ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βενέτης: «Και με δικά μας κεφάλαια»

βενέτης-και-με-δικά-μας-κεφάλαια-877077

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Βασίλης Βενέτης, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Blue Heart, αναφερόμενος στα τρέχοντα ζητήματα της ομάδας, τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μεταξύ άλλων μίλησε:

Για τη σέντρα του πρωταθλήματος κι αν προκύψουν αλλαγές: «Νομίζω πως η έναρξη του πρωταθλήματος είναι ορισμένη για τις 15 Οκτώβρη, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τις ομάδες που έχουν προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ.

Θεωρητικά ο ορισμός των ομίλων έχει γίνει και είμαστε στον 1ο όμιλο. Στην περίπτωση που μπει και δεύτερη ομάδα στον 1ο όμιλο, δεν ξέρω αν θα πάμε και σε νέα κλήρωση. Από την πρώτη συνεδρίαση που είχε γίνει, είχαμε πάει στον 1ο όμιλο, με το κενό της ομάδας Α. Οι ομάδες βάσει ΚΑΠ είναι 30. Θεωρητικά πρέπει να αφαιρεθούν, για να προστεθούν άλλες. Ο αριθμός των ομάδων δεν μπορεί να αλλάξει. Αν γίνει κάτι άλλο, είναι μια απόφαση που θα προσβληθεί».

Για το φιλικό παιχνίδι με τη Βέροια: «Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα άρεσε σε όλους. Στο 2ο ημίχρονο έγιναν πολλές αλλαγές και όπως είπε και ο προπονητής μας χάσαμε την κατοχή και το πρεσάρισμα που είχαμε. Όχι πως είχε κατοχή η Βέροια, αλλά ήταν πιο μοιρασμένο το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 8 τελικές και καμία η Βέροια. Η Βέροια κράτησε κάποιους παίκτες, έφυγαν αρκετοί, αλλά 5-6 έμειναν από την περσινή ομάδα. Δεν θα είναι τόσο αδύναμη, όσο πιστεύουν κάποιοι».

Για τις δηλώσεις Βοσνιάδη περί ενίσχυσης: «Ήταν αρκετά ξεκάθαροι τόσο ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου όσο και ο Αλέκος Βοσνιάδης. Πάντα υπάρχουν ανοιχτά μάτια από την πλευρά της ομάδας κι αν προκύψει κάτι θα το εξετάσουμε. Εγινε μια μεγάλη προσπάθεια, ήρθαν πολλοί καλοί παίκτες σε όλες τις θέσεις κι αν προκύψει κάτι εξαιρετικό, όπως είχε προκύψει πριν 10-15 ημέρες, άσχετα αν χάλασε για άλλους λόγους, τότε κάτι μπορεί να γίνει. Στα άκρα της επίθεσης οι παίκτες που έχουν έρθει είναι πολύ καλοί.

Είδαμε και τον Κάσσο πόσο μπορεί να βοηθήσει. Δεν είναι μόνο οι τέσσερις παίκτες που παίζουν στα άκρα, γιατί και ο προπονητής έχει κι άλλα στο μυαλό του. Δεν είναι εύκολο να βρεις και να πείσεις να έρθει έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Έναν τέτοιο τύπου παίκτη μπορούμε να πούμε πως θα τον εντάξουμε, απλώς υπάρχουν διάφορα προβλήματα. Είναι και το timing καμιά φορά που δεν είναι κατάλληλο. Πιθανόν τον Δεκέμβριο θα λυθούν τα προβλήματα. Ζήτημα να παιχτούν 6-8 αγώνες, αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 15 Οκτώβρη. Παρακολουθούμε τέτοιους παίκτες, αλλά πρέπει να δώσουμε και χρόνο στους καινούργιους. Δεν ήρθαν τυχαία στην ομάδα. Πέρυσι ο Μιράντα δεν προσαρμόστηκε αμέσως και φέτος τον βλέπουμε τελείως διαφορετικό».

Για την ενασχόλησή του με τη Νίκη: «Στην ουσία η Νίκη είναι μια ανώνυμη εταιρεία. Μια επιχείρηση με εργαζόμενους και έχει όλα τα χαρακτηριστικά του επιχειρείν, αλλά για εμάς δεν είναι έτσι. Μπλέκεται πολύ το συναισθηματικό κομμάτι, κάτι που δεν είναι σωστό.

Για παράδειγμα και οι αδελφοί Ξάνθη με βάση το συναίσθημα θέλησαν να βοηθήσουν την ομάδα. Υπάρχουν βέβαια και επιχειρήσεις, οι οποίες πιθανόν να είναι χρήσιμο να προβάλλονται μέσα από τη φανέλα, αλλά στα αδέλφια Ξάνθη δεν ισχύει αυτό.

Η ομάδα μας είναι αγαπησιάρα. Την αγαπάει ο κόσμος. Αυτό το cult που έχει αυτή η ομάδα και η λατρεία είναι που τη διαφοροποιεί από άλλες ομάδες. Εγώ με τη Νέα Ιωνία δεν έχω σχέση. Δεν έχω προσφυγική καταγωγή, αλλά υπάρχει αυτό το πάθος και η λατρεία, που κάνει πολύ κόσμο να την αγαπήσει».

Για το αν αντέχει: «Δεν είναι μόνο τα οικονομικά. Είναι το 24ωρο και πως παίρνει πολύ χρόνο από τη ζωή μας. Αναγκαστικά δίνεσαι με όλον τον εαυτό σου. Πολλές φορές είναι και σε βάρος της κύριας εργασίας, πόσο μάλλον για τον Αλέξη (σ.σ. Παπακωνσταντίνου)». Είμαστε πολλές ώρες μαζί και βλέπω πως κάνει ταυτόχρονα τόσα πράγματα, που απορώ».

Για το αθλητικό κέντρο: «Εδώ και τέσσερα χρόνια ασχολούμαστε με τον Αλέξη. Κι αυτός έχει από την αρχή γνώση όλων των θεμάτων, απλώς θέλουν χρόνο να ωριμάσουν. Εγιναν κάποια βήματα στην αρχή, συνεχίζουμε μια βελτίωση της καθημερινότητας και ψάχνουμε να βρούμε το πώς θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας, που δεν είναι άλλο από το να ενοποιηθούν τα 13 στρέμματα του «Π. Μαγουλάς» με τα 13 του ΟΣΕ και να αποτελέσουν ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο, που θα έχει και κοινωνικό χαρακτήρα.

Εμείς έχουμε χτυπήσει όλες τις πόρτες και απ’ όλες τις παρατάξεις. Υποσχέσεις έχουμε ακούσει πολλές και πλέον προσπαθούμε και με δικά μας κεφάλαια να «κουνήσουμε» λίγο τα πράγματα. Ένα σημαντικό μέρος έχει γίνει. Εχει γίνει ήδη μια αρκετά μεγάλη προετοιμασία και θα έλεγα πως είμαστε περίπου στη μέση απ’ όσα έχουμε σχεδιάσει. Αν βοηθηθούμε κι από κάποιους φορείς, το έργο θα προχωρήσει πολύ γρήγορα. Είμαστε σε επαφές, για να το εντάξουμε κάπου. Είναι ένα έργο με πολλή γραφειοκρατία. Δεν είναι εύκολες οι παρεμβάσεις χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις.

Να πάρει η ομάδα αυτό που δικαιούται. Το έχω ξαναπεί».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΛ: «Στους φιλικούς αγώνες δεν υπάρχουν «μέτρα». Η Αστυνομία έχει ειδοποιηθεί, αλλά δεν μπορείς να προβλέψεις τα επεισόδια. Εφιστώ την προσοχή, προκειμένου να είμαστε προσεκτικοί και να μην κάνουμε κακό στην ομάδα».

Για την έδρα και τα μέτρα στη Νεάπολη: «Θεωρητικά η έδρα μας είναι το Πανθεσσαλικό. Για τα παιχνίδια που θα γίνουν στη Νεάπολη λέμε να μεταφέρουμε τους πάγκους απέναντι, για να έχουμε μια καλύτερη διαφύλαξη των ομάδων στη φυσούνα. Αυτή η έδρα γυρίζει μπούμερανγκ στην ομάδα καμιά φορά. Μόνοι μας την πατάμε κατά κάποιο τρόπο. Όταν πετάς ένα μπουκάλι είναι μια σίγουρη τιμωρία 1000 ευρώ και αυτά είναι λεφτά που πετάς στον κουβά».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου