ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αγωνιστικό στίγμα από το πρώτο φιλικό

αγωνιστικό-στίγμα-από-το-πρώτο-φιλικό-857359

Μπορεί να είναι πολύ νωρίς, αλλά η Νίκη στο πρώτο φιλικό προχθές Τετάρτη στη Νεάπολη απέναντι στον Ηρακλή Λάρισας, τον οποίον και νίκησε με 2-0, έδωσε κάποια δείγματα γραφής για το τι θα ακολουθήσει μέσα στη χρονιά.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο εσωτερικοί μέσοι που έπαιζαν μπροστά από τον Κυριακίδη, ο Μέτσε και ο Γαβριηλίδης, τη στιγμή που απουσίαζαν οι Τσουκαλάς και Παναγιωτίδης (σ.σ. προφυλάχθηκαν λόγω μικροπροβλημάτων), πίεζαν συνεχώς πολύ ψηλά, για να κλέψουν, και προσπαθούσαν να βγαίνουν, πατώντας περιοχή, σε θέσεις να εκτελέσουν.

Κάπως έτσι, ερχόμενος ως κρυφός φορ, σκόραρε στο 12’ ο Γαβριηλίδης, που είχε άλλες δύο σημαντικές στιγμές και πάλι σε κεφαλιές να πετύχει και δεύτερο προσωπικό γκολ, ενώ και ο Μέτσε έχασε τη δική του μεγάλη ευκαιρία.

Αυτό είναι βασικό κομμάτι του αγωνιστικού σχεδιασμού του Αλέκου Βοσνιάδη, ο οποίος θεωρεί ότι πέρσι δεν πήρε από τον «μπαλαδόρο» Λούκας Γκαρσία, που ήταν ο κλασικός επιτελικός μέσος, πολλά πράγματα σε ό,τι αφορά στα γκολ και τις ασίστ, και έχει επιλέξει φέτος, έχοντας πολλές επιλογές στους κεντρικούς μέσους, να παίζει με «ανάποδο τρίγωνο» στη μεσαία γραμμή.

Βέβαια, γνωρίζει και ο ίδιος ότι ίσως κάποια στιγμή χρειαστεί να παίξει και διαφορετικά και πιστεύει ότι ο Χοσέτε Μιράντα, που όλοι βλέπουν ότι φέτος είναι πολύ ανεβασμένος στην προετοιμασία, μπορεί να αγωνιστεί και στον άξονα πίσω από τον επιθετικό, αν χρειαστεί.

Τα βλέμματα προχθές έπεσαν και στον Μπρούνο Μορέιρα, που ήταν η πρώτη μεταγραφή που ανακοινώθηκε φέτος το καλοκαίρι και ο οποίος ήρθε με μεγάλες προσδοκίες. Ο Βραζιλιάνος έδειξε ότι είναι πολύ γρήγορος με την μπάλα στα πόδια και παραλίγο να πετύχει ένα φοβερό γκολ, συγκλίνοντας από τα αριστερά στον άξονα και σημαδεύοντας το απέναντι παραθυράκι, ενώ έκανε και κάποιες περίτεχνες ενέργειες.

Από κει και πέρα, η Νίκη θέλει σιγά-σιγά να βελτιώνεται μέρα μέρα και να εμφανίζεται όλο και πιο φρέσκια, έχοντας να δώσει κι άλλα δυνατά φιλικά, αρχής γενομένης με τον Απόλλωνα Λάρισας μεθαύριο Κυριακή στη Νεάπολη.

Θα ακολουθήσουν ακόμη πιο δύσκολα θεωρητικά στις 11/9 με Βέροια και με ΑΕΛ στις 17/9 πάλι στη Νεάπολη (σ.σ. ο προπονητής των βυσσινί της Παναγιώτης Γκουτσίδης μαζί με τον αθλητικό διευθυντή Στάθη Ταυλαρίδη, τον βοηθό του Αλέξανδρο Βεργώνη, τον τεχνικό διευθυντή Τάσο Βενέτη και τον σκάουτερ Σωκράτη Μπουντούρη βρέθηκαν στη Νεάπολη και κατασκόπευσαν τη Νίκη), ενώ στη συνέχεια μέσα στον Σεπτέμβρη είναι πολύ πιθανός ο αγώνας Κυπέλλου, χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση ακόμη από την ΕΠΟ.

Αλλαγή στη λειτουργία των γραφείων

Λόγω του σημερινού αγώνα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Γυναικών στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοίνωσε πως τα γραφεία της θα λειτουργούν στις εγκαταστάσεις του γηπέδου «Παντελής Μαγουλάς», επί της οδού Μαιάνδρου, από τις 09.00 μέχρι και τις 15.00 και από τις 17.30 έως και τις 20.30.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου