ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Νέα αρχή από την Κυριακή για να βρει τον δρόμο της»

νέα-αρχή-από-την-κυριακή-για-να-βρει-το-865195

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Βασίλης Βενέτης, αναφέρθηκε σε όλα όσα απασχολούν την κυανόλευκη ομάδα, αλλά και το περιστατικό με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Βόλος και δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, χθες το πρωί στο γήπεδο της Νεάπολης.

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η κυανόλευκη ΠΑΕ ενημερώθηκε χθες το πρωί, πως για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η ΠΑΕ Βόλος χρησιμοποιεί το γήπεδο της Νεάπολης, στο οποίο η κυανόλευκη ΠΑΕ έχει αποκλειστική χρήση, και μετά από λίγη ώρα αποφασίστηκε και η ομάδα της Νίκης να πραγματοποιήσει προπόνηση, παρ’ ότι το γήπεδο έπρεπε να είναι κλειστό.

Βασίλης Βενέτης και Αχιλλέας Μπέος συνομίλησαν για αρκετή ώρα, με τον αντιπρόεδρο της κυανόλευκης ΠΑΕ να κρατά στα χέρια του και τη σύμβαση με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, που θέλει τη Νίκη να έχει την αποκλειστική χρήση του γηπέδου.

Φιλοξενούμενος στον Blue Heart Fm ο κ. Βενέτης σχολίασε μεταξύ άλλων:

Για τη χθεσινή προπόνηση της Νίκης στη Νεάπολη και πως για δεύτερη φορά προπονήθηκε εκεί η ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ: «Η ομάδα προκύπτει από την κοινωνία, δεν «φυτεύεται». Είμαστε συνεχιστές. Είναι μια ομάδα που υπάρχει εδώ και 98 χρόνια. Εμείς δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να διαχειριζόμαστε αυτή την ομάδα. Η ομάδα θα υπάρχει είτε υπάρχουμε εμείς είτε όχι. Αυτό κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει και είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε σήμερα (σ.σ. χθες). Η ομάδα έχει σύμβαση με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του δήμου Βόλου μέχρι το 2023. Εχει μπει και έχει κάνει εργασίες στο γήπεδο και είδαμε πως ξαφνικά μπήκε άλλη ομάδα μέσα. Χαριτολογώντας τώρα, θυμόσαστε στη γειτονιά που παίζαμε παλιά και κάποιος έλεγε «παίρνω το football και φεύγω;». Αυτό έγινε και σήμερα (σ.σ. χθες). Είναι δικό μου το football, όλα είναι δικά μου, τα παίρνω και φεύγω».

Για το αν έχει γίνει ζημιά στο γήπεδο: «Είχαμε εντολή από τον γεωπόνο πως την Πέμπτη (σ.σ. σήμερα) επειδή είναι καινούργια η ρίζα θα γίνει αμμοδιανομή για να μπορέσει το χόρτο να έχει μεγαλύτερη συνεκτικότητα. Χθες το απόγευμα πληροφορηθήκαμε πως είχε πάει άλλη ομάδα (σ.σ. η ΠΑΕ Βόλος), τα ίδια και σήμερα (σ.σ. χθες). Προκειμένου να είναι άλλη ομάδα στο γήπεδο, είπα «πάμε κι εμείς». Δεν είχαμε σκοπό να πάμε, αλλά πήγαμε επειδή πήγαν οι άλλοι. Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι. Ήρθε κάποια στιγμή ο δήμαρχος τα είπαμε και του έδειξα τη σύμβαση. Ως δήμαρχος έπρεπε να προστατέψει το γήπεδο, αλλά δεν προστατεύτηκε. Μάλιστα έλεγε «να το χαλάσουμε γιατί δεν έχετε και καλή ομάδα». Αυτός είναι ο καημός, να πέσει η ομάδα.

Αυτός ο έρωτας υπάρχει χρόνια, μόνο που η Νίκη θα υπάρχει πάντα. Εμείς είμαστε περαστικοί. Οι ομάδες όμως δεν είναι περαστικές, προκύπτουν από τις κοινωνίες. Όσο και να μην θέλουν κάποιοι να μην υπάρχει η ομάδα, η ομάδα θα υπάρχει».

Για το αν έληξε το θέμα: «Δεν ξέρω αν έληξε το θέμα. Ίσως να έχουμε κι άλλα. Εγινε καταγγελία στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, αλλά σε αυτή τη χώρα και ειδικότερα σε αυτή την πόλη δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις το δίκιο σου. Αν υπάρχουν συμβάσεις κι αν μπορείς να απευθυνθείς κάπου, γιατί είχαμε αντίστοιχο περιστατικό πριν από δύο χρόνια. Όταν έσπασαν κάποιες κλειδαριές κτλ. Εδώ επικρατεί άλλος νόμος. Θεωρώ πως δεν θα ξαναέρθουν. Θα δούμε. Ακούσαμε κι άλλα και ίσως τα βρούμε μπροστά μας. Είναι πιθανόν να έχουμε προβλήματα με άλλους χώρους, αλλά η ομάδα έχει μάθει στα δύσκολα. Η ομάδα αυτή όλα αυτά τα χρόνια υπάρχει μέσα από δυσκολίες. Ποτέ δεν ήταν εύκολα η ομάδα αυτή, απ’ όσο γνωρίζω. Είναι στο DNA της να παλεύει. 50 χρόνια που την παρακολουθώ ποτέ δεν ήταν με τις καταστάσεις, αλλά ήταν πάντα κόντρα. Πάντα επιβίωνε όμως με αυτή την αγάπη και με αυτή την τρέλα που έχει ο κόσμος. Κι αυτή η τρέλα είναι ζωντανή. Αυτό μου άρεσε από πιτσιρίκι, έστω κι αν δεν είμαι από τη Νέα Ιωνία. Αυτό ερωτευτήκαμε. Τη λατρεία και το πάθος που έχει».

Για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας: «Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας είναι έξω από τις προσδοκίες που είχαμε, αλλά είναι ακόμη αρχή. Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω στην ομάδα. Είναι ακόμη 3η αγωνιστική, δεν είχε καλό πρόσωπο ούτε στα φιλικά, αν εξαιρέσουμε τα δύο πρώτα, και στο Κύπελλο έδωσε ένα παιχνίδι με τον Ηρακλή κάπως ισοδύναμο, χωρίς βέβαια κάποια μπάλα. Ακολούθησε το κακό ματς του Κυπέλλου στον Αγιο Νικόλαο και από κει και πέρα θεωρώ πως δεν ξεκινήσαμε καλά. Η ομάδα δεν έχει βγάλει αυτό που πιστεύουμε πως θα βγάλει. Θεωρώ πως δεν είναι έλλειψη θέλησης και προσπάθειας, αλλά πρέπει να το εντοπίσω κάπου όπως είναι η νευρικότητα. Ίσως φταίει και κάτι άλλο. Ίσως δεν έχει βρεθεί η χημεία της ομάδας παρότι κρατήσαμε μεγάλο κορμό. Όλοι όμως προσπαθούν σε αυτή την ομάδα, δίνουν το 100% και οι παίκτες είναι απόλυτα επαγγελματίες και αυτοί που ήρθαν έχουν φιλοδοξίες. Δεν είναι τυχαίοι. Ήρθαν αρκετοί φιλόδοξοι παίκτες που θέλουν να παίξουν και σε μεγαλύτερα club. Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε τον προπονητή. Νομίζω πως είναι ο προπονητής με τις περισσότερες ανόδους στην κατηγορία από τους υπάρχοντες. Προσπαθεί κι αυτός. Αν δεν βγουν τα πράγματα θα δούμε τι θα κάνουμε, αλλά νομίζω πως πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα, κάνοντας μια νέα αρχή από την Κυριακή για να βρει τον δρόμο της. Να ησυχάσουμε κι εμείς γιατί δεν καθόμαστε καλά».

Για το αν έχει αγχωθεί η ομάδα επειδή μπήκε ψηλά ο πήχης: «Θεωρώ πως πήραμε παίκτες που είναι για πρωταθλητισμό. Πρέπει να μάθουν να το διαχειρίζονται. Ο παίκτης ο επαγγελματίας, ο πρωταθλητής, πρέπει να αντέχει και σε αυτή την πίεση. Αν δεν αντέχεις σε αυτή την πίεση έχεις ανάποδα αποτελέσματα. Σε κυριεύει το άγχος και βγαίνουν αυτά που βγαίνουν δυστυχώς μέχρι τώρα στο γήπεδο. Θεωρώ πως θα γίνει κάτι και θα αλλάξει αυτή η κατάσταση. Το παιχνίδι της Κυριακής για εμάς είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου