ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Την καλύτερη σχέση με τον κόσμο»

την-καλύτερη-σχέση-με-τον-κόσμο-884638

Ενας από τους νεοφερμένους παίκτες της Νίκης Βόλου είναι και ο Οσκαρ Σιαφά, που με «διαβατήριο» την παρουσία του πέρσι στον Ολυμπιακό Βόλου, από τον οποίον πάντως δεν έφυγε και με τις καλύτερες των εντυπώσεων, όπως λέει και ο ίδιος, κέρδισε τη μεταγραφή του στους κυανόλευκους, αλλάζοντας ομάδα, αλλά όχι και πόλη.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο «θηριώδης» φορ, τον οποίον πιστεύουν πολύ οι άνθρωποι της Νίκης, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την απόφασή του να ενταχθεί στην ομάδα, τον ρόλο του Μιράντα σ’ αυτό, αλλά και την πίστη του ότι μπορεί να βοηθήσει σε όλους τους τομείς αγωνιστικά. Παράλληλα, εκφράζει και την ελπίδα ότι θα δημιουργήσει την καλύτερη σχέση με τον κόσμο της Νίκης, όταν ξεκινήσουν τα παιχνίδια, με την προσφορά που θα έχει στην ομάδα.

Αναλυτικά ο Οσκαρ Σιαφά, που παρεμπιπτόντως δεν συμμετέχει ακόμη σε όλο το προπονητικό πρόγραμμα λόγω μίας ελαφράς θλάσης, ρωτήθηκε:

Για το γεγονός ότι ήταν στον Βόλο με μία ομάδα που έπαιζε αντίπαλος με τη Νίκη, τον Ολυμπιακό: «Η αλήθεια είναι πως, όταν έφυγα από τον Βόλο, ήμουν πολύ θυμωμένος με την κατάσταση που πέρασα πέρσι στον Ολυμπιακό και όταν αρχίσαμε να μιλάμε με τη Νίκη, για να είμαι ειλικρινής, δεν ήθελα να έρθω. Όπως μίλησα με τον Μιράντα, μου είπε ότι είναι ένα διαφορετικό σωματείο κι έτσι με έπεισε και αποφάσισα να έρθω. Ο Μιράντα δεν είναι ο μοναδικός λόγος που ήρθα στη Νίκη, αλλά αυτός μοι άνοιξε την πόρτα, για να έρθω στην ομάδα».

Για τη γνώμη που σχημάτισε σχετικά με τη Νίκη από τα περσινά παιχνίδια: «Η Νίκη πέρσι ήταν ένα σύνολο πιο συμπαγές και καλύτερα δουλεμένο από μας και ήταν λογικό να χάσουμε και στα δύο παιχνίδια».

Για τη Superleague 2: «Θεωρώ ότι είναι ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Υπάρχουν λίγες ομάδες δυνατές και άλλες όχι και τόσο. Είναι δύο γκρουπ δυναμικότητας. Πιστεύω ότι χάρη στο σωματότυπό μου μπορώ να προσαρμοστώ σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα κι αυτό το κατάλαβα και πέρσι που ήρθα εδώ. Επομένως δεν θα έχω κανένα πρόβλημα».

Για το πώς κρίνει τους Ελληνες αμυντικούς: «Είναι πολύ σκληροί και … χτυπάνε πολύ. Όμως η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού διαβάζω τις κινήσεις τους και σιγά-σιγά πάντα βρίσκω την ευκαιρία μέσα στο παιχνίδι να κάνω κάποια καλή ενέργεια».

Για τις αγωνιστικές προσδοκίες που μπορεί να έχει Νίκη από τον ίδιο: «Θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω πολύ την ομάδα στο επιθετικό κομμάτι με τα γκολ και τις ασίστ, αλλά και στο αμυντικό κομμάτι, καθώς, όταν η ομάδα χρειάζεται να υπερασπιστεί ένα αποτέλεσμα, είμαι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να κρατήσει και την μπάλα».

Για το πώς νιώθει που οι οπαδοί της Νίκης από την πρώτη συγκέντρωση του έβγαλαν σύνθημα: «Είμαι σίγουρος ότι, όταν ξεκινήσω να παίζω τα παιχνίδια, βάζοντας γκολ και δίνοντας ασίστ, θα έχω την καλύτερη σχέση με τον κόσμο».

Για το αν πιστεύει ότι η Νίκη θα τον βοηθήσει να κάνει ακόμη καλύτερες εμφανίσεις και με την Εθνική της Ισημερινής Γουινέας: «Είναι μία ευκαιρία για μένα, γιατί είμαι σε ένα σύλλογο που έχει πολύ υψηλότερους στόχους. Έχει πολύ καλύτερη οργάνωση και όταν δουλεύεις πιο επαγγελματικά, είναι φυσιολογικό να πάνε καλύτερα τα πράγματα και στην Εθνική».

Επιβεβαίωσε και η ΠΑΕ για Ακτσιαλή

Μετά τη δημοσιοποίηση της λύσης συνεργασίας της Κ20 της Νίκης με τον Γιάννη Ακτσιαλή από τον ίδιο τον νεαρό προπονητή, και η κυανόλευκη ΠΑΕ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, που αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον μέχρι πρότινος τεχνικό της Κ20 Γιάννη Ακτσιαλή.

Τον ευχαριστούμε θερμά για το έργο του και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο».

Φαβορί ο Ξηροφώτος για την Κ20

Προγραμματισμένο ραντεβού με τον Στέφανο Ξηροφώτο είχαν χθες το βράδυ ο Χρήστος Βενέτης με τον Θοδωρή Γκλαβίνη, προκειμένου να τον πείσουν ν’ αναλάβει την Κ20 της Νίκης Βόλου. Ο 46χρονος τεχνικός εμφανίζεται ως φαβορί για τη θέση, έχοντας υπάρξει και προπονητής της μεγάλης ομάδας στο τέλος της σεζόν 2015-16 και σχεδόν όλη την επόμενη.

«Καμία συνάντηση με Σιατραβάνη»

Σε ό,τι αφορά στα μεταγραφικά, στην ΠΑΕ Νίκη αρνούνται ότι είχαν νεότερη συνάντηση με τον Σάββα Σιατραβάνη το τελευταίο 24ωρο και προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα μετά και την παρουσία του παίκτη στο φιλικό με τον Απόλλωνα Λάρισας στη Νεάπολη, που «φούντωσε» και πάλι τα σενάρια επιστροφής του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου