ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Δεν πήρε … καλό βαθμό η Νίκη (photos)

δεν-πήρε-καλό-βαθμό-η-νίκη-photos-860204

Μπορεί η αρχή στον Μακεδονικό να ήταν δύσκολη, αλλά η συνέχεια φαντάζει ακόμη πιο δυσοίωνη, αν η Νίκη Βόλου δεν βελτιωθεί αισθητά στη συνέχεια του πρωταθλήματος, μετά την έναρξη του οποίου έχει μόλις έναν βαθμό, αυτόν που κατέκτησε χθες κόντρα στη Βέροια, με κόπο και ιδρώτα, σε παιχνίδι για τη δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2 με σκορ 1-1.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι Βεροιώτες έβαλαν δύσκολα στους κυανόλευκους, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ στο 43’ με τον Μπουόλι, με τη Νίκη να απαντά στο 60’ με τον Μιράντα και να γλιτώνει… το κάζο στο φινάλε, την ώρα που είχε την ευκαιρία να πάρει το τρίποντο σε ένα παιχνίδι που παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Οι αποδοκιμασίες μετά το γήπεδο του Μακεδονικού συνεχίστηκαν και χθες στο Πανθεσσαλικό, όπου ο κόσμος έσπρωχνε μέχρι το τέλος τους ποδοσφαιριστές στο επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν ήρθε. Πλέον, η επόμενη στροφή θα βρει τους κυανόλευκους να παίζουν στη Λάρισα με την ΑΕΛ, η οποία χθες ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ Β’ με 1-0 στο γήπεδο του Μακεδονικού.

Πώς παρατάχθηκε

Σε σχήμα 4-3-3 παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου από τον Αλέκο Βοσνιάδη, έχοντας τον Μπάγιτς κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους

Κυριακίδη – Ανδρέου – Δεληζήση – Αναστασίου.

Στη μεσαία γραμμή οι Παναγιωτίδης – Μέτσε ήταν τα αμυντικά χαφ, έχοντας τον Τσουκαλά μπροστά τους, ενώ από τα δεξιά της επίθεσης κινούνταν ο Κάσσος, από τα αριστερά ο Μιλούνοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Σιαφά. Σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας, εκτός 11άδας έμειναν οι Γρομητσάρης, Μιράντα, Ροχάνο, Μπρούνο, που ήταν στον πάγκο και πέρασαν ως αλλαγή, αλλά και ο τιμωρημένος Γαβριηλίδης.

Η Νίκη τα σουτ,

η Βέροια το γκολ

Μετά από ένα μουδιασμένο δεκάλεπτο η Νίκη Βόλου άρχισε να έχει την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, φθάνοντας στο πρώτο σουτ της αναμέτρησης στο 14ο λεπτό, όταν δοκίμασε το αριστερό του πόδι εκτός περιοχής ο Παναγιωτίδης, για να μπλοκάρει ο Παπαδόπουλος.

Μετά από δύο λεπτά η Νίκη κέρδισε κόρνερ από τα αριστερά, με τον Κυριακίδη να το εκτελεί με το δεξί. Ο Δεληζήσης, που είχε προωθηθεί στο 2ο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά, κάνοντας πάσα για τον Μέτσε, ο οποίος σούταρε αρχικά με το δεξί και αφού η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυνόμενου, δοκίμασε και με το αριστερό, χωρίς επιτυχία.

Στο 19ο λεπτό νέο σουτ εκτός περιοχής αυτή τη φορά από τον Τσουκαλά πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία, ενώ την ίδια… τύχη είχαν και τα σουτ του Παναγιωτίδη στο 20’ και του Μιλούνοβιτς στο 24’.

Από την άλλη η Βέροια έκανε την πρώτη της τελική προσπάθεια στο 26’, αλλά ο Μπάγιτς δεν δυσκολεύθηκε να μπλοκάρει την μπάλα σε σουτ του Φασίδη.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, με τη Νίκη Βόλου να «φορτώνει» παίκτες στην αντίπαλη περιοχή, ενώ είχε και την ατυχία με τον τραυματισμό του Αναστασίου στο 36’. Τη θέση του πήρε ο Μιράντα, με τον Παναγιωτίδη να μετακομίζει στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Σε μία από τις φάσεις που η Νίκη είχε ξεχαστεί στην επίθεση, ο Ανδρέου προσπάθησε να βρει τον Κάσσο, αλλά οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν την μπάλα και ο Μπελεβώνης έβγαλε ταχύτατα την ομάδα του στην κόντρα, με τους Δεληζήση – Ανδρέου να μην προλαβαίνουν τον ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων που ανέβηκε από τα αριστερά και σέντραρε για τον αμαρκάριστο Μπουόλι, στον οποίον αρκούσε μια επαφή με την μπάλα, για να την στείλει στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1 στο 43’.

Η ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους ήταν εμφανής, που για ακόμη ένα ημίχρονο αποδείχθηκαν φλύαροι, αλλά και επιρρεπείς στο λάθος, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια, όπως και στο ματς με τον Μακεδονικό, με την πλάτη στον τοίχο.

Ισοφάρισε νωρίς… και πίεσε

Η Νίκη θέλησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, με τον Αλέκο Βοσνιάδη να ανακατεύει την τράπουλα στο β’ μέρος, όταν και αντικατέστησε τους Μιλούνοβιτς – Τσουκαλά με τους Ροχάνο – Μορέιρα.

Η πρώτη καλή στιγμή στο β’ μέρος ήρθε στο 53’, όταν από σουτ του Μιράντα η μπάλα κόντραρε στα σώματα και στρώθηκε στον Παναγιωτίδη, που έκανε νέο σουτ με το αριστερό, αλλά αμυνόμενος έδιωξε λίγο πριν τη γραμμή.

Στο 56’ σουτ του Κυριακίδη πέρασε πάνω από την εστία, με τη Νίκη να κερδίζει φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής στη συνέχεια, σε μία φάση που ζήτησε πέναλτι αρχικά.

Ο Μιράντα εκτέλεσε με το δεξί, η μπάλα βρήκε στα σώματα και ξεγέλασε τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο, που έπεσε στα δεξιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του για το 1-1 στο 60’.

Ο κόσμος άρχισε πλέον να «σπρώχνει» τη Νίκη, όμως το σουτ του Μέτσε λίγο αργότερα δεν βρήκε στόχο, περνώντας ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Νίκη δεν είχε το καθαρό μυαλό, αλλά και τις λύσεις, με τον Δεληζήση να περνά σε ρόλο επιθετικού αντί του Σιαφά στο 83’ (!) κι ενώ ο Γρομητσάρης πήρε θέση στην άμυνα.

Το 2-1 θα μπορούσε να έχει έρθει στο 90’, όταν ο Παναγιωτίδης σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα σταμάτησε λίγο πριν τη γραμμή από τον Στίκα, με τη Νίκη να γλιτώνει τα χειρότερα, όταν στο 92’ και μετά από αντεπίθεση ο Κατσούκης έκανε το πλασέ από τη μικρή περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει στον πεσμένο συμπαίκτη του, Φασίδη, για να περάσει πάνω από την εστία του Μπάγιτς.

ΝΙΚΗ-ΒΕΡΟΙΑ 1-1

Πανθεσσαλικό Στάδιο

2η Αγωνιστική-Super League 2

Σκόρερ: 60’ Μιράντα-43’ Μπουόλι

Διαιτητής: Σιντόρης (Θεσπρωτία)

Βοηθοί: Δεδικούσης-Παραφέστας (Λάρισα)

Κίτρινες: Κάσσος, Ανδρέου, Μέτσε – Παπαχρήστος, Παπαδόπουλος, Φασίδης, Ισαακίδης, Μπουκουβάλας, Μπουόλι

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Μπάγιτς, Κυριακίδης, Αναστασίου (36’ λ.τρ. Μιράντα), Ανδρέου, Δεληζήσης, Μέτσε, Παναγιωτίδης, Τσουκαλάς (53’ Ροχάνο), Κάσσος, Μιλούνοβιτς (53’ Μορέιρα), Σιαφά (83’ Γρομητσάρης)

ΒΕΡΟΙΑ: Παπαδόπουλος, Μούχαλης, Παπαχρήστος, Στίκας, Μαραγκός, Μπούζας (62’ Ορφανίδης), Ισσακίδης (87’ Ιωάννου), Μπελεβώνης (74’ Κατσούκης), Φασίδης, Μπουκουβάλας (87’ Περδίκης), Μπουόλι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου