης ομάδας, με το έργο να έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τι σχέση έχουν τα παραπάνω με τη Νίκη Βόλου; Στην ιστορική έδρα της Νίκης, το Π. Μαγουλάς, έχει «βαλτώσει» η δεύτερη εργολαβία, που αφορά στην κατασκευή της Θύρας 3 και πολλών βοηθητικών χώρων κάτω απ’ αυτή, με τη δικαιολογία ότι άλλαξε ο νόμος από το 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ και απαγορεύεται η υπογραφή σύμβασης μίας Περιφέρειας με νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, όπως θεωρείται η Ερασιτεχνική Νίκη Βόλου και κάθε ερασιτεχνικός σύλλογος.

Ωστόσο, γεννάται εύλογα το ερώτημα πώς ο ερασιτέχνης Παναιτωλικός εξασφάλισε χρηματοδότηση 1,5 εκ. ευρώ για έργα στο γήπεδό του από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μετά και από έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αυτό ήταν που αποφάσισε περί της νομιμότητας της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για την εκτέλεση των έργων στο γήπεδο του Παναιτωλικού, γιατί είναι σύμφωνη με τις διατάξεις των άρθρων 100, 163, 164, 225 και 238 του Ν. 3852/2010, όπως ισχύουν, και του άρθρου 186 παρ. Η, περ. 22, όπως προστέθηκε στον νόμο με το άρθρο 25 του Ν. 4258/14, σύμφωνα με όσα τονίζονται στο επίσημο έγγραφο.

Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει πλέον νομικό κώλυμα για σύναψη σύμβασης μεταξύ Περιφερειών και αθλητικών ερασιτεχνικών συλλόγων, οπότε θεωρητικά, όμως πρέπει να φανεί και στην πράξη, ανοίγει πλέον ο δρόμος για να «ξεπαγώσει» και το κονδύλι που έχει ήδη εγκριθεί για τα έργα στο Π. Μαγουλάς, ύψους 250.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι μετά από τη θετική εξέλιξη για τη χρηματοδότηση των παρεμβάσεων στο γήπεδο του Παναιτωλικού, υπήρξε και επικοινωνία του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Νίκη, κ. Βασίλη Βενέτη, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Φώτη Κωστούλα, για περαιτέρω διευκρινίσεις.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου