ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Βλέπει» Ηρακλή μέσω … Λαμίας

βλέπει-ηρακλή-μέσω-λαμίας-864731

Μέσω… Λαμίας «βλέπει» την πρεμιέρα στο Κύπελλο Ελλάδος η Νίκη Βόλου, που την ερχόμενη Τετάρτη θα φιλοξενηθεί από τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο για την 3η φάση του θεσμού κι ενώ μεθαύριο Σάββατο έχει φιλικό με την ομάδα της Φθιώτιδας στο γήπεδο της Νεάπολης.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι μπορεί να προβλημάτισαν στο προηγούμενο φιλικό με την ΑΕΛ, που ήταν και το 4ο κατά σειρά της φετινής τους προετοιμασίας, αλλά έχουν όλο τον χρόνο μπροστά τους, προκειμένου να παρουσιάσουν στοιχεία βελτίωσης, ανάλογα με εκείνα που έδειξαν κατά διαστήματα στα προηγούμενα φιλικά.

Με τον Αλέκο Βοσνιάδη να προσπαθεί να μοιράσει χρόνο συμμετοχής και να βρει τη «χρυσή» ενδεκάδα, οι δοκιμές θα συνεχίζονται από τους κυανόλευκους, που φέτος θέλουν το κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα.

Μέχρι όμως να ξεκινήσει αυτό, προέχει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της φετινής περιόδου, με αντίπαλο τον Ηρακλή, την ερχόμενη Τετάρτη στο Καυτανζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης.

Χθες, οι κυανόλευκοι συνέχισαν την προετοιμασία τους με πρωινή προπόνηση κι εκεί που έχουν εστιάσει την προσοχή τους είναι στο κομμάτι της τακτικής και στο παιχνίδι με την μπάλα.

Στα θετικά της προετοιμασίας ενόψει Κυπέλλου είναι η επιστροφή του Χρήστου Γρομητσάρη, που ξεπέρασε πιο γρήγορα απ’ ό,τι αναμενόταν τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με την ΑΕΛ, που ξεκίνησε βασικός, αφήνοντας στον πάγκο τον Γιώργο Δεληζήση.

Αντίθετα, ένα σφίξιμο που ένιωσε ο Γιώργος Μπάλλας στη χθεσινή προπόνηση δεν δείχνει να είναι κάτι το ανησυχητικό.

Σάββατο με Λαμία

Το 5ο φιλικό με αντίπαλο τη Λαμία, θα διεξαχθεί μεθαύριο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της Νεάπολης στις 17:30.

Απόντες θα είναι σίγουρα οι Οσκαρ Σιαφά και Χοσέτε Μιράντα, που έχουν ενσωματωθεί εκ νέου στην Εθνική ομάδα της Ισημερινής Γουινέας και θα συμμετάσχουν σε φιλικούς αγώνες με αντιπάλους Τόγκο και Ρουάντα αντίστοιχα στις 24 και στις 27 Σεπτεμβρίου. Τα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν στο Μαρόκο και στην πόλη της Καζαμπλάνκα.

Οι κυανόλευκοι θα υποδεχθούν την ομάδα από τη Φθιώτιδα, εκμεταλλευόμενοι τη διακοπή της Super League 1, λόγω υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων.

Από κει και πέρα δεν αποκλείεται να μην υπάρξει άλλο νέο φιλικό πριν από τη σέντρα του πρωταθλήματος, απέναντι σε Απόλλωνα Σμύρνης ή ΠΑΟΚ Β’, εφόσον η Νίκη προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Αγιος Νικόλαος-Επισκοπή.

Νίκη του Ηρακλή

Όσον αφορά στον Ηρακλή, επιβλήθηκε χθες με 1-0 του Μακεδονικού, τον οποίο θα αντιμετωπίσει η Νίκη στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος. Σκόρερ της φιλικής αναμέτρησης ήταν ο Πατράλης στο 25ο λεπτό.

Με τον Ηρακλή αγωνίστηκαν οι: Βελλίδης (80’ Παλαβράκης), Πανάγου (88’ Μπαλικτσής), Κωστούλας (88’ Χειρίτραντας), Παπαστεριανός (46’ Χρουσιέλ), Βιτλής, Τόμας (72’ Τότσκα), Δόρης (61’ Σίλβα), Πατράλης, Μανουσάκης (72’ Σιούτας), Γιουμπιτάνα (72’ Κουντουριώτης), Μελούνοβιτς (61’ Άλεξιτς), ενώ για τον Μακεδονικό έπαιξαν οι: Μακεδονικός (Αμανατίδης): Ιωαννίδης (46’ Γουναρίδης), Μπρατσιάνι (46’ Χασάνογλου), Κοτταρίδης (46’ Σαραγιώτης), Λισγάρας (77’ Γιαννούσης), Τσουκάνης, Παναγιωτούδης (46’ Λεωνιδόπουλος), Γαρύφαλλος (77’ Γουνόπουλος), Μπουλάτοβιτς (81’ Γρηγοριάδης), Μιλισάβλιεβιτς (77’ Ανθουλάκης), Ζαννάκης (46’ Σάντσεθ), Σαραντίδης (46’ Σιμόνι, 61’ Ταχματζίδης)

Με πεντάδα αρχηγών!

Τους αρχηγούς της Νίκης Βόλου για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν ανακοίνωσαν οι κυανόλευκοι και όπως έγινε γνωστό, δεν θα έχει μόνο έναν, αλλά πέντε. Μάλιστα η επιλογή ή καλύτερα ο ορισμός, έγινε από τον ίδιο τον προπονητή, Αλέκο Βοσνιάδη.

Συγκεκριμένα, την πεντάδα των αρχηγών αποτελούν οι Σταύρος Τσουκαλάς, Γιώργος Δεληζήσης, Πασχάλης Κάσσος, Παύλος Κυριακίδης και Χρήστος Γρομητσάρης και όπως έγινε γνωστό, δεν θα υπάρξει σειρά αρχηγών, αφού ο προπονητής θα δίνει το περιβραχιόνιο σε κάθε παιχνίδι, ανάλογα με την κρίση του.

«Οχι» σε νέα κλήρωση

από Λεουτσάκο

Κατηγορηματικά διέψευσε τα σενάρια νέας κλήρωσης στη Super League 2, λόγω των αποχωρήσεων που υπήρξαν, ο Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Με δήλωση του στην εφημερίδα «Live Sport”, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επανάληψης της διαδικασίας. Περιμένουμε ότι την προσεχή εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την κάλυψη των κενών».

Υπενθυμίζεται ότι πρώτη επιλαχούσα για να πάρει τη θέση της Ξάνθης είναι η Ηλιούπολη, ενώ αναμένεται η απόφαση της ΕΠΟ για το 4ο σωματείο που θα ακολουθήσει Παναχαϊκή, Προοδευτική και Μακεδονικό. Επιλαχόντες μετά την Ηλιούπολη είναι οι ΠΑΟ Ρουφ και Ηρακλής Λάρισας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου