ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ακόμη καλύτερη στη συνέχεια η Νίκη Βόλου

ακόμη-καλύτερη-στη-συνέχεια-η-νίκη-βόλ-855516

Μετά την πρώτη της επιτυχία και το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα της Super League 2, η Νίκη Βόλου μπορεί να εμφανιστεί ακόμη καλύτερη σύμφωνα με τον προπονητή της Αλέκο Βοσνιάδη.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η Νίκη κέρδισε με 3-0 τον Απόλλωνα Πόντου και πλέον προετοιμάζεται για ακόμη ένα θεσσαλικό ντέρμπι, παίζοντας ως φιλοξενούμενη στο AEL FC Arena την ερχόμενη Κυριακή, από την Αναγέννηση Καρδίτσας, όπως έγραψε χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ της Δευτέρας και επιβεβαιώθηκε από τη διοργανώτρια αρχή.

Με το πρωτάθλημα να έχει ακόμη… δρόμο ο τεχνικός των κυανόλευκων Αλέκος Βοσνιάδης αναφέρθηκε μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως το αποτέλεσε ευκαιρία να φύγει το βάρος από τους παίκτες του, ενώ τόνισε πως η ομάδα του θα παρουσιαστεί καλύτερη, υποσχόμενος πως θα μιλήσει για εκείνα που ζει τελευταία στην ομάδα και τον στενοχωρούν, μετά τις 22/12. «Δεν κρύβομαι, θα πούμε πράγματα στην ώρα τους» τόνισε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα ανέφερε μετά τον αγώνα της περασμένης Κυριακής: «Κατακτήσαμε τους τρεις βαθμούς σ’ ένα παιχνίδι που θέλαμε και προηγηθήκαμε νωρίς.

Φαίνονταν πως υπήρχε τεράστιο άγχος. Κάναμε κάποιες φάσεις μέχρι τη στιγμή της καθοριστικής αποβολής του παίκτη του Απόλλωνα Πόντου. Άμεσα ήρθε και το γκολ στη φάση και κάπου εκεί κρίθηκε το παιχνίδι.

Είπαμε να είμαστε σοβαροί στο β’ μέρος, να έχουμε την κατοχή, να μην χαλαρώσουμε και να μην κινδυνεύσουμε καθόλου. Ήρθε ένα γκολ στο τέταρτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου κι εκεί το παιχνίδι, «έσβησε» τελείως. Δημιουργήσαμε κάποιες φάσεις, αλλά δεν πετύχαμε άλλο τέρμα.

Είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Ήρθε η νίκη ώστε να φύγει το βάρος πάνω από τα παιδιά. Με συνεχόμενα αποτελέσματα και καλύτεροι θα γίνουμε και καλύτερο ποδόσφαιρο θα παίξουμε. Θα κάνουμε τις νίκες που θέλουμε ώστε να είμαστε στον στόχο μας».

Για τα δύο τέρματα που σημειώθηκαν με ελάχιστες φάσεις: «Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μπορεί με μία φάση να πάρεις ένα αποτέλεσμα και με 15 να σου έρθει ανάποδο αποτέλεσμα. Το έχω πει και στους ποδοσφαιριστές μας. Αυτή τη στιγμή μετράνε οι βαθμοί ώστε να ξεκολλήσουμε και να γίνουμε η ομάδα που μπορούμε, γιατί πραγματικά μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Ας μείνουμε σ’ αυτό και ας μην κάνουμε μεγαλύτερη ανάλυση. Είμαστε σε φάση που δεν θέλουμε να λέμε πολλά γιατί ότι λέμε παρεξηγείται. Εγώ εξακολουθώ να ζητώ συσπείρωση γύρω από την ομάδα.

Ξαφνικά γεμίσαμε από προπονητές κερκίδας. Εμείς λέγαμε την ομάδα να ηρεμήσει και από την κερκίδα ακουγόταν να λένε να πάνε όλοι μπροστά. Ζούμε «ωραία» πράγματα και στεναχωριέμαι που τα ζω.

Όταν ήρθα στην ομάδα περίμενα πως όλοι μαζί θα κάνουμε άλλα πράγματα. Διακρίνω μία βιασύνη. Εννοείται πως δεν είχαμε καλά αποτελέσματα, αλλά αν δεν πάρουμε κουράγιο από τον κόσμο που θα τον αισθανθούμε δίπλα μας, από που θα πάρουμε;

Η Νίκη είναι μία ομάδα που φημίζεται για τη στήριξη του κόσμου. Δεν θέλω να πω άλλα. Θα μιλήσω μετά τις 22 Δεκεμβρίου γιατί έχω πολλά μαζεμένα και θα έρθει η ώρα που θα τα πούμε. Κι εγώ τα λέω δεν κρατάω το στόμα μου κλειστό. Ας τελειώσουμε την πρώτη φάση μέχρι τη διακοπή και από ‘κει και πέρα θα πούμε αρκετά.

Δεν θέλουμε να μεταφέρουμε κάπου αλλού αυτό που δεν πετύχαμε ως τώρα, αλλά θα πούμε κάποια πράγματα στην ώρα τους».

Για το ότι η ομάδα του ξεκίνησε όπως και στη Λάρισα με τρία στόπερ: «Ξαφνικά μία ομάδα τόσο έμπειρη, δέχονταν εύκολα γκολ. Πρέπει να ηρεμήσει μία κατάσταση και μέχρι να βρούμε τα πατήματά μας, να φτάσουμε μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου που είναι το τελευταίο παιχνίδι μέχρι τη διακοπή και μετά έχουμε ρεπό. Εκεί θα διορθώσουμε σίγουρα ότι κάναμε λάθος στον σχεδιασμό μας και το σταματάω εδώ.

Κάνουμε το καλύτερο δυνατό, είτε με τρεις στόπερ, είτε με τετράδα στην άμυνα. Θα ψάξουμε να βρούμε τα αποτελέσματά μας και από ‘κει και μετά θα πούμε και πραγματάκια».

Για το παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας που ακολουθεί: «Είναι ένα παιχνίδι με μία ομάδα του ίδιου στόχου. Μία από τις πέντε που κατά τη γνώμη μου θα διεκδικήσουν την άνοδο».

Για την κριτική από την κερκίδα: «Το βλέπω και από την κερκίδα το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Ξαφνικά δεν «βλέπουμε» αντίπαλο, η ομάδα θέλουμε να βάλει πέντε γκολ, ενώ η ομάδα μέχρι τώρα δεν είχε αποτέλεσμα και πιεζόταν για το «μισό-μηδέν». Έχω πει από την αρχή ότι πέντε ομάδες, χωρίς καμία να ξεχωρίζει, χωρίς καμία να είναι φαβορί θα διεκδικήσουν τον στόχο της παραπάνω κατηγορίας. Ξαφνικά εμείς δεν βλέπουμε κανέναν άλλο. Ξεχάσαμε που ήμασταν τα προηγούμενα χρόνια και ξαφνικά αποκτήσαμε μία τεράστια υπεροψία. Δεν μας φτάνει το 1-0, το 2-0, δεν μας φτάνουν αποτελέσματα, θέλουμε από το πρώτο λεπτό να πιέσουμε, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως παίζει και ο αντίπαλος θα έρθουν και παιχνίδια που θα τα χάσουμε. Θα έρθουν παιχνίδια που δεν θα είμαστε καλοί, θα κάνουμε πέντε ευκαιρίες και ο αντίπαλος θα κάνει μία και θα μας κερδίσει.

Όμως, είναι ένα πρωτάθλημα που παίζεται μέχρι τον Μάιο. Αν πέσουμε στη «στραβή» να βγάλουμε τα μάτια της ομάδας, θα ξαναζήσουμε ωραίες στιγμές. Ξέρετε από το να κοιτάς την πεντάδα για να βγεις κατηγορία μέχρι να αρχίσεις να φωνάζεις βοήθεια, είναι μία τρίχα απόσταση. Και αυτό το έχει ζήσει η ομάδα. Το έζησε τη χρονιά που ήρθα. Μεγαλόστομες δηλώσεις, ξεκάθαρο φαβορί, προτελευταία τη βρήκα και τρέχαμε να τη σώσουμε. Μυαλό δεν βάζουμε. Εντάξει δεν πειράζει, βρήκαμε το εξιλαστήριο θύμα και ποιος είναι ο φταίχτης εδώ μέσα.

Έχουμε περάσει πολλά στην καριέρα μας, δεν μας πειράζει, πείτε ότι θέλετε. Έπρεπε να είναι κι άλλοι στη συνέντευξη Τύπου, μου λείπουν κάποιοι που έχουμε να πούμε και μ’ εκείνους πράγματα.

Αλλά, εδώ είναι ο Βοσνιάδης. Ας στραφεί όλη η κατάσταση πάνω του, δεν έχει ανάγκη απ’ αυτά, θα δώσει τη μάχη του και η ομάδα θα κάνει αυτό που πρέπει.

Πρέπει όμως να σεβόμαστε και τους αντιπάλους, δεν παίζουμε μόνοι μας, δεν είμαστε το ξεκάθαρο φαβορί, δεν βγήκε κανείς από τη διοίκηση να το πει. Είπαμε όλοι από μέσα ότι έχουμε στόχο να ανέβουμε την κατηγορία, δίνοντας μάχη με πέντε ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο και είναι μεγάλα σωματεία. Δεν παίζουμε στη Γ’ Εθνική για να είμαστε στο ξεκάθαρο φαβορί.

Βλέπετε πως έρχονται τα αποτελέσματα. Φαίνεται πως δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Όλες οι ομάδες που διεκδικούν είναι στην ίδια κατάσταση. Εμείς να βγάλουμε τα μάτια μας. Θα παλέψουμε και μ’ αυτό και όποιος αντέξει. Ο Βοσνιάδης θα αντέξει σίγουρα»

Για τη στήριξη της διοίκησης στο πρόσωπό του: «Στην Ελλάδα αν βγει κάποιος και δηλώσει ότι στηρίζει τον προπονητή, αρχίζουν τα όργανα. Πραγματικά είμαστε όλοι εδώ για να δώσουμε μία τεράστια μάχη με την ομάδα μας ψηλά και από ‘κει και πέρα τον Βοσνιάδη θα τον στηρίξουν οι ποδοσφαιριστές του, τα αποτελέσματά του και κανείς άλλος.

Εννοείται πως η διοίκηση είναι δίπλα μας, εννοείται πως με αυτή τη διοίκηση, σχεδιάσαμε να κάνουμε πράγματα, εννοείται ότι και γι’ αυτή τη διοίκηση τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Ζούμε σ’ ένα πρωτάθλημα που ξέρουμε τα προβλήματά του. Δεν υπάρχει τίποτα ξεκάθαρο στον ορίζοντα και όλοι παίζουμε στην τύχη.

Ας έρθει κάποιος να μου πει πως σ’ αυτό το πρωτάθλημα υπάρχει κάτι σε σειρά. Λέμε εμείς όμως, πως μέσα σ’ αυτό το θολό περιβάλλον που υπάρχει ας είμαστε συσπειρωμένοι. Η διοίκηση με τον προπονητή θα τα βρει, ο προπονητής με τους παίκτες τα βρίσκει. Βγήκε και το καινούργιο πως έχασε ο προπονητής τα αποδυτήρια. Πώς γίνεται να χάσω τα αποδυτήρια από παίκτες που έφερα εγώ; Πώς είναι δυνατόν να ακούγεται αυτό έξω;

Μην βγάζουμε διάφορα πράγματα όταν στραβώνουν τα αποτελέσματα και πάμε να βγάλουμε τα μάτια μας. Ελάτε να συσπειρωθούμε, ελάτε να προστατέψουμε και να αγκαλιάσουμε την ομάδα και από κει και πέρα, θα βρούμε τον τρόπο.

Δόξα τω θεώ εδώ είναι ένας προπονητής που όταν έρχεται εδώ, πετυχαίνει. Δεν είναι δυνατόν να πάμε από τον τεράστιο ενθουσιασμό, στην απαξίωση. Σ’ έναν μήνα μέσα απαξιώθηκαν παίκτες και προπονητές.

Ελάτε, εμείς είμαστε δυνατοί και θα αντέξουμε και η ομάδα θα κάνει πράγματα. Ελάτε να μας στηρίξετε. Στηρίξτε μας, μην ψάχνετε θέματα μέσα στην ομάδα. Η ομάδα είναι μία χαρά. Έχει την ανάγκη του κόσμου να τον αισθανθεί δίπλα της. Η τελευταία κουβέντα που θα πω: στηρίξτε την ομάδα!».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου