ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Παρόντος Σιατραβάνη η Νίκη 1-0 τον Απόλλωνα Λάρισας

παρόντος-σιατραβάνη-η-νίκη-1-0-τον-απόλλ-856156

Στο 2ο της φιλικό παιχνίδι για τη φετινή αγωνιστική περίοδο η Νίκη Βόλου υποδέχθηκε χθες στο γήπεδο της Νεάπολης τον Απόλλωνα Λάρισας, του οποίου επιβλήθηκε με 1-0, χάρις σε τέρμα του Ροχάνο στο 16ο λεπτό και έκανε το δύο στα δύο στα φιλικά.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο αγώνας ήταν επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους, με τον Ολαϊσόλα να ξεκινά ως βασικός και να κλέβει τις εντυπώσεις, σε ένα παιχνίδι, που δεν χρησιμοποιήθηκαν για διάφορους λόγους οι Τσουκαλάς, Τοπαλίδης, Κάσσος, Μιράντα και Σιαφά.

Πλέον, οι κυανόλευκοι περιμένουν σήμερα την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Super League 2, ενώ την ερχόμενη Κυριακή θα υποδεχθούν την ομάδα της Βέροιας στο τρίτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας.

Το χθεσινό φιλικό παρακολούθησε και ο Σάββας Σιατραβάνης, ο οποίος πέρυσι αποκτήθηκε από τη Νίκη Βόλου, αλλά αποχώρησε για την Αυστραλία. Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και δεν αποκλείεται να φορέσει εκ νέου τα κυανόλευκα της Νίκης.

Πώς παρατάχθηκε

Η Νίκη Βόλου παρατάχθηκε με τον Μπάγιτς κάτω από τα δοκάρια, ενώ σε σχήμα 4-3-3, στην αμυντική τετράδα τοποθετήθηκαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Γρομητσάρης, Ανδρέου, Δεληζήσης και Δημητρίου. Αμυντικός μέσος ήταν ο Κυριακίδης, έχοντας μπροστά τους ως εσωτερικούς μέσους, τους Κριμιτζά-Παναγιωτίδη. Ο Ροχάνο ήταν στην κορυφή της «Λάτιν» επίθεσης, όπου εκτός από τον Αργεντινό, από τα αριστερά κινούνταν ο Βραζιλιάνος Μορέιρα, και από τα δεξιά ο Ουρουγουανός Ολαϊσόλα.

Ο αγώνας

Η πρώτη απειλή στο παιχνίδι ήρθε από τους γηπεδούχους της Νίκης Βόλου, όταν στο 4ο λεπτό ο Παναγιωτίδης μπήκε στην περιοχή και έκανε το τακουνάκι στον Κριμιτζά, τον οποίο όμως πρόλαβε ο Χατζής.

Ο Κυριακίδης στο 14ο λεπτό ξεμαρκαρίστηκε στον χώρο του κέντρου και αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, εξαπέλυσε δυνατό σουτ με το δεξί, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Ανάλογη «τύχη» είχε και σουτ του Παναγιωτίδη μετά από ένα λεπτό, από τα όρια της περιοχής.

Ωστόσο, το σκορ δεν άργησε να ανοίξει, με τον Μορέιρα να κάνει την κάθετη πάσα για τον Ροχάνο, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα Μέλι και πλάσαρε με το αριστερό για να κάνει το 1-0 στο 16ο λεπτό.

Ο Απόλλωνας θέλησε να αντιδράσει, αλλά χωρίς τύχη, αφού σουτ του Νταγκουστίνο κόντραρε στον Δεληζήση στο 26ο λεπτό, στην πρώτη προσπάθεια των Λαρισαίων για να απειλήσουν.

Για τη Νίκη σουτ του Μορέιρα δεν βρήκε στόχο στο 27’, ενώ ένα λεπτό μετά ο Ολαϊσόλα πάτησε την μπάλα στον Κριμιτζά, που βγήκε απέναντι από τον Μέλι και την «έσπασε» στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, αλλά ο Ροχάνο δεν πρόλαβε να την… φυσήξει για να σκοράρει ξανά.

Στο 33ο λεπτό ο Κριμιτζάς έκανε τη σέντρα και με μονοκόμματο σουτ ο Γαβριηλίδης από το ύψος της περιοχής, θέλησε να απειλήσει, όμως ο Μέλι μπλόκαρε.

Με τη συμπλήρωση 42 λεπτών αγώνα ο Ροχάνο σέντραρε από τα αριστερά, αλλά ο Μέλι έπεσε στην αριστερή του γωνία με τον Ολαϊσόλα να παίρνει το ριμπάουντ και να σουτάρει από καλή θέση, αλλά ο αντίπαλος πορτιέρε απέκρουσε αυτή τη φορά σε κόρνερ.

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, εκτέλεση φάουλ του Ολαϊσόλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μέλι στο 45’.

Από τα πόδια του Ολαϊσόλα ήρθε και το πρώτο σουτ του β’ μέρους για τη Νίκη, όταν ο Γαβριηλίδης κέρδισε τη μονομαχία και άφησε την μπάλα στον Ουρουγουανό, που από τα δεξιά σούταρε με το αριστερό, με την μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στο 55’.

Μετά από πολλές αλλαγές και από τις δύο ομάδες στη συνέχεια, το επόμενο σουτ ήρθε στο 77’, με τον Δημητρίου, ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής με το δεξί πόδι, αλλά η μπάλα κόντραρε και μπλόκαρε ο Οικονομόπουλος, που είχε περάσει ως αλλαγή.

Η εκτέλεση κόρνερ του Αναστασίου από τα αριστερά, έδωσε την ευκαιρία στον Τζιώρα να πιάσει την κεφαλιά στο 82’, αλλά χωρίς τύχη η μπάλα δεν βρήκε εστία στην τελευταία φάση του φιλικού αγώνα.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Βοσνιάδης) Μπάγιτς (34’ Μπουργάνης, 65’ Μισυρλής), Γρομητσάρης (75’ Τόγιας), Δημητρίου, Ανδρέου, Δεληζήσης (46’ Λογαράς), Κυριακίδης (62’ Μπάλλας), Παναγιωτίδης (25’ Γαβριηλίδης), Κριμιτζάς (46’ Μέτσε), Ολαϊσόλα (75’ Τζιάνης), Μορέιρα (46’ Αναστασίου), Ροχάνο (46’ Τζιώρας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: (Μόρας) Μέλι (70’ Οικονομόπουλος), Γιαννίτσης, Κλιγγόπουλος, Σκούπρας, Αυλωνίτης (73’ Φουρκιώτης), Χατζής (60’ Τούπον), Λίταινας (80’ Χαλάτσης), Φυτόπουλος (60’ Γκόρνταν), Σταματής (60’ Μπουλγκέροφ), Σισοκό (46’ Ζιάκας), Νταγκουστίνο (60’ Μπεκιαρίδης)

Πρώτα ΔΣ και μετά κλήρωση

Για σήμερα Δευτέρα (5/9) είναι προγραμματισμένο το Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Λίγκας στις 13:00. Τα όσα θα συζητηθούν εκεί είναι αρκετά σημαντικά. Το ένα σκέλος αφορά τα τηλεοπτικά και τις επαφές με την ΕΡΤ. Οι ομάδες στηρίζουν ένα μέρος των εσόδων τους σε αυτά. Επίσης, θα τεθεί για μία ακόμη φορά επί τάπητος το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα, όταν ολοκληρωθεί το ΔΣ, θα γίνει η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος. Εκεί θα βγουν και οι ημερομηνίες για τη νέα σεζόν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου