ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Για χρόνια πολλά… στη Νίκη Βόλου

για-χρόνια-πολλά-στη-νίκη-βόλου-878301

Πριν από οκτώ περίπου χρόνια, ο Νέτι Μέτσε έκανε ντεμπούτο στις επαγγελματικές κατηγορίες με τη Νίκη Βόλου, φορώντας την μπλε φανέλα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και απέναντι στον Ολυμπιακό Πειραιώς στην επιστροφή της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ηταν 23 Αυγούστου του 2014, με τον Μέτσε να παίρνει το «βάπτισμα του πυρός», λίγες μόλις ημέρες μετά τα γενέθλιά του. Η ευχή που είχε κάνει στις 11 του ίδιου μήνα πραγματοποιήθηκε, με τον ίδιο να ξεκινά στο αρχικό σχήμα της αγαπημένης του ομάδας, με την οποία όμως δεν πρόλαβε να χαρεί, μιας και μετά από λίγους μήνες η Νίκη αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα της Super League 1.

Πέρασαν εννέα χρόνια από τότε, και ο Μέτσε με εξαίρεση μία σεζόν, όταν και αγωνίστηκε με την ΑΕ Καραϊσκάκης, παραμένει «πιστός στρατιώτης» των κυανόλευκων, θέλοντας πλέον να ζήσει και πάλι αυτό που έζησε πριν από εννέα χρόνια στο Πανθεσσαλικό, όταν ως μέλος της ομάδας του Αλέκου Βοσνιάδη πανηγύριζε μαζί με τον κόσμο της Νίκης την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια.

Ο Μέτσε «μεγάλωσε» στη Νίκη Βόλου και φέτος ελπίζει να είναι η χρονιά του.

Ήδη, και από τις 30 Ιουλίου, με τη γέννηση του παιδιού του, ο Μέτσε ευελπιστεί η χρονιά να είναι δική του και να πανηγυρίσει και με τη δεύτερη οικογένειά του.

Πατώντας στα 27 και στην πιο μεστή ποδοσφαιρικά ηλικία, ο Μέτσε θέλει να αρπάξει την ευκαιρία και η φετινή σεζόν να του μείνει αξέχαστη, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Την περασμένη Πέμπτη, έχοντας τα γενέθλιά του, οι παίκτες, το προπονητικό τιμ, αλλά και η διοίκηση της ομάδας έδωσαν το παρών στο γήπεδο της Νεάπολης, όπου άναψαν την τούρτα των γενεθλίων, τα κεράκια της οποίας τα έσβησε μετά το τέλος της προπόνησης και οι συμπαίκτες του, του ευχήθηκαν με… φατούρο.

Ο Μέτσε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και ξετυλίγοντας μνήμες από το παρελθόν για να επιστρέψει στο παρόν, έχει μόνο μια ευχή μετά από 10 χρόνια παρουσίας στη Νίκη Βόλου.

Εχεις μπροστά σου ακόμη μία χρονιά με τη Νίκη. Πολλά «παιδιά» παρέμειναν από το περσινό ρόστερ. Πόσο σημαντικό είναι αυτό; «Είναι πολύ σημαντικό, προκειμένου η Νίκη να παραμείνει μια «οικογένεια». Εμειναν πολλά από τα «παιδιά» που εκτός από καλοί παίκτες είναι και καλοί χαρακτήρες. Δεν έγιναν πολλές προσθαφαιρέσεις και σε αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η διοίκηση και ο προπονητής, που κράτησαν ένα τόσο ποιοτικό υλικό και φέτος, ενώ συνεχίζει και με τον ίδιο προπονητή».

Πέρυσι μέτρησες 24 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ξεκινώντας στα μισά από αυτά ως βασικός και στα άλλα μισά ήρθες από τον πάγκο. Είναι κάτι που σε προβληματίζει;

«Σίγουρα στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην ενδεκάδα, γιατί πέρυσι μία έπαιζα βασικός και μία ερχόμουν από τον πάγκο όπως είπες κι εσύ, χωρίς να έχω παράπονο γι’ αυτό. Έχω ως προσωπικό στόχο να καθιερωθώ, αλλά πολύ περισσότερο θέλω να ξαναζήσω το όνειρο και να ανέβει η ομάδα. Αυτή είναι η ευχή μου. Να ζήσω εκείνες τις εποχές, που είχα ζήσει μικρός πολύ έντονα».

Το «αγκάλιασμα» του κόσμου την περασμένη Δευτέρα ήταν κάτι που σας τόνωσε;

«Ναι. Σαφέστατα και ήταν κάτι πολύ σημαντικό για όλα τα παιδιά αυτό που ζήσαμε τη Δευτέρα. Τόσο για εμάς τους παλιότερους, όσο και για όσους ήρθαν φέτος στην ομάδα. Τις προηγούμενες χρονιές και λόγω κορονοϊού δεν είχαμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε τη σεζόν με τον κόσμο στην πρώτη προπόνηση κι εμένα προσωπικά ήταν κάτι που μου είχε λείψει. Φέτος ήταν πολύ ωραίο το συναίσθημα. Ο κόσμος έδειξε πως θα παίξει και φέτος σημαντικό ρόλο για εμάς».

Αισθάνεσαι πως φέτος η Νίκη Βόλου είναι φαβορί; Το συζητάτε μεταξύ σας στα αποδυτήρια; «Οταν μια ομάδα συγκεντρώνει στο ρόστερ της τόσο δυνατούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές σίγουρα βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά.

Παίκτες με παραστάσεις από μεγαλύτερα πρωταθλήματα, παίκτες με ανόδους στην πλάτη τους, οπότε αυτόματα γίνεσαι φαβορί».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου