ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Ηρθα ξεκάθαρα για την άνοδο»

ηρθα-ξεκάθαρα-για-την-άνοδο-856596

Δεν «μασάει» τα λόγια του ο Βασίλης Γαβριηλίδης και δηλώνει ξεκάθαρα ότι ο λόγος που επέλεξε να αφήσει την περσινή πρωταθλήτρια του πρώτου ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2, Βέροια, και να έρθει στη Νίκη είναι πως πιστεύει ότι με τη νέα του ομάδα θα κερδίσει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο 30χρονος μέσος, που εντυπωσίασε στο πρώτο φιλικό της Νίκης με τον Ηρακλή Λάρισας την περασμένη Τετάρτη, πετυχαίνοντας και το πρώτο ανεπίσημο γκολ της σεζόν για τη βολιώτικης ομάδας μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και ανάμεσα στ’ άλλα αναφέρθηκε και στα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι είναι μέσος που πατά περιοχή, κάτι που το έδειξε αμέσως από το πρώτο κιόλας τεστ προετοιμασίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τους λόγους που επέλεξε να έρθει στη Νίκη: «Η Νίκη πέρσι ήταν από τους πιο δυνατές ομάδες και εμφανίστηκε ιδιαίτερα ισχυρή ειδικά στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι κάποιες συγκυρίες και κάποιες ατυχίες με τραυματισμούς της στέρησαν τη δυνατότητα να κυνηγήσει την άνοδο μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές, αλλά θεωρώ ότι αυτό είναι μέσα στις δυνατότητές της για τη φετινή χρονιά.

Ήρθα ξεκάθαρα στη Νίκη, γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να ανέβουμε του χρόνου στη Super League και πως με τη σοβαρότητα που δείχνει η ομάδα και με την οργάνωση που έχει η άνοδος είναι μέσα στους στόχους της για φέτος.

Σε ό,τι αφορά τον προσωπικό μου στόχο, είναι ίδιος με πέρσι, να πρωταγωνιστήσουμε και φέτος σε μία δύσκολη κατηγορία. Το πλεονέκτημα φέτος είναι πως γνωρίζουμε ότι, αν τερματίσουμε πρώτοι, θα είμαστε στην παραπάνω κατηγορία του χρόνου. Για κάθε παίκτη αυτό είναι ένα μεγάλο δέλεαρ, όπως και για μένα, για του χρόνου».

Για το γεγονός ότι στη θέση που αγωνίζεται υπάρχουν στο ρόστερ έξι πάρα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές (σ.σ. ο ίδιος και οι Τσουκαλάς, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Μέτσε, Κριμιτζάς) και επομένως μεγάλος ανταγωνισμός για μία θέση στην ενδεκάδα: «Μία ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό πρέπει να έχει πολλές επιλογές και πάντα ο υγιής ανταγωνισμός είναι προς όφελός της. Θεωρώ ότι στο μέλλον θα αποδειχθεί πως οι επιλογές δεν είναι τόσες πολλές, γιατί πάντα υπάρχουν δυστυχώς κάποιοι τραυματισμοί και τιμωρίες από κάρτες. Οπότε η αναλογία των παικτών, με βάση και το τι θέλει ο προπονητής και ποιο σύστημα παίζει, νομίζω ότι είναι αυτή που πρέπει, ούτε μεγαλύτερη ούτε μικρότερη».

Για τα χαρακτηριστικά του ως ποδοσφαιριστής: «Είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από έναν παίκτη που προσπαθεί να τα δίνει όλα σε κάθε αγώνα. Θεωρώ ότι μπορώ να συνεισφέρω και στο δημιουργικό κομμάτι, κυρίως πατώντας περιοχή. Από κει και πέρα ένα στοιχείο, το οποίο είναι και το βασικό σ’ αυτήν την κατηγορία, είναι η δύναμη και οι προσωπικές μονομαχίες και πιστεύω ότι μπορώ να συνεισφέρω αρκετά σ’ αυτό το κομμάτι».

Για τα στοιχεία που οφείλει να έχει η Νίκη, για να κάνει πρωταθλητισμό, με βάση και την περσινή εμπειρία του από τη Βέροια που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στον βόρειο όμιλο της Super League 2: «Πολύ βασικό ζητούμενο είναι το ξεκίνημα μιας ομάδας, γιατί, αν μείνει πίσω σε αυτή την κατηγορία, είναι δύσκολο να ανατρέψει τη διαφορά.

Από κει και πέρα το καλό κλίμα, η συνοχή και σίγουρα η τύχη, γιατί στη Β’ Εθνική πολλά ματς κρίνονται στο ένα γκολ, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο πώς θα κυλήσει η χρονιά».

Για την εικόνα του πρωταθλήματος που περιμένει: «Πιστεύω ότι θα υπάρχουν τρεις ταχύτητες, δηλαδή τρεις-τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση, όπως και πέρσι.

Από κει και πέρα κάποιες ομάδες θα σωθούν σχετικά εύκολα και 7-8 ομάδες θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Θεωρώ πάνω-κάτω ότι το πρωτάθλημα θα έχει την ίδια μορφή σε σχέση με πέρσι. Περιμένω πιο δυνατούς τον Πανσερραϊκό και τον Ηρακλή, πιστεύω ότι η Καρδίτσα με τη Λάρισα θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι και ευελπιστούμε ότι Νίκη Βόλου θα είναι ακόμη πιο δυνατή».

Για το αν αυτό που έχει δει μέχρι τώρα στην καθημερινότητά της Νίκης τον ικανοποιεί: «Είναι μία ομάδα με πολύ μεγάλη δυναμική σε ό,τι αφορά τον κόσμο και πολύ καλή οργάνωση, που σπάνια τη βλέπεις σε ομάδα Β’ Εθνικής. Υπάρχει ένα καλό κλίμα και ένα καλό τιμ.

Η Νίκη έχει όλα όσα θέλει ένας ποδοσφαιριστής, για να λειτουργήσει σε ένα υγιές περιβάλλον και να μη σκέφτεται οτιδήποτε άλλο. Στη Νίκη καταλαβαίνεις ότι υπάρχει διαφορά σε σχέση με τις άλλες στο οργανωτικό κομμάτι. Ομάδα η οποία δεν είναι οργανωμένη δεν μπορεί να εξελιχθεί και να ανέβει κατηγορία στο τέλος κι αυτό θα φανεί στο μέλλον. Και στην προετοιμασία κυλάνε όλα πολύ οργανωμένα. Το κακό είναι ότι δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου