ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Προετοιμάζει τη Νίκη για μεγάλες μάχες

προετοιμάζει-τη-νίκη-για-μεγάλες-μάχε-883605

Η Νίκη Βόλου είναι μία από τις ομάδες, που θα διεκδικήσουν την άνοδο φέτος, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να μην υπάρχει έπαρση, σχολίασε ο προπονητής των κυανόλευκων Αλέκος Βοσνιάδης.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

«Ξαφνικά αρχίσαμε να μη «βλέπουμε» κανέναν αντίπαλο και να μη βλέπουμε σε ποια φάση προετοιμασίας είμαστε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μακεδόνας τεχνικός, που περιμένει πλέον τον ορισμό του αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος με τον Αγιο Νικόλαο στην Κρήτη και για την 4η φάση, μετά την πρόκριση επί του Ηρακλή.

Φιλοξενούμενος στον ρ/σ Βόλος 986, ο Αλέκος Βοσνιάδης, αναφέρθηκε στα συστατικά της επιτυχίας και σε όσα χρειάζεται η ομάδα του, για να φτάσει στην πηγή. Για το αν θα… πιει νερό στο φινάλε είναι κάτι που δεν γνωρίζει, αλλά η ομάδα του οφείλει να δώσει μεγάλες μάχες.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

Για τη φετινή σεζόν και την ομάδα του: «Είμαστε από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Ωστόσο ξαφνικά αρχίσαμε να μη «βλέπουμε» κανέναν αντίπαλο και να μη βλέπουμε σε ποια φάση προετοιμασίας είμαστε. Αυτό που θέλω να περάσω στην ομάδα, δηλαδή να μην υπάρχει έπαρση, δε θέλω να το συναντάμε και έξω. Οφείλουμε να δώσουμε μεγάλες «μάχες» παντού είτε εντός είτε εκτός, για να πάρουμε τα αποτελέσματα και να φτάσουμε στον στόχο.

Είμαστε σε φάση προετοιμασίας, όπου θα έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας. Στα φιλικά γίνονται οκτώ αλλαγές στο ημίχρονο. Εάν θέλω ένα αποτέλεσμα, θα βρω έναν τρόπο και θα το πάρω. Οι νίκες σε κάνουν να δουλεύεις ήρεμα, αλλά και κάποια άλλα πράγματα σε βάζουν να σκεφτείς και να προβληματιστείς. Ακόμη δεν άρχισε το πρωτάθλημα και έχουν αλλάξει δέκα προπονητές.

Ακόμη δεν έχει αρχίσει το πρωτάθλημα και δεν ξέρουμε πότε να φορμάρουμε την ομάδα. Κοιτάμε να δώσουμε χρόνο σε όλους. Αν κοιτάζουμε μόνο τα αποτελέσματα στα φιλικά, τότε θα δημιουργηθούν άλλα προβλήματα. Θα διαμαρτυρηθούν ποδοσφαιριστές που ήρθαν να διεκδικήσουν μια ευκαιρία. Ο υπέρμετρος ενθουσιασμός και η ξαφνική απαισιοδοξία δε θα αλλάξουν τον τρόπο δουλειάς μας. Μ’ αυτή τη συνταγή μπορείς να πετύχεις πράγματα. Αν κάθε φορά αλλάξεις τον τρόπο δουλειάς επειδή έγινε λίγη περισσότερη κριτική, τότε δεν κάνεις τίποτα. Αν όμως φορμάρουμε τώρα την ομάδα, τότε πώς θα κρατηθούμε σε επίπεδο φόρμας στο πρωτάθλημα;».

Για τις διαφορές με την περσινή σεζόν: «Πέρσι αρχίσαμε με τον φόβο της προηγούμενης χρονιάς, όπου κινδυνέψαμε να πέσουμε. Αντιμετωπίσαμε πολλά αγωνιστικά προβλήματα και είχα πει πως μόλις μαζευτεί η ομάδα θα πάει ψηλά και πράγματι πήγε 3η. Φέτος μπήκαμε στη διαδικασία να πετύχουμε κάτι καλύτερο και όχι με την περσινή αφέλεια που ξέραμε ότι θα κατακτήσουμε τον στόχο εύκολα. Τώρα μετράει το κάθε τι. Θα έρθουν και άσχημα αποτελέσματα. Το στοίχημα είναι εκεί τι θα κάνεις. Ο κόσμος να δείξει εμπιστοσύνη στην ομάδα και να την αγκαλιάσει. Ξέρω πού μπορεί να φτάσει η ομάδα. Θα βρίσκεται στο γκρουπ των ομάδων που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Αν θα το πάρει, θέλει πολλά και το κυριότερο να μη σου βάλουν «τρικλοποδιές».

Για τα «συστατικά» του πρωταθλητισμού: «Θα πρέπει ο κόσμος να είναι κοντά και να μη σου βάλει προβλήματα. Να υπάρχει ασφάλεια γύρω από την πορεία της ομάδας. Αγωνιστικά θα είμαστε ομάδα που θα παίξει τα πάντα και ο κόσμος σύντομα θα το δει αυτό. Οταν φτάσουμε στη «χρυσή» ενδεκάδα, θα σταματήσουν να γίνονται οι πολλές αλλαγές σ’ έναν αγώνα. Στα φιλικά η Νίκη ποτέ δεν παρουσίασε την ίδια ενδεκάδα και παίξαμε με παίκτες σε διαφορετικές θέσεις. Επιπλέον είναι και μια περίοδος, όπου δεν τα δείχνεις όλα. Από τον Δεκέμβριο και μετά θα δείξουν οι ομάδες ποιες είναι, αν αρχίσει η Super League 2 τέλη Οκτωβρίου. Ακόμη δεν ξέρουμε ποιους θα αντιμετωπίσουμε».

Για το πρόβλημα στο γκολ: «Ολα αυτά τα παιδιά που είναι εδώ να είναι καλά και να μην έχουμε τα προβλήματα που είχαμε πέρυσι, για παράδειγμα με τον Ροχάνο, που ήρθε από εγχείρηση στους κοιλιακούς και μετά με πολλά προβλήματα. Πιστεύω πως θα είναι τελείως διαφορετικός. Ηρθαν κάποια παιδιά, όπως είναι ο Σιαφά που θέλει πολλή δουλειά, αλλά θα μας δώσει λύσεις. Πιστεύω πως και ο Μορέιρα θα σκοράρει και ο Μιλούνοβιτς και οι μέσοι μας. Εχει γκολ και ο Τσουκαλάς και ο Γαβριηλίδης και ο Κάσσος. Μην περιμένετε το λάθος σε περίοδο φιλικών και μετά από ένα επίσημο παιχνίδι για να βγείτε να πείτε κάτι.

Τέτοια στήριξη από τον κόσμο της Νίκης δεν έχω βρει πουθενά, απλώς το λέω επειδή διακρίνω από κάποιους πως θέλουν να κάνουν τους προπονητές πολύ γρήγορα και πάμε σε ανάλυση φιλικών παιχνιδιών και σε μεγάλη ανάλυση σε παιχνίδι Κυπέλλου το οποίο ήταν ειδικών συνθηκών. Αυτό που θέλω είναι να δώσουν τον χρόνο που θέλω σε αυτή την ομάδα μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα και από εκεί και μετά ελάτε να την αγκαλιάσετε για να πάει η ομάδα μέχρι τον στόχο. Δεν ξέρω αν θα τον πετύχει, γιατί κανείς δεν είναι μάγος, αλλά τα υλικά υπάρχουν. Υπάρχουν καλοί παίκτες, υπάρχει η βάση, που είναι μια ομάδα με πολύ κόσμο. Κι εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτό.

Εχουμε πάρει τίτλους, έχουμε ξανακάνει πρωταθλητισμό. Αυτό που θέλω εγώ είναι μια κατεύθυνση. Κριτική θα υπάρχει πάντα και θα υπάρχουν και καλοπροαίρετοι κι αυτοί που σε περιμένουν στη γωνία. Σε όλες τις ομάδες γίνεται. Πλέον όπως έχουν γίνει τα πράγματα έχουν γεμίσει χιλιάδες ψεύτικα προφίλ. Θα μείνουμε σε αυτά; Δεν μπορούμε να μείνουμε σε αυτά. Πρέπει να έχουμε την εμπειρία να τα διαχειριστούμε όλα».

Για το αν «σηκώνει» η πόλη δύο ομάδες στην Α’ Εθνική: «Εγώ λέω πως γίνονται όλα για καλό. Οι ομάδες αυτές (σ.σ. Ολυμπιακός και Νίκη) πρέπει να υπάρχουν μαζί, ανεβάζουν την ίντριγκα στην πόλη και το ενδιαφέρον και τη χαρά. Τα ανεβάζουν όλα. Αυτές οι ομάδες πρέπει να συνυπάρχουν. Είναι όλα τα χρόνια μαζί. Χτίστηκαν γενιές και γενιές με αυτές τις ομάδες. Ποιος απαγορεύει να υπάρχει και δεύτερη ομάδα στην πόλη στην Α’ Εθνική; Ποιος μπορεί να το απαγορεύσει; Η Νίκη είναι μια ομάδα που έχει τον δικό της κόσμο και δεν θα πάει αλλού ποτέ. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Γιατί να μην υπάρχει μια πρόοδος και για μια δεύτερη ομάδα; Είναι καλό και για την πόλη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου