ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Να κλείσω τη θητεία μου μετά τον εορτασμό των 100 χρόνων»

να-κλείσω-τη-θητεία-μου-μετά-τον-εορτα-859857

Πριν λίγες μέρες, στις 19 Αυγούστου, η Νίκη είχε γενέθλια, καθώς συμπλήρωσε 98 χρόνια από την ίδρυσή της. Ο βολιώτικος σύλλογος όλο και πλησιάζει τον έναν αιώνα ζωής, τον οποίον θα γιορτάσει το 2024, έχοντας στην προεδρία της τα τελευταία έξι χρόνια τον Στέργιο Φάτση.

Συνέντευξη στον ΧΡΗΣΤΟ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ

Ο πολύπειρος παράγοντας σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχωρεί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τονίζει ότι θέλει να κλείσει τη θητεία του ως επικεφαλής της διοίκησης μετά τον εορτασμό των 100 χρόνων, διοργανώνοντας εκδηλώσεις που θα γράψουν ιστορία, όπως αναφέρει ο ίδιος.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Κύριε Φάτση, τι σημαίνει για σας να είστε πρόεδρος της Νίκης Βόλου λίγο πριν συμπληρώσει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της;

«Η Νίκη Βόλου κατέχει το μεγαλύτερο κομμάτι της καθημερινότητας μου, καθώς ασχολούμαι τις περισσότερες ώρες της ημέρας μ’ αυτή. Είναι τιμή μου που έχω τη θέση του προέδρου στον ιστορικότερο και μεγαλύτερο σύλλογο του Νομού μας. Είμαι πρόεδρος από το 2016 και θα ήθελα να κλείσω τη θητεία μου, εάν είμαι υγιής, μετά τον εορτασμό των 100 χρόνων της ίδρυσης της, για τα οποία πρέπει να οργανώσουμε εκδηλώσεις που θα μείνουν στην ιστορία. Η Νίκη Βόλου είναι τεράστιος αθλητικός οργανισμός, εάν τον ζήσεις από μέσα.

Δέκα Ολυμπιακά αθλήματα, πολλοί προπονητές, πολλοί αθλητές σε διάφορες αθλητικές εγκαταστάσεις μέσα στην πόλη. Μεγάλη γραφειοκρατία με ομοσπονδίες και υπηρεσίες και τεράστια ευθύνη σε ό,τι σχέση με τις οικονομικές δημόσιες υπηρεσίες, όπου πια το αθλητικό ερασιτεχνικό σωματείο αντιμετωπίζεται ως εταιρία στις υποχρεώσεις του και ως ερασιτεχνικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στα δικαιώματά του».

Αυτό σημαίνει ότι η πολιτεία πρέπει να δει με άλλο μάτι τα ερασιτεχνικά σωματεία και τα τμήματά τους;

«Γίνεται μία προσπάθεια ετήσιας οικονομικής ενίσχυσης από τη ΓΓΑ αθλητισμού στα σωματεία, αλλά και αυτό έχει πολύ δρόμο ακόμα, γιατί πρέπει να παίξουν ρόλο και άλλα πράγματα, έτσι ώστε να γίνει πιο αντικειμενικό, όπως ιστορικότητα, πλήθος αθλημάτων, πλήθος αθλητών κλπ, όπως επίσης πρέπει να δοθεί η δυνατότητα για την πρόσληψη νέων προπονητών από ΤΕΦΑΑ διά μέσου voucher, έτσι ώστε να ανοίξουν θέσεις εργασίας σε νέα παιδιά».

Πόσο δύσκολο είναι για έναν οικογενειάρχη, εργαζόμενο και άνθρωπο που ασχολείται και με τα κοινά του Δήμου Βόλου να διοικεί έναν τόσο μεγάλο σύλλογο;

«Η καθημερινότητά μου κινείται σε ένα τετράπτυχο που είναι η οικογένειά μου, η δουλειά μου, η Νίκη Βόλου και ο Δήμος Βόλου.

Έχω προσπαθήσει και πετύχει την οικογένειά μου να την έχω αφήσει έξω από τις υπόλοιπες δραστηριότητές μου. Γυναίκα, παιδιά και εγγόνια δεν έχουν εμπλακεί μέχρι σήμερα ποτέ σε ό,τι έχω ασχοληθεί με τα κοινά.

Εδώ θα ήθελα να πω ότι έχω διαχωρίσει στο μυαλό μου τη δουλειά μου, τη Νίκη Βόλου και τον Δήμο Βόλου, όπου είμαι Δημοτικός Σύμβουλος, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και μέλος του ΔΣ του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Και τι εννοώ;

Στη δουλειά μου στο Επιμελητήριο είμαι στο τμήμα ΓΕΜΗ και ασχολούμαι επί το πλείστον με υποθέσεις που αφορούν Ανώνυμες εταιρίες.

Ανώνυμες εταιρίες είναι και οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες (σ.σ. ΠΑΕ), όπως πρόσφατα ανώνυμη εταιρία είναι και η νεοσυσταθείσα εταιρία διαχείρισης του Πανθεσσαλικού σταδίου.

Προσπαθώ να βοηθήσω σε όλες τις υποθέσεις, ώστε να διεκπεραιωθούν γρήγορα και σωστά. Αρκετές φορές έχω βοηθήσει την ΠΑΕ του Ολυμπιακού Βόλου και την ΠΑΕ ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ καθώς και στη σύσταση της Πανθεσαλικό ΑΕ. Είναι στο πλαίσιο της δουλειάς μου και δεν έχουν καμία σχέση για μένα τα πολιτικά ή τα οπαδικά αισθήματά μου. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο πάνω στο θέμα αυτό.

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Βόλου, θεωρώ ότι είναι τιμή για κάθε δημότη αυτής της πόλης να συμμετέχει στα δρώμενα της πόλης του από οποιαδήποτε θέση. Μπορεί να μη μου δόθηκε η ευκαιρία να διοικήσω από κάποιο πόστο και να προσφέρω με την εμπειρία μου και την αγάπη που έχω στην πόλη μου, αλλά σίγουρα ενημερώνομαι για όλα τα θέματα μέσα από τις διαδικασίες. Θα τιμήσω την ψήφο των συμπολιτών μου μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση που πιθανόν να μη συμμετέχω ως υποψήφιος».

Η Νίκη είναι ταυτισμένη με το «Π. Μαγουλάς» και πρόσφατα οι οργανωμένοι στην «πρώτη» της Νίκης φώναξαν το σύνθημα «Εδώ είναι το σπίτι σου, γαλάζιε άγγελε». Πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει με κάποιον τρόπο το σπίτι της πρώτης ομάδας της Νίκης ή είναι κάτι ανέφικτο;

«Σε ό,τι αφορά τη μητρική μας έδρα, το Π. Μαγουλάς, έχουν γίνει πολλά βελτιωτικά έργα, γίνονται καθημερινά και άλλα και πρέπει να γίνουν και περισσότερα. Μην ξεχνάμε ότι είναι ένα γήπεδο που κατασκευάστηκε το 1926 και έχει υποστεί κατά καιρούς πολλές παρεμβάσεις. Είναι λίγο σαν τη Λερναία Ύδρα. Φτιάχνεις κάτι και χαλάει κάτι άλλο δίπλα. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, ώστε να γίνει αρχικά ένα λειτουργικό αθλητικό κέντρο για την ακαδημία του συλλόγου.

Από κει και πέρα, για να χρησιμοποιηθεί από τη μεγάλη ομάδα για επίσημα ματς το Π. Μαγουλάς, πρέπει να αλλάξει ή η προκήρυξη ή ο χλοοτάπητας. Με τεχνητό χλοοτάπητα μπορούν να διεξαχθούν αγώνες μέχρι Γ’ Εθνικής με τα σημερινά δεδομένα. Χρειάζεται επίσης να κατασκευαστεί και η Θύρα 3 και να γίνει πιο λειτουργικό και ασφαλές το γήπεδο, για να μπορεί να φιλοξενήσει οπαδούς άλλης ομάδας. Όλα γίνονται, αρκεί να υπάρχουν χρήματα».

Μετά από σχετική σύμβαση που υπεγράφη στις 11/11/2017, μισθώθηκε στην Ερασιτεχνική Νίκη για 20 χρόνια η έκταση δίπλα στο γήπεδο Π. Μαγουλάς, η οποία ανήκει στη ΓΑΙΑΟΣΕ, για να δημιουργηθεί μουσειακός-πολιτιστικός-αθλητικός χώρος για τον σύλλογο. Εξελίξεις όμως προς τη θετική κατεύθυνση δεν βλέπουμε να υπάρχουν. Τι συμβαίνει μ’ αυτό το μεγαλόπνοο έργο;

«Τα γνωστά σίριαλ στην ελληνική τηλεόραση «Σασμός», «Μέλισσες» κλπ τελείωσαν, αλλά το σίριαλ ΓΑΙΑΟΣΕ εξακολουθεί να παίζεται. Εκτός από το γήπεδο με τον φυσικό χλοοτάπητα που έγινε για τις προπονήσεις της μεγάλης ομάδας, ο υπόλοιπος χώρος παραμένει ως έχει.

Έγινε μία προσπάθεια από τον ΟΣΕ για απομάκρυνση βαρέων παλιών οχημάτων από μέσα, αλλά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν με τις μετακινήσεις υπαλλήλων από τον τοπικό ΟΣΕ επηρέασαν και το παλιό αμαξοστάσιο.

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να ακολουθήσουμε άλλες τακτικές. Ήδη η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Πρέπει να γίνουμε πιο δυναμικοί στη διεκδίκηση του χώρου, σύμβαση του οποίου έχει υπογραφεί από μένα τον Νοέμβριο του 2017 παρουσία Υπουργού».

Το ποδόσφαιρο αντικειμενικά είναι η «ναυαρχίδα» του συλλόγου που λέγεται Νίκη. Είστε ικανοποιημένος από τον τρόπο λειτουργίας του τμήματος;

«Το επαγγελματικό κομμάτι του τμήματος ποδοσφαίρου βρίσκεται στην καλύτερη της κατάσταση από χρόνια και είμαι σίγουρος ότι γρήγορα θα δούμε την ομάδα μας ένα σκαλί παραπάνω. Σε ό,τι αφορά τις ακαδημίες υπάρχει μια συμφωνία με την ΠΑΕ, προκειμένου να δημιουργήσουμε συγκοινωνούντα δοχεία από ακαδημία, Νέους Αθλητές, Κ19, μεγάλη ομάδα, έτσι ώστε να υπάρχει η ίδια ποδοσφαιρική φιλοσοφία, ίδιος ρουχισμός, ίδια νοοτροπία. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα στο κομμάτι αυτό ομολογώ».

Το μπάσκετ συγκεντρώνει επίσης ένα μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος του κόσμου της Νίκης, έχοντας πρόσφατα μπει σε διαδικασία διοικητικών αλλαγών. Ποιες είναι οι προοπτικές;

«Το μπάσκετ ανδρών είναι το μεγαλύτερο τμήμα της Ερασιτεχνικής και φυσικά το πιο δημοφιλές. Η φετινή χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη για το τμήμα. Στα μέσα Μαΐου ο κ. Τουτουντζόγλου μαζί με την υπόλοιπη ΔΕ συναντήθηκε με το ΔΣ του συλλόγου και εξέφρασε την επιθυμία να αποσυρθεί από πρόεδρος της ΔΕ.

Φυσικά ο κ. Τουτουντζόγλου δεσμεύτηκε προς το ΔΣ ότι θα είναι κοντά στην ομάδα και ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, για να βοηθήσει, έτσι ώστε να έχουμε πιο ομαλή μετάβαση στη νέα τάξη πραγμάτων.

Έτσι λοιπόν έπρεπε να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση. Στο μυαλό μου είχα δύο λύσεις. Η μία να βρεθεί ένας άνθρωπος, ο οποίος αγαπά τον σύλλογο, είναι κοντά χρόνια σε όλες τις υποχρεώσεις του συλλόγου και φυσικά κοντά στο μπάσκετ ή κάποιος ο οποίος να έχει την οικονομική επιφάνεια να «τρέξει» το τμήμα, ο οποίος να μην είναι υποχρεωτικά μέσα από τη Νίκη, αλλά με διάφορες ασφαλιστικές δικλείδες να διοικήσει.

Η απόφαση τελικά ήταν η πρώτη λύση, κάνοντας πρόταση στον κ. Καλλιπολίτη. Έναν άνθρωπο οικογενειάρχη, επιτυχημένο επαγγελματία στο χώρο του με δεδομένη αγάπη στον σύλλογο και στο μπάσκετ. Μετά από διαβουλεύσεις ημερών ο κ. Καλλιπολίτης δέχτηκε την πρότασή μου να ηγηθεί του τμήματος.

Ξέροντας ότι δεν είναι έμπειρος παράγοντας και ότι πρώτη φορά ασχολείται διοικητικά του διαβεβαίωσα ότι στην προσπάθεια του θα είμαι δίπλα του, αφιερώνοντας χρόνο και διοικητική τεχνογνωσία τόσο εγώ όσο και άλλα μέλη του ΔΣ.

Ξεκινήσαμε από το μηδέν. Ταμείο μηδέν, ρόστερ μηδέν, διαφημιζόμενοι και χορηγοί που είχαν λήξει οι συμφωνίες τους. Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε για την εύρεση οικονομικών πόρων για το τμήμα. Έγιναν κρούσεις σε ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν οικονομικά το τμήμα. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και άμεσα χρηματοδότησαν το τμήμα για τις πρώτες ανάγκες του. Έπρεπε σε πρώτη φάση να διαπραγματευτούμε την παραμονή των παικτών του περσινού ρόστερ και να δούμε μετά τι μεταγραφές θα γίνουν για την ενίσχυση του τμήματος.

Αναθέσαμε αυτή τη δουλειά σε άνθρωπο γνώστη του αθλήματος που έχει γράψει ιστορία με τα χρώματα της ομάδας μας, τον Παναγιώτη Τσώλη, σε συνεργασία φυσικά με τον προπονητή της ομάδας, Ανδρέα Μαύρο, που συμφωνήσαμε να είναι και φέτος ο head coach.

Έτσι λοιπόν διατηρήθηκαν στο ρόστερ οι Κουτίνας, Βερτζάγιας, Σπανόπουλος, Ζησόπουλος, Δελεντζές. Από κει και πέρα έγιναν και κάποιες προσθήκες σύμφωνα με τις ανάγκες ανά θέση. Έτσι αποκτήθηκαν οι Σιπητάνος, Παπαδόπουλος, Σπηλιόπουλος, Τσεσμετζίδης, επέστρεψε στην ομάδα ο Κωστούλας και ήρθε ως ελεύθερος από την ΑΕΔ Διμηνίου ο Κουτσομπόρης. Σύμφωνα με τη γνώμη του Τεχνικού Διευθυντή και του προπονητή πρέπει να γίνει μία προσθήκη ακόμα και έτσι να κλείσει το ρόστερ.

Σε αυτό το σημείο θέλω να επισημάνω δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ένα παράπονο που βγάζω γιατί ενώ υπάρχουν χιλιάδες που αγαπάνε τη Νίκη και εκατοντάδες που αγαπάνε το μπάσκετ της Νίκης και στο παρελθόν έχουν διατελέσει ή μέλη ΔΣ ή μέλη ΔΕ του τμήματος σε αυτή τη δύσκολη μεταβατική περίοδο δεν είχα καμία όχληση, για να βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί ο καθένας.

Η πόρτα της Νίκης σε όλα τα τμήματα είναι ανοιχτή. Όποιος θέλει να βοηθήσει τον σύλλογο καλώς να έρθει. Η Νίκη δεν είναι πρόσωπα. Η Νίκη το έχω πει πολλές φορές ξεπερνάει τα όρια απλώς ενός συλλόγου. Εγώ από την πλευρά μου έχω την υποχρέωση να διαφυλάξω τα συμφέροντα του συλλόγου και των τμημάτων του. Θα συνεργαστώ με τον οποιονδήποτε που ενδιαφέρεται να βοηθήσει οποιοδήποτε τμήμα και γενικότερο το σύλλογο.

Το δεύτερο στο οποίο ήθελα να αναφερθώ έχει σχέση με τη νέα προκήρυξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας μπάσκετ η οποία χρήζει δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος. Έχει σχέση με τα οικονομικά δεδομένα που ορίζει ότι στις διαφημίσεις και στις χορηγίες το 60% θα πηγαίνει στον σύλλογο και το 40% στην Ομοσπονδία.

Επίσης ότι θα υπάρχουν εισιτήρια σφραγισμένα από την Αστυνομία όπου και εκεί θα γίνεται εκκαθάριση και θα παίρνει το 15%. Επίσης κάθε μεταγραφή έχει 100 ευρώ παράβολο. Θεωρώ ότι ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας πρέπει να ξαναδεί τα συγκεκριμένα άρθρα και να κάνει αλλαγές υπέρ των σωματείων. Για παράδειγμα, όταν ένας αθλητής μεταγράφεται σε μία επαρχιακή ομάδα, έχει την ανάγκη διαμονής και διατροφής. Αυτό το κόστος για πολλές ομάδες είναι υπέρογκο.

Όπως και η μετακίνηση και η διαμονή στα εκτός έδρας παιχνίδια Π.χ. υπάρχει όμιλος στη Β’ Εθνική όπου όλες οι ομάδες είναι από τη Θεσσαλονίκη. Δεν έχουν μετακίνηση καμία και οι περισσότεροι αθλητές μένουν στα σπίτια τους. Άρα γίνεται ένα πρωτάθλημα με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Πιστεύω και ελπίζω ότι θα αλλάξουν κάποια πράγματα για την ανάπτυξη του αθλήματος».

Για τα άλλα τμήματα της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου ποια είναι η εικόνα που έχετε;

«Τα δύο πιο πολυπληθή τμήματα του συλλόγου είναι ο Στίβος και η Κολύμβηση μαζί με την Τεχνική Κολύμβηση.

Και στο τμήμα του στίβου έχουμε κάποια νέα δεδομένα φέτος. Θα υπάρχει χρέωση των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί. Ο φορέας διαχείρισης του Πανθεσσαλικού θα συνάψει συμβάσεις με τα σωματεία και σύμφωνα με τους χώρους που θα ζητήσει το κάθε σωματείο θα υπάρχει η ανάλογη χρέωση.

Έτσι είμαστε σε επικοινωνία, ώστε να υπογράψουμε την ανάλογη σύμβαση. Η κολύμβηση και η τεχνική κολύμβηση, μετά την περιπέτεια που είχε ως τμήμα να προπονείται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο κολυμβητήριο του Βόλου λόγω ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου της Ν. Ιωνίας, ξαναγύρισε ας πούμε στη φυσική της έδρα ατενίζοντας το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες των εν λόγω τμημάτων κατέγραψαν πολλές και μεγάλες επιτυχίες σε επίπεδο διασυλλογικών, πανελληνίων ακόμα και διεθνών διοργανώσεων.

Σ’ ότι αφορά στο Μπάσκετ γυναικών λόγω νομοθεσίας δεν του επετράπη φέτος να διεκδικήσει την άνοδο στα μπαράζ της Α2. Ετσι, θα αγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα και θα προσπαθήσει να μπει στα μπαράζ ανόδου του χρόνου.

Το Βόλεϊ γυναικών έχει μία σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με πετυχημένη πορεία και στα τμήματα υποδομής, από τα οποία έχει αναδείξει πολλά κορίτσια που συμμετέχουν σε κλιμάκια προεθνικής.

Η Ρυθμική Γυμναστική απασχολεί αρκετά κορίτσια στις τάξεις της με την ελπίδα την αύξηση του δυναμικού της.

Η Υδατοσφαίριση του συλλόγου συμμετείχε στους αγώνες κατάταξης για την άνοδο στη Β’ Εθνική, αλλά παρόλες τις νίκες της έχασε την άνοδο στην ισοβαθμία με άλλες δύο ομάδες σε ένα τουρνουά που μόνο διαφάνεια δεν υπήρχε. Το ευχάριστο είναι το αγωνιστικό τμήμα του τμήματος αποτελείται μόνο από παιδιά της πόλης μας, ενώ υπάρχει και μεγάλη ανάπτυξη στην ακαδημία.

Τέλος το τμήμα της Ποδηλασίας, που είναι το μοναδικό τμήμα εκμάθησης του δημοφιλούς αυτού αθλήματος στην πόλη μας, έχει μεγάλη αθλητική και κοινωνική δραστηριότητα. Υπάρχει η σκέψη για δημιουργία ακόμα δύο τμημάτων και εάν οι επαφές ολοκληρωθούν, θα ανακοινωθούν στο μέλλον.

Τη βδομάδα που διανύουμε θα δοθεί η θεατρική παράσταση με τον τίτλο «ΝΙΚΗ», κάτι από μόνο του είναι ξεχωριστό για τον σύλλογο. Πείτε μας δύο λόγια…

«Η παράσταση είναι στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν μέρος τις επόμενες μέρες στον Βόλο με αφορμή του εορτασμού των 100 χρόνων της Μικρασιατικής καταστροφής.

Στις 25 και 26 Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο Δημητριάς θα ανέβει η παράσταση «ΝΙΚΗ», που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός». Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που θα ανέβει παράσταση με την ιστορία μιας ομάδας. Το θέμα της αφορά μόνο στην ιστορία της Νίκης Βόλου. Επειδή η χωρητικότητα του θεάτρου είναι περιορισμένη θα δοθεί η ευκαιρία στο κόσμο που θέλει να παρακολουθήσει την παράσταση το Σάββατο 27 Αυγούστου στο γήπεδο Π. Μαγουλάς».

Τέλος, θα ήθελα να σας ρωτήσω για ένα πολιτιστικό δρώμενο, για το οποίο έγινε μεγάλη συζήτηση και αναφέρομαι στη συναυλία της Εστουδιαντίνας. Απ’ όσο γνωρίζω, σας ζητήθηκε να βοηθήσετε από τη μεριά σας ως σύλλογος. Ποια είναι η άποψή σας για όσα συνέβησαν;

«Η αλήθεια είναι ότι ακούστηκαν και έγιναν πολλά και πρέπει να δώσω την επίσημη θέση του συλλόγου. Η συναυλία τελικά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Αυγούστου σε χώρο που διέθεσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η ιστορία έχει ως εξής: μας κάλεσαν σε μία συνάντηση όπου μας ζητήθηκε να βοηθήσουμε τη συναυλία με προώθηση εισιτηρίων και κάλεσμα προς τον κόσμο της Νίκης. Αρωγοί της προσπάθειας θα ήταν όλα τα αθλητικά και προσφυγικά σωματεία της Νέας Ιωνίας, το Λύκειο Ελληνίδων και η χορωδία Ρυθμός.

Μετά από την τροπή που πήρε το θέμα τα προσφυγικά σωματεία αποτύπωσαν μία άποψη, όπως την εξέφρασαν με ανακοίνωση δημοσίως. Έτσι λοιπόν δεν μπήκαν τα λογότυπα τους στην αφίσα της εκδήλωσης, όπως είχε συμφωνηθεί και έμειναν οι υπόλοιποι, όπως η Νίκη Βόλου. Προσωπικές αντιπαραθέσεις ή πολιτικές τοποθετήσεις δεν πρέπει να εκφράζονται σε ό,τι έχει σχέση με τον πολιτισμό. Η συγκεκριμένη συναυλία είναι ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που συνδυάζει την επέτειο των 100 χρόνων της καταστροφής της Σμύρνης με τα 25 χρόνια της λειτουργίας της Εστουδιαντίνας, μιας ορχήστρας που έχει κάνει γνωστό παγκοσμίως τον μουσικό μας πολιτισμό, ο οποίος εκφράζεται μέσα από τις χαμένες πατρίδες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου