ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Δεν λέει «όχι» σε νέα προσθήκη

δεν-λέει-όχι-σε-νέα-προσθήκη-879951

Ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι έδωσε η Νίκη Βόλου, μένοντας στο 1-1 κόντρα στην περσινή πρωταθλήτρια Βέροια, που φέτος έχει σαφώς διαφορετικούς στόχους και αυτό αποδείχθηκε και στο γήπεδο της Νεάπολης την περασμένη Κυριακή.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ασχέτως αποτελέσματος, οι κυανόλευκοι έδειξαν πως δεν χαρακτηρίζονται άδικα ως ένα από τα φαβορί του φετινού πρωταθλήματος, κάνοντας ότι ήθελαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πριν προχωρήσουν σε μαζικές αλλαγές, που έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν.

Χάνοντας σωρεία ευκαιριών, οι κυανόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν «καθαρίσει» από νωρίς, αλλά η αστοχία τους δεν έφερε περισσότερα τέρματα, κάτι πάντως που δεν έδειξε να ανησυχεί τον Αλέκο Βοσνιάδη, μετά το πέρας της αναμέτρησης, τονίζοντας πως η ενίσχυση της ομάδας στην επίθεση μπορεί να συνεχιστεί, εφόσον το επιθυμεί και η διοίκηση.

Ο Μακεδόνας τεχνικός, που δεν είχε στη διάθεσή του, τους Τσουκαλά και Σιαφά, με τον πρώτο να αναμένεται να παίξει πλέον κόντρα στην ΑΕΛ το ερχόμενο Σάββατο (17:30), μίλησε για το παιχνίδι με τους κυανέρυθρους της Ημαθίας, σχολιάζοντας αρχικά:

«Είναι ένα παιχνίδι που μπορούμε να δούμε πράγματα. Κάναμε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, αλλά πρέπει να τελειώνουμε τις φάσεις. Τόσες πολλές φάσεις και να πηγαίνεις με 1-0 γίνεται αυτό στο τέλος. Βέβαια επειδή είναι φιλικά παιχνίδια και πρέπει να παίξουν όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να μοιράσουμε χρόνους. Είναι και δύσκολο να κάνεις επτά μαζεμένες αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, να αποκτήσεις συνοχή και να κάνεις πράγματα. Αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο για ένα χρονικό διάστημα είχαμε τις φάσεις μας. Στο τέλος λίγο τα χαλάσαμε. Δεν είχαμε την ηρεμία να κρατήσουμε την μπάλα, κάποιες φορές δεν είχαμε και αμυντική ισορροπία. Έχουμε πολλά καινούρια παιδιά, δεν είναι εύκολο να αποκτήσουν συνοχή από την αρχή. Γενικά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, μια πολύ καλή ομάδα, που βγάζει τις φάσεις της.

Συνεχίζουμε με αυτό το πνεύμα στα φιλικά. Το κυριότερο είναι να βρουν οι παίκτες τον χρόνο τους και σιγά σιγά να τον μεγαλώνουμε. Να αρχίσουμε να αποκτούμε συνοχή, να βγάζουμε σωστά τις στατικές φάσεις. Είναι περίοδος που φτιάχνουμε την ομάδα, αλλά λέω και πάλι ότι έχουμε τη βάση -αυτό το λέω κάθε φορά- οπότε είναι πιο γρήγορο να προσαρμοστούν τα νέα παιδιά».

Για το αν προβληματίζεται από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες: «Θεωρώ ότι τα παιδιά που υπάρχουν θα λύσουν το πρόβλημα. Βέβαια αν υπήρχε η δυνατότητα να κάνουμε κάτι ακόμα, θα θέλαμε μια ενίσχυση επιθετικά. Δεν το κρύβουμε. Αν όμως αποφασιστεί από την πλευρά της διοίκησης να συνεχίσουμε έτσι, έτσι θα πάμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά που υπάρχουν, πάντα όμως θέλεις το καλύτερο. Αλλιώς θα πάμε όπως είμαστε. Έχουμε μια πολύ γεμάτη ομάδα και θα κοιτάξουμε αν χρειαστεί τι θα κάνουμε στην επόμενη μεταγραφική περίοδο για ενίσχυση. Αυτή τη στιγμή λείπει ο Σιαφά και ο Τσουκαλάς που είναι παίκτες που μπορούν να δώσουν γκολ, αλλά νομίζω πως μια ακόμη κίνηση μπροστά θα μπορούσαμε να την κάνουμε. Δεν βγάζουμε κάποιο παράπονο, αλλά λέμε ότι αν χρειαζόταν κάτι, το ιδανικό θα ήταν αυτό. Συνεχίζουμε όμως, εμπιστοσύνη πολύ στα παιδιά που υπάρχουν, να βοηθήσουμε όλοι και περιμένουμε να δούμε πότε θα γίνει και η έναρξη του πρωταθλήματος».

Για τους τραυματίες: «Μόνο ο Σιαφά θα πάρει καμιά βδομάδα με δέκα μέρες ακόμη. Ο Τσουκαλάς είναι έτοιμος να παίξει από το επόμενο παιχνίδι. Θα μπει κι αυτός γιατί χρειάζεται να πάρει τον χρόνο του. Και το πρωτάθλημα να αρχίσει έχουμε τη δυνατότητα όλα αυτά να τα φτιάξουμε. Το πιο σημαντικό είναι να είναι τα παιδιά καλά, να μην έχουμε προβλήματα και από εκεί και πέρα με το βάθος που έχουμε πιστεύω θα λύσουμε πολλά πράγματα.

Γενικά είμαστε μια ομάδα που πείθει. Εννοείται πως τα παιχνίδια όταν σου παρουσιάζονται ευκαιρίες πρέπει να τα τελειώνεις, αλλά πιστεύω θα είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση στην έναρξη του πρωταθλήματος. Θα είμαστε η ομάδα που φαντάζονται όλοι. Και αυτοί που μας παρακολουθούν τώρα από κοντά και αυτοί που θα φέρουμε αργότερα στο γήπεδο για να μας συμπαρασταθούν. Είμαστε καλά».

Νωρίτερα με ΑΕΛ

Το επόμενο φιλικό της Νίκης Βόλου έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο με την ΑΕΛ στο γήπεδο της Νεάπολης. Όπως έγινε γνωστό το παιχνίδι της 17ης Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει μισή ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη, δηλαδή στις 17:30. Από κει και πέρα έγινε γνωστό κι επίσημα πως η Νίκη θα παίξει στον Βόλο στις 24/9 με τη Λαμία, στις 2/10 με τον ΠΑΟΚ Β’ και στις 8/10 με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου