ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ξηροφώτος: «Τιμή μου που επέστρεψα στη Νίκη Βόλου»

ξηροφώτος-τιμή-μου-που-επέστρεψα-στη-866111

Με νέους και παλιούς ποδοσφαιριστές να δίνουν το «παρών» ξεκίνησε χθες από το «Παντελής Μαγουλάς» η προετοιμασία της ομάδας Κ20 της Νίκης Βόλου, που θα συμμετάσχει και φέτος στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League 2.

Με στόχο ακόμη πιο ψηλά, αλλά και να επανδρώσει την ανδρική ομάδα της κυανόλευκης ΠΑΕ, η Κ20 ξεκίνησε φέτος ενισχυμένη τόσο προπονητικά, όσο και διοικητικά.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Τον προπονητή Γιάννη Ακτσιαλή, που οδήγησε πέρυσι τους κυανόλευκους στο Final-4 του πρωταθλήματος K20 της Super League 2, διαδέχθηκε ο Στέφανος Ξηροφώτος, ενώ στο προπονητικό επιτελείο προστέθηκαν οι Παντελής Βαρβέκης, Νίκος Τσιαντάκης και Απόστολος Καθινιώτης.

Διοικητικά ο καταξιωμένος Βολιώτης γιατρός, Χρήστος Βενέτης, θα ηγηθεί της φετινής προσπάθειας με άμεσο συνεργάτη του τον Θοδωρή Γκλαβίνη, που παραμένει στο «πόστο» του.

Ο Βολιώτης προπονητής, Στέφανος Ξηροφώτος, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, επέστρεψε στη Νίκη Βόλου και στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε:

Για την επιστροφή του στη Νίκη: «Είναι τιμή για μένα που επέστρεψα στη Νίκη Βόλου. Η ομάδα Κ20 απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανά πάσα στιγμή πρέπει να είναι έτοιμοι να «ανεβούν» στην πρώτη ομάδα. Αφού δουλέψουμε με τους συνεργάτες μου επαγγελματικά, θέλουμε να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά σιγά-σιγά για να πλαισιώσουν την ανδρική ομάδα, ανάλογα πόσο θα χρειαστεί».

Για τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει: «Στην ουσία η προπόνηση που γίνεται εδώ είναι ανδρική. Μάλιστα μπορεί να είναι και ακόμη πιο δυνατή, γιατί οι παίκτες πρέπει να βελτιωθούν στον τομέα της δύναμης και στα φυσικά στοιχεία, για να μπορέσουν να αντέξουν μετά στο πιο υψηλό επίπεδο. Επίσης αναφορικά με τις τέσσερις φάσεις του παιχνιδιού, οφείλουν να προετοιμαστούν πολύ γρήγορα στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και το αντίστροφο. Επιπλέον σε μικρούς χώρους θα πρέπει να μάθουν να αντιδρούν γρήγορα. Γενικά θα πρέπει να είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν σε υψηλό επίπεδο».

Για τον φετινό στόχο: «Πέρσι η ομάδα έφτασε στους «4», αλλά αυτό δεν είναι αυτοσκοπός. Σκοπός μακροπρόθεσμος είναι να παράγει ποδοσφαιριστές, ώστε να πλαισιώσουν τη πρώτη ομάδα. Επίσης θέλουμε να ενισχύσουμε το ντόπιο στοιχείο και θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Για τη συνεργασία με την πρώτη ομάδα και τον Χρήστο Βενέτη: «Υπάρχει εξ αρχής άριστη συνεργασία. Η πρώτη ομάδα είναι και ο βασικός μας σκοπός. Όπως επίσης άριστη είναι η συνεργασία μας με τον κ. Χρήστο Βενέτη και τους υπόλοιπους που ασχολούνται με την ομάδα. Ταυτόχρονα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Παπακωνσταντίνου και τους αδελφούς Βενέτη για την ευκαιρία που μας έδωσαν. Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση και επιτεύχθηκε απόλυτη συμφωνία».

Στη συνέχεια ο άμεσος συνεργάτης του, Παντελής Βαρβέκης, δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που για 3η χρονιά έρχομαι στο «Π. Μαγουλάς» και τη Νίκη Βόλου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την τιμή που μου έκανε, προκειμένου να βρίσκομαι και εγώ στο προπονητικό team της Κ20. Εχουμε μία κοινή γραμμή με τον κ. Ξηροφώτο και πιστεύω πως θα ανταποδώσουμε τα μέγιστα. Η τεχνογνωσία μας στον χώρο είναι αρκετά μεγάλη, αφού προερχόμαστε από μία εμπειρία και οι δύο, δουλεύοντας πάνω σε αυτές τις κατηγορίες ποδοσφαιριστών. Εύχομαι να έχουμε υγεία και πολλές επιτυχίες.

Όσον αφορά το ρόστερ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποιοι από τους ποδοσφαιριστές θα συνεχίσουν μαζί μας κι από εκεί και πέρα αν δούμε ελλείψεις θα κινηθούμε ανάλογα για τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση. Ο αριθμός των ποδοσφαιριστών για την ώρα είναι μεγάλος, θα αξιολογηθούν τα υπάρχοντα παιδιά κι από κει και πέρα θα ψάξουμε αν κάτι μας λείπει για να το αναπληρώσουμε. Μέχρι στιγμής καμία ομάδα δεν γνωρίζει πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα μας. Εμείς ξεκινάμε με την προετοιμασία και περιμένουμε τις αποφάσεις της διοργανώτριας».

Εκ μέρους της διοίκησης, ο κ. Θοδωρής Γκλαβίνης επεσήμανε: «Αν συγκρίνουμε την προπέρσινη χρονιά, θα πούμε πως η χρονιά που πέρασε και φτάσαμε στο Final-4, ήταν επιτυχημένη, αλλά εμείς θέλουμε να φτάσουμε ακόμη και στον τελικό. Από κει και πέρα θέλουμε να αναδείξουμε νέα παιδιά, που θα μπορέσουν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Φέτος κοιτάξαμε να επανδρώσουμε την ομάδα με παίκτες από τον Βόλο. Επιλέξαμε ένα επιτελείο προπονητών, που πιστεύω πως είναι το καλύτερο για τα παιδιά, και σιγά-σιγά θα δούμε τι θα μπορέσουμε να κάνουμε. Πιστεύω τα παιδιά να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα στο γήπεδο. Από τη μεριά μας, τόσο εγώ όσο και ο κ. Χρήστος Βενέτης θα είμαστε κοντά στην ομάδα και ό,τι χρειαστούν οργανωτικά θα είμαστε δίπλα τους.

Ο κ. Βενέτης ήρθε να βοηθήσει την προσπάθεια. Του άρεσε η περσινή μας πορεία και δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τους παίκτες και την ομάδα γενικότερα. Ήρθε να βάλει τη δική του πινελιά, προκειμένου να γίνουμε ακόμη καλύτεροι».

Το «παρών» στη χθεσινή «πρώτη» έδωσαν οι ποδοσφαιριστές:

Αλεξιάδης Κων/νος, Καθηνιώτης Ανθιμος, Δαμασιώτης Δημήτριος, Χουσεΐνογλου Ραφαήλ, Γιαρλέλης Δημήτριος, Γλυκός Κωνσταντίνος, Μπάλλας Παναγιώτης, Δημόπουλος Νικόλαος, Δημόπουλος Λάμπρος, Δημόπουλος Ραφαήλ, Καλτσωνάς Δημήτριος, Κουτσιμπάνας Δημήτριος, Κουφογιώργος Ευθύμιος, Ιμέρ Ορέστης, Βαρβέκης Παναγιώτης, Χρόνης Μιλτιάδης, Βενέτης Αρης, Αλεξάνδρου Αλέξανδρος, Καποτάς Αθανάσιος, Λουτσιάν Κωνσταντίνος, Αλντίνι Σέρτζιο.

  • Αξίζει να σημειωθεί πως οι «δοκιμές» ποδοσφαιριστών θα συνεχιστούν για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου