ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Φάτσης για Βλιώρα: «Αλλο το αγωνιστικό, άλλο το πολιτικό κομμάτι»

φάτσης-για-βλιώρα-αλλο-το-αγωνιστικό-882128

Το θέμα της συνεργασίας με τον Γιώργο Βλιώρα, που ανέλαβε το πόστο του τιμ μάνατζερ στην ανδρική ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου, σχολίασε ο πρόεδρος του συλλόγου, Στέργιος Φάτσης, μιλώντας στην εκπομπή Clasico του Βόλος 9.86.

(απομαγνητοφώνηση: taxydromos.gr)

Ο κ. Φάτσης τόνισε ότι η κίνηση αυτή είναι για το καλό της ομάδας και κάλεσε τον κόσμο να ξεχωρίσει το αγωνιστικό από το πολιτικό κομμάτι, ενώ για το πανό με τη Σμύρνη που κατέβασε το 2015 ο Γιώργος Βλιώρας από το κλειστό της Νέας Ιωνίας ανέφερε πως τότε και ο ίδιος είχε θυμώσει, αλλά πρόσθεσε πως η Νίκη δεν είχε πάρει άδεια να το ανεβάσει.

Πιο αναλυτικά ο Στέργιος Φάτσης ανέφερε στον Βόλος 9.86: «Είχαμε πολλά θέματα να τρέξουμε, τους παίκτες οι οποίοι ήρθαν και πώς θα βολευτούν, αλλά και τις διαφημίσεις, τον ρουχισμό κ.α.

Διαπιστώσαμε μέσα από συζητήσεις που κάναμε ότι υπήρχε μία διοικητική τρύπα. Υπήρχε μία πολύ καλή συνεννόηση στο αγωνιστικό κομμάτι σε σχέση με το ρόστερ του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή, υπήρχε το χορηγικό κομμάτι και το κομμάτι των διαρκείας, που έτρεχαν, αλλά δεν υπήρχε ο άνθρωπος που θα συνέδεε αυτά τα πράγματα. Ενας άνθρωπος ασχολούνταν με πέντε έξι διαφορετικά πράγματα, τα οποία δεν ήταν και της αρμοδιότητάς του.

Ετσι λοιπόν έπεσε στο τραπέζι η πρόταση ότι έπρεπε να βρεθεί ένα άτομο, για να συνδέσει το διοικητικό με το αγωνιστικό κομμάτι.

Μέσα στα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν και του Γιώργου Βλιώρα, οποίος θεωρώ ότι σε επίπεδο τεχνογνωσίας είναι από τους καλύτερους στην πόλη. Δεν μπορούσαμε να φέρουμε έναν ξένο να κάνει αυτή τη δουλειά, γιατί δεν είχαμε τη δυνατότητα να τον καλύψουμε οικονομικά.

Ακολούθως με δική μου πρωτοβουλία έπεσε στο τραπέζι και το όνομα του Γιώργου Δεληκούρα. Δεν χρειάζεται να πούμε τι είναι ο καθένας, το ξέρουμε. Και οι δύο ήταν στην ομάδα της Νίκης, που ανέβηκε στην Α’ Εθνική.

Το όνομα που «έκαιγε», όπως ήταν φυσικό ήταν του Γιώργου Βλιώρα λόγω της πολιτικής του θέσης. Όμως τα βάλαμε κάτω και είδαμε τι πλεονεκτήματα και τι μειονεκτήματα έχει αυτή η κίνηση. Μιλήσαμε, πριν πάρουμε την απόφαση, με όλο το Δ.Σ. αλλά και με ανθρώπους της Νίκης και το 80% μας έλεγε ναι και το 20% όχι. Δεν χρειάζεται να πω ποιοι μου έλεγαν «προχώρα».

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι άλλο είναι το αθλητικό κομμάτι κι άλλο το πολιτικό κομμάτι. Εγώ με τον Γιώργο Βλιώρα στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου μαλώσαμε για ένα θέμα. Φεύγοντας από κει, μιλήσαμε για το μπάσκετ. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Για να είμαι σαφής, η πρόταση για τον Γιώργο Βλιώρα δεν έγινε ούτε από μένα, ούτε από τον Μπάμπη Τουτουντζόγλου ούτε από τον Χρήστο Καλλιπολίτη, αλλά από άνθρωπο της Δ.Ε. μπάσκετ. Δεν θέλω να πω το όνομα, μπορεί να το πει ο ίδιος, αν θέλει.

Μάλιστα μας είπε ότι είχε πάρει τηλέφωνο τον κ. Βλιώρα και είδε ότι ήταν θετικός. Ετσι ξεκινήσαμε να ψαχνόμαστε.

Πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποια πράγματα. Θεωρώ ότι και ο Γιώργος Βλιώρας και ο Γιώργος Δεληκούρας, παρακολουθώντας και τις προπονήσεις, μπορούν να μας δώσουν κάποιες συμβουλές. Θέλω να το δει όλο αυτό και ο κόσμος της Νίκης ότι γίνεται για το καλό της ομάδας. Όταν πάει στην κάλπη, είναι δικό του θέμα τι θα κάνει.

Όταν διοικείς, πρέπει να πάρεις δύσκολες αποφάσεις. Αυτοί που κρίνουν είναι διαφόρων κατηγοριών. Υπάρχουν άνθρωποι που κρίνουν την κίνηση αυτή, οι οποίοι έχουν φύγει από τη Νίκη αποτυχημένοι, άλλοι που έχουν φύγει και έχουν αφήσει χρέος στην ομάδα και άλλοι που δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο και μόνο κρίνουν.

Τα οφέλη από τη συνεργασία με τον Γιώργο Βλιώρα είναι πολύ περισσότερα. Δεν είμαστε και ηλίθιοι με τόση διοικητική εμπειρία να κάνουμε μία κίνηση, η οποία θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα και τον κόσμο μας. Αντίθετα, θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση θα κάνει πολύ καλό στην ομάδα, γιατί το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δύσκολο και πρέπει η ομάδα να θωρακιστεί και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά».

Για το γεγονός ότι το 2015 ο Γιώργος Βλιώρας είχε κατεβάσει πανό από το κλειστό της Νέας Ιωνίας με τη φλεγόμενη Σμύρνη και είχε προκαλέσει την αντίδραση του κόσμου της Νίκης, ο κ. Φάτσης δήλωσε: «Συμφωνώ με τον κόσμο. Κι εγώ θύμωσα τότε και εμένα με πείραξε που κατέβηκε το πανό, αλλά ήταν ένα πανό, για το οποίο δεν είχαμε πάρει άδεια να το ανεβάσουμε. Κάποια πράγματα θέλουν και μία τακτική.

Τώρα μας είπε για παράδειγμα ο Δήμος Βόλου να ξεκρεμάσουμε τις διαφημίσεις από το κλειστό, γιατί δεν θέλει να έχουμε διαφημίσεις στους τοίχους. Τι να πω εγώ, ότι θα βάλω διαφήμιση, γιατί έτσι θέλω;».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου