ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Διαιτησία και Τσουκάνης πλήγωσαν τη Νίκη

διαιτησία-και-τσουκάνης-πλήγωσαν-τη-ν-872398

Εχοντας πολλά παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα, η Νίκη Βόλου έκανε πρεμιέρα με το αριστερό χθες στη Θεσσαλονίκη, όπου ηττήθηκε με 2-0 από τον Μακεδονικό.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το φετινό ντεμπούτο των κυανόλευκων στη Super League 2 μπορεί να χαρακτηριστεί και ως εφιαλτικό, μιας και κόντρα στη νεοφώτιστη ομάδα δεν μπόρεσαν να πάρουν τίποτα παραπάνω από το μηδέν.

Δύο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, μία κόκκινη στον Γαβριηλίδη και ένα τέρμα που δεν μέτρησε ποτέ, ήρθε να προκαλέσει την έντονη αντίδραση των φιλοξενούμενων, κατά των οποίων σκόραρε και τις δύο φορές από την άσπρη βούλα, ο πρώην της, Στέλιος Τσουκάνης, που είχε αγωνιστεί στη Νίκη Βόλου το 2014 σε Β’ Εθνική και Super League και με τον οποίο υπήρχαν μέχρι και πρόσφατα οικονομικές εκκρεμότητες από την εποχή του Ανδρέα Πάτση.

Η Νίκη μπορεί να φάνταζε ως το φαβορί στη χθεσινή αναμέτρηση στην έδρα του Μακεδονικού, αλλά οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο στην επιστροφή τους στην κατηγορία μετά από 32 χρόνια!

Πώς παρατάχθηκε

Σε σχήμα 4-3-3 παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου από τον Αλέκο Βοσνιάδη, έχοντας τον Μπάγιτς κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους

Κάσσο, Γρομητσάρη, Δεληζήση, Αναστασίου.

Στη μεσαία γραμμή οι Κυριακίδης και Γαβριηλίδης ήταν τα αμυντικά χαφ, έχοντας τον Τσουκαλά μπροστά τους, ενώ από τα δεξιά της επίθεσης κινούνταν ο Μιράντα, από τα αριστερά ο Μορέιρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Ροχάνο.

Πρώτη απειλή από Μακεδονικό

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι στο παιχνίδι, όταν στο 13ο λεπτό o Μιλισάβλιεβιτς βγήκε σε θέση σε τετ-α-τετ με τον συμπατριώτη του Μπάγιτς, και τον Σέρβο πορτιέρε των κυανόλευκων να μπλοκάρει την μπάλα.

Μεγάλη ευκαιρία με Ροχάνο

Εκτέλεση φάουλ της Νίκης με τον Μιράντα ήταν η πρώτη τελική για τους φιλοξενούμενους, με τον Γουναρίδη να μπλοκάρει την μπάλα στην αριστερή του αγωνία. Οι κυανόλευκοι απείλησαν και πάλι ένα λεπτό μετά με τον Ροχάνο, όταν ο Αργεντινός μετά από κεφαλιά-πάσα του Κάσσου πάτησε στην αντίπαλη περιοχή και πλάσαρε τον Γουναρίδη, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ. Αναμφίβολα αυτή ήταν η κορυφαία στιγμή του αγώνα, στο 24ο λεπτό.

Γκολ από πέναλτι

Η Νίκη Βόλου βρέθηκε πίσω στο σκορ, όταν στο 43ο λεπτό και μετά από φάση διαρκείας η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Γαβριηλίδη έπειτα από σουτ, με τον διαιτητή Δραγούση να δείχνει την άσπρη βούλα και την κίτρινη κάρτα στον μέσο της Νίκης. Ο πρώην κυανόλευκος, Στέλιος Τσουκάνης, έστησε την μπάλα απέναντι από τον Μπάγιτς, εκτελώντας με το αριστερό για να τηστείλει στα δίχτυα στο 45ο λεπτό, με τον τερματοφύλακα της Νίκης να πέφτει στην αντίθετη πλευρά.

Εκτέλεση φάουλ του Κυριακίδη είχε ως στόχο τον Δεληζήση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αλλά η κεφαλιά του έμπειρου αμυντικού σταμάτησε στην αγκαλιά του Γουναρίδη.

Πίεση από την αρχή στο β’ μέρος

Με την πλάτη στον τοίχο από το φινάλε του α’ μέρους, η Νίκη Βόλου άρχισε να πιέζει από το ξεκίνημα του β’ μέρους τον Μακεδονικό. Οι κυανόλευκοι ανέβασαν στροφές επιθετικά, κέρδισαν τέσσερα κόρνερ σε διάστημα 10 λεπτών, αλλά σε κανένα από αυτά δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Ζήτησε γκολ, αλλά…

Η Νίκη Βόλου βρέθηκε κοντά στο γκολ, με τους δύο νεοεισελθόντες ποδοσφαιριστές Σιαφά και Μιλούνοβιτς να παίρνουν τη θέση των Τσουκαλά και Ροχάνο. Συνεργάστηκαν ένα λεπτό μετά την είσοδό τους στο παιχνίδι, με τον Σέρβο επιθετικό να παίρνει την μπάλα και να σουτάρει και τον Γουναρίδη να αποκρούει, αλλά οι κυανόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, λέγοντας πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή.

Ο επόπτης δεν έδειξε να συγκινείται και έτσι το 1-0 παρέμεινε στο 58’, αρνούμενος πως υπήρχε γκολ.

Με 10 η Νίκη

Ο Γαβριηλίδης δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στη συνέχεια, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες από το 64’, αφού είχε πάρει την πρώτη κίτρινη στο 43’ και στη φάση του πέναλτι, για να δεχθεί άλλη μία στη συνέχεια για μαρκάρισμα, που προκάλεσε ακόμη μία φορά την έκρηξη των φιλοξενούμενων προς τον διαιτητή Δραγούση.

Φινάλε στο… 80’!

Πριν τη συμπλήρωση 80 λεπτών αγώνα η Νίκη Βόλου δεν μπορούσε πλέον να αλλάξει τη μοίρα της. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο 79ο λεπτό, όταν από λάθος του Γρομητσάρη ο Ζαννάκης κέρδισε την μπάλα κι αφού προχώρησε στην περιοχή της Νίκης, ο Μπάγιτς έπεσε στα πόδια του και τον ανέτρεψε.

Ο διαιτητής Δραγούσης δεν μπορούσε να μην καταλογίσει την παράβαση του πέναλτι, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε και πάλι ο Τσουκάνης. Ο αρχηγός του Μακεδονικού δεν λάθεψε και σκόραρε για 2η φορά στο παιχνίδι από το σημείο του πέναλτι, κάνοντας το 2-0.

Σουτ των Μέτσε στο 90’ και Σιαφά στο 92’ δεν άλλαξαν κάτι στο παιχνίδι, με τη Νίκη να ηττάται από τη νεοφώτιστη ομάδα του Μακεδονικού και να ξεκινά με το αριστερό τη φετινή της περιπέτεια στη Super League 2.

300 περίπου ηρωικοί φίλαθλοι της Νίκης έφυγαν απογοητευμένοι από τη Θεσσαλονίκη

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ-ΝΙΚΗ 2-0

Γήπεδο Μακεδονικού

1η Αγωνιστική-Super League 2

Σκόρερ: 45’ πεν., 80’ πεν. Τσουκάνης

Διαιτητής: Αθ. Δραγούσης (Κιλκίς)

Βοηθοί: Μαλανδρής (Χαλκιδικής), Αναστασιάδης (Σερρών)

Κίτρινες: Λεωνιδόπουλος, Μιράντα, Μπρατσιάνη

Κόκκινη: 64’ Γαβριηλίδης (2η κίτρινη)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Γουναρίδης, Σαραγιώτης, Μιλισάβλιεβιτς (73’ Ζαννάκης), Σιμόνι (93’ Γουνόπουλος), Γαρύφαλος (93’ Κοτταρίδης), Μπρατσιάνη, Λεωνιδόπουλος (73’ Τσιλιγγίρης), Τσουκάνης, Λισγάρας, Παναγιωτούδης, Σάντσεζ (58’ Σαραντίδης)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Μπάγιτς, Κάσσος, Αναστασίου, Γρομητσάρης, Δεληζήσης, Κυριακίδης, Τσουκαλάς (58’ Σιαφά), Γαβριηλίδης, Μιράντα (80’ Μέτσε), Μορέιρα (69’ Παναγιωτίδης), Ροχάνο (58’ Μιλούνοβιτς)

Ισόπαλη η Κ19

Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος Κ19 της Super League 2, Μακεδονικός και Νίκη Βόλου έπαιξαν χθες στο γήπεδο του Μακεδονικού Β’, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό, μετά το τελικό 2-2.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου