ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στην Πορταριά από σήμερα η Νίκη Βόλου

στην-πορταριά-από-σήμερα-η-νίκη-βόλου-871067

Στην Πορταριά του Πηλίου θα στρατοπεδεύσει από σήμερα μέχρι και τις 30 Αυγούστου η Νίκη Βόλου, πραγματοποιώντας το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, που ξεκίνησε στις 8 Αυγούστου από το «Π. Μαγουλάς».

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με στόχο να δουλέψει και να βελτιώσει τα περσινά κενά, έχοντας πάντως και αρκετά νέα πρόσωπα στο ρόστερ της, η Νίκη Βόλου θα βρίσκεται από σήμερα στο βουνό των Κενταύρων και με την επιστροφή της θα ξεκινήσει σειρά από φιλικά παιχνίδια.

Παλιοί και νέοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται υπό τις οδηγίες του Αλέκου Βοσνιάδη και των συνεργατών του, με την ελπίδα η Νίκη να καταφέρει φέτος να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου της, που δίνει πλέον και απ’ ευθείας άνοδο, μακριά από τα μπαράζ των τελευταίων χρόνων.

Το παρών στο βασικό στάδιο προετοιμασίας των κυανόλευκων θα δώσουν οι: (τερματοφύλακες) Βλάντιμιρ Μπάγιτς, Νίκος Μπουργάνης, Στράτος Μισιρλής, (αμυντικοί)

Βαγγέλης Ανδρέου, Χρήστος Γρομητσάρης, Παύλος Λογαράς, Γιώργος Δεληζήσης, Στέλιος Δημητρίου, Αντώνης Αναστασίου, Πασχάλης Κάσσος, Σάββας Τοπαλίδης, (μέσοι) Νέτι Μέτσε, Παναγιώτης Παναγιωτίδης, Παύλος Κυριακίδης, Σταύρος Τσουκαλάς, Βασίλης Γαβριηλίδης, Γιώργος Μπάλλας, Γιώργος Κριμιτζάς, Μπρούνο Μορέιρα, Χοσέτε Μιράντα, (επιθετικοί) Αντόνιο Ροχάνο, Χρήστος Τζιώρας, Όσκαρ Σιαφά, αλλά και από την Κ20 οι: Κώστας Αλεξιάδης, Αποστόλης Τζιάνης, Σωκράτης Τόγιας

Στο τεχνικό τιμ πέραν του Αλέκου Βοσνιάδη, βρίσκονται οι βοηθοί του Ηλίας Παπαθανασίου, Κωνσταντίνος Σταμέλος, ο γυμναστής Άγγελος Παπανικολάου και ο προπονητής τερματοφυλάκων Μανώλης Αποστολίδης.

Τα φιλικά

Μέχρι στιγμής τέσσερις είναι οι αντίπαλοι της Νίκης Βόλου στα φιλικά προετοιμασίας, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 31/8 με την επιστροφή της ομάδας από την Πορταριά. Πρώτος αντίπαλος θα είναι ο Ηρακλής Λάρισας και στη συνέχεια ο Απόλλων Λάρισας. Φιλικό θα δοθεί και με την περσινή πρωταθλήτρια Βέροια στις 11/9, αλλά και με την ΑΕΛ στις 17 του ίδιου μήνα. Αξίζει να σημειωθεί πως και τα τέσσερα φιλικά θα δοθούν στον Βόλο, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστή η έδρα, αλλά με πιθανότερο να γίνουν αυτά στο γήπεδο της Νεάπολης.

Τα φιλικά της Νίκης μέχρι σήμερα:

31/8 Ηρακλή Λάρισας (εντός)

4/9 Απόλλων Λάρισας (εντός)

11/9 Βέροια (εντός)

17/9 ΑΕΛ (εντός).

98 χρόνων και συνεχίζει

Τα 98 κεράκια στην κυανόλευκη τούρτα του, έσβησε χθες ο σύλλογος της Νίκης Βόλου, που έκανε την εμφάνισή του και επίσημα στις 19 Αυγούστου του 1924 με αρχική ονομασία «Γυμναστικός Σύλλογος Προσφύγων Βόλου». Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το πάντα δραστήριο τμήμα κολύμβησης επεσήμανε: «98 χρόνια ζωής – 98 χρόνια ιστορίας – 98 χρόνια αγάπης, συμπληρώνει η Νίκη Βόλου. Στις 19 Αυγούστου 1924, με τον αρ. πρωτ. 551 του Πρωτοδικείου Βόλου, συστάθηκε επίσημα η Νίκη Βόλου, με αρχική ονομασία «Γυμναστικός Σύλλογος Προσφύγων Βόλου». Πέρασαν 2 χρόνια για να αποκτήσει το σωματείο τη σημερινή του ονομασία με την υπ’ αρ.893 απόφαση τροποποίησης του Πρωτοδικείου ως «Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου Η ΝΙΚΗ».

Σκοπός ίδρυσης του συλλόγου ήταν «η διάδοσις και επέκτασις της γυμναστικής, εις πάσας τας κοινωνικάς τάξεις των προσφύγων».

Ως έμβλημά της επιλέχθηκε το άγαλμα της Νίκης, του αρχαίου γλύπτη Παιωνίου και χρώματά της το κυανό και το λευκό, τα χρώματα της ελληνικής σημαίας. Πρώτος πρόεδρός της ήταν ο Μαυρίκιος Πανάς. Η Νίκη Βόλου γεννήθηκε από ανθρώπους που βίωσαν την καταστροφή και η δημιουργία της συμβολίζει τον αγώνα για επιβίωση και, τελικά, την αναγέννηση. Στο πέρασμα των δεκαετιών, η ομάδα μας βίωσε καταστροφές, αλλά η αγάπη των ανθρώπων της ήταν εκείνη που την έκανε να επιβιώνει και στο τέλος να αναγεννάται. 98 χρόνια μετά, μόλις δύο πριν την εκατονταετία, προχωράμε όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί, για νέες επιτυχίες, σε όλα τα αθλήματα.

Το τμήμα κολύμβησης αισθάνεται υπερήφανο που αποτελεί μέρος της νεότερης ιστορίας μας. Οι επιτυχίες του τμήματος αποτελούν χρυσές σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας του συλλόγου μας. Χρόνια πολλά Νικάρα μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου