ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Τίμησε Ντενίση και Κατσιγιάννη η Νίκη  

τίμησε-ντενίση-και-κατσιγιάννη-η-νίκη-858035

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, Στέργιος Φάτσης, με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε την προχθεσινή συναυλία της Εστουδιαντίνας και την παρουσία του βολιώτικου συλλόγου.

Μάλιστα, τόσο ο ίδιος όσο και πρόεδρος της Δ.Ε. μπάσκετ, Χρήστος Καλλιπολίτης, τίμησαν τη Μιμή Ντενίση και τον Ανδρέα Κατσιγιάννη και τους χάρισαν και από ένα κασκόλ της Νίκης. Από τη μεριά του ο κ. Κατσιγιάννης χάρισε ένα δίσκο με βινύλιο στον Στέργιο Φάτση.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο κ. Φάτσης: «Ως Νίκη Βόλου κάναμε το καθήκον μας σεβόμενοι τους αγώνες των προγόνων μας και την ιστορία του συλλόγου. Τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής γιορτάστηκαν όπως έπρεπε.

Σε έναν πανεπιστημιακό χώρο, με μια ορχήστρα που για 25 χρόνια τιμά την ελληνική παραδοσιακή μουσική, με τραγουδιστές που η ερμηνεία τους ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την εκδήλωση, με τη Μιμή Ντενίση που μετέφερε μέσα από κείμενα και προβολή αποσπασμάτων της ταινίας της «Σμύρνη μου αγαπημένη» τη πραγματική εικόνα εκείνων των δύσκολων ημερών του 1922 για τον Ελληνισμό στη Σμύρνη, με το Λύκειο Ελληνίδων που αποτύπωσε χορευτικά τα περισσότερα τραγούδια, δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση, με τη χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και φυσικά με τους χιλιάδες Βολιώτες που κατέκλυσαν το χώρο και όπως μου είπαν οι μουσικοί στο τέλος, για πρώτη φορά σε συναυλία υπήρχε τόσος σεβασμός από κοινό για τα τραγούδια.

Εμείς ως μικρασιατικός σύλλογος κάναμε το αυτονόητο να τιμήσουμε τον Ανδρέα Κατσιγιάννη για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι και τη Μιμή Ντενίση για τη προσφορά της στον ελληνικό πολιτισμό.

Επίσης ντύσαμε στα κυανόλευκα και τους συντελεστές της παράστασης ΝΙΚΗ. Έτσι λοιπόν έκλεισε μία βδομάδα γεμάτη από πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα με επίκεντρο τη Νίκη Βόλου και τον διωγμό του ελληνισμού από τη Σμύρνη το 1922. Αναμονή, λοιπόν, για το 2024 όπου θα γιορτάσει ο Σύλλογος τα 100 χρόνια του».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου