ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Θα διεκδικήσει την άνοδο η Νίκη»

θα-διεκδικήσει-την-άνοδο-η-νίκη-878244

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Αλέξης Παπακωνσταντίνου, δεν έκρυψε την επιθυμία να πρωταγωνιστήσει η ομάδα του τη φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σε αθλητικό ραδιόφωνο της Αθήνας, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στην ανάμειξή του στα δρώμενα της κυανόλευκης ΠΑΕ και τους στόχους της. Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Spor FM 94.6 και στην εκπομπή «Μπαμ και κάτω»:

Για το πώς αποφάσισε να εμπλακεί στα διοικητικά της Νίκης: «Η αγάπη για την ομάδα είναι διαχρονική και οικογενειακή. Ο πατέρας μου είναι από τον Βόλο. Εγώ ούτε γεννήθηκα, αλλά και ούτε μεγάλωσα στον Βόλο. Παρακολουθούσα την ομάδα από μικρός και πιο στενά τα τελευταία χρόνια. Είναι και ο ξάδερφός μου, που βοηθάει σε αυτή την προσπάθεια και μένει στον Βόλο (σ.σ. εννοώντας τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Βασίλη Βενέτη). Οπότε κάπως έτσι. Όπως γίνεται με πολλά πράγματα, ξεκινάς από μία αφετηρία και μέχρι να καταλάβεις πού έχεις φτάσει είσαι στα βαθιά».

Για το αν θα γίνει κάποιο «μπαμ» στις μεταγραφές: «Στην Ελλάδα αγαπάμε τις «βόμβες» και τα «μπαμ», αλλά για εμάς το σημαντικό είναι να κάνουμε πολύ στοχευμένες κινήσεις. Δώσαμε μεγάλη μάχη για να κρατήσουμε έναν κορμό παικτών. Δύσκολα κάνεις πρωταθλητισμό, όταν αλλάζεις παίκτες κάθε χρόνο. Έχουμε κάποιους στόχους, θα δούμε αν θα ευδοκιμήσει κάτι έως το τέλος των μεταγραφών. Αν δεν κάνουμε κάποια κίνηση τώρα, θα την κάνουμε τον Δεκέμβρη. Εμείς είμαστε ενεργοί και μέσα στη σεζόν».

Για το αν είναι στόχος η άνοδος στη Super League: «Οποιος συμμετέχει σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα εξυπακούεται πως θέλει κάτι παραπάνω.

Δεν νοείται να συμμετέχεις στο πρωτάθλημα της Super League 2 και να μην έχεις βλέψεις για άνοδο κάποια στιγμή. Έχουμε βάλει τις βάσεις, κοιτάζουμε να οργανωθούμε καλύτερα και δίνουμε έμφαση στις υποδομές, ώστε να μπορούμε να το καταφέρουμε και να είμαστε στη Super League 1 με σωστές βάσεις.

Θεωρούμε πως φέτος θα πρωταγωνιστήσουμε στο πρωτάθλημα, αλλά όπως ξέρετε, πρωτάθλημα από τον Σεπτέμβρη δεν παίρνει δυστυχώς κανείς.

Σίγουρα η ομάδα θεωρώ πως έχει την ικανότητα, αλλά και το έμψυχο υλικό. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, θέλει διάρκεια και υπομονή.

Θεωρώ πως σίγουρα θα είμαστε μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο».

Για την έδρα της ομάδας: «Η κύρια έδρα μας θα είναι στο Πανθεσσαλικό. Εμείς έχουμε μία πολύ αθλητική ομάδα, που παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο, οπότε θεωρούμε πως μία έδρα σαν το Πανθεσσαλικό, «μεγαλώνει» την ομάδα και είναι πλεονέκτημα. Μπορεί να μην είναι μία καυτή έδρα, αλλά η καυτή έδρα έχει κι άλλους κινδύνους. Επειδή εμείς θέλουμε να προάγουμε ένα μοντέρνο και πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο, επιλέγουμε το Πανθεσσαλικό.

Η κατάσταση βέβαια είναι δύσκολη με τους κλειδάριθμους της Super League 2».

Για το φιλικό με την ΑΕΛ: «Είναι ένα φιλικό, αλλά παραμένει πάντα ένα θεσσαλικό ντέρμπι και μετά έχουμε και άλλα φιλικά με τη Λαμία και τον ΠΑΟΚ Β’. Στα φιλικά που δώσαμε μέχρι σήμερα υπήρχε ενδιαφέρον από τον κόσμο. Σίγουρα θα είναι ένα δυνατό τεστ για τις δύο ομάδες, για να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα οι προπονητές».

Για το βάρος που δίνεται στις εγκαταστάσεις: «Εμείς κοιτάμε όλες τις υποδομές μας και τις ακαδημίες μας. Εχουμε δύο γήπεδα. Το Π. Μαγουλάς, την ιστορική μας έδρα, όπου έχουμε την ακαδημία, και δίπλα έχουμε φτιάξει ένα γήπεδο, όπου ψάχνουμε τρόπο να φτιάξουμε ένα πιο σύγχρονο αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο. Είμαστε στις συζητήσεις και θέλουμε να το αξιοποιήσουμε συμβάλλοντας τόσο εμείς όσο και το κράτος».

Για την πληθώρα εμπορικών συνεργασιών: «Είμαστε ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο, αλλά είναι σημαντικό να δημιουργούμε και νέους φιλάθλους. Όπως ξέρετε πολλές ιστορικές ομάδες έχουν καταλήξει στο «νεκροταφείο».

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε κάνει πολλές συνεργασίες και χρησιμοποιούμε όλα τα κοινωνικά μέσα. Πρόσφατη συνεργασία είναι αυτή με τους TechItSerious για να προσελκύσουμε και νέους φιλάθλους και εκτός Βόλου. Για εμάς η ομάδα πρέπει να βγει και από τον Βόλο και από τη Μαγνησία και να αποκτήσει μεγαλύτερη εμβέλεια».

Για το μήνυμα που θα έστελνε στον κόσμο της Νίκης: «Εμείς λέμε πάντα το ίδιο. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Είμαστε μια ομάδα που θα τα δώσει όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πρεσβεύουμε ένα ποδόσφαιρο αξιοπρεπές και ό,τι μπορούμε να διεκδικήσουμε μέσα στις τέσσερις γραμμές θα το κάνουμε για να προσφέρουμε και θέαμα και ενωμένοι πάμε για το καλύτερο».

Για την ομάδα που υποστηρίζει στο Λονδίνο: «Από το 2001 που βρίσκομαι στο Λονδίνο, μπορείτε να φανταστείτε τι ομάδα είμαι. Είμαι Άρσεναλ».

Τέλος, για το ενδεχόμενο συγχώνευσης Νίκης και Ολυμπιακού Βόλου: «Το θεωρώ πολύ δύσκολο έως απίθανο. Ίσως εμπορικά να είναι καλό, αλλά το θεωρώ λάθος. Είναι δυο ομάδες με ιστορία, που προσφέρουν ένα ξεχωριστό τοπικό ντέρμπι και ένα «πείραγμα» που διαρκεί πολλά χρόνια, οπότε είναι κακό να χαθεί. Για μένα δεν θα γίνει ποτέ».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου