ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Φέτος είναι η χρονιά μας, θέλουμε άνοδο και Α’ Εθνική»

φέτος-είναι-η-χρονιά-μας-θέλουμε-άνοδ-881783

Ο πολύπειρος μέσος της Νίκης Βόλου και αρχηγός από την περσινή – παρθενική του χρονιά στα κυανόλευκα, Σταύρος Τσουκαλάς, ήταν ο πρώτος που ανανέωσε τη συνεργασία του φέτος το καλοκαίρι, υπογράφοντας για δύο ακόμη χρόνια.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

«Στόχος της Νίκης Βόλου είναι η άνοδος στην Α’ Εθνική» δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε, τονίζοντας πως οι δυνατές μεταγραφές σε συνδυασμό με τη διατήρηση του περσινού κορμού, θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά για την ομάδα του.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα», ο Σταύρος Τσουκαλάς, ως πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, μίλησε και για τον «δικέφαλο του Βορρά» και τον ευρωπαϊκό του αποκλεισμό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη Νίκη Βόλου και τους στόχους της: «Ανεξάρτητα από το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, η ομάδα θέλει ξεκάθαρα να βγει στην Α’ Εθνική. Οι άνθρωποι που τρέχουν την ομάδα έχουν αυτό το όραμα και θεωρώ πως φέτος ίσως να είναι η χρονιά μας. Έχουμε κάνει καλές μεταγραφές και υπάρχει ο κορμός από πέρυσι, που είναι προτέρημα για μια ομάδα Β’ Εθνικής, που αλλάζουν συχνά παίκτες. Πάνω κάτω είναι γνωστή η ομάδα.

Η Νίκη έχει ιστορία, έχει κόσμο και για αυτό είμαι σίγουρος ότι θα πρωταγωνιστήσουμε και έχουμε μεγάλες πιθανότητες να τερματίσουμε στην 1η θέση, ώστε να είμαστε του χρόνου στη Super League 1».

Για τον ανταγωνισμό από ΑΕΛ, Ηρακλή, Πανσερραϊκό και άλλες ομάδες: «Υπάρχουν δυνατές ομάδες, αλλά εμείς κοιτάμε τον εαυτό μας και ξέρουμε πως είμαστε πολύ δυνατοί. Το πιστεύουμε, οπότε εγώ θεωρώ πως έχουμε μεγάλες πιθανότητες για την άνοδο».

Για το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ και τα 10 χρόνια Σαββίδη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης: «Δεν πρόλαβα τον Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ για λίγο, για 3-4 μήνες. Εγώ έφυγα τον Αύγουστο του 2012, ενώ αυτός ήρθε επίσημα τον χειμώνα στην ομάδα».

Για τον αποκλεισμό του «δικέφαλου του Βορρά» από την Ευρώπη: «Δεν περίμενα τον αποκλεισμό, γιατί ο ΠΑΟΚ υπερτερεί σε πολλά κομμάτια. Ωστόσο, η ομάδα δεν ήταν έτοιμη. Βέβαια, ο αποκλεισμός πάει, πέρασε, πρέπει να το διαχειριστούν και να το αφήσουν πίσω. Παίκτες και προπονητές όπως ο Λουτσέσκου μπορούν να το διαχειριστούν, έχουν το σθένος και την προσωπικότητα. Φυσικά, θα φανεί πως θα το διαχειριστούν στο άμεσο μέλλον».

Για το ρόστερ του ΠΑΟΚ: «Υπάρχουν και θετικά στον αποκλεισμό, διότι το ρόστερ φτιάχτηκε για δυο διοργανώσεις. Από την στιγμή που δεν υπάρχουν πλέον δύο, το γεγονός αυτό μπορεί να βοηθήσει την ομάδα για να είναι καλύτερη στο πρωτάθλημα».

Για την επιθυμία των Ελλήνων παικτών να αναζητούν ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό μέλλον στο εξωτερικό: «Θεωρώ ότι στο μυαλό του Έλληνα παίκτη αυτό που τον αναγκάζει να σκέφτεται το εξωτερικό είναι η οργάνωση του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι παίκτες κοιτάνε να πάνε σε άλλα πρωταθλήματα που έχουν καλύτερη οργάνωση. Ακόμη και το ουγγρικό πρωτάθλημα, στο οποίο είχα αγωνιστεί εγώ, είναι πιο οργανωμένο από το ελληνικό. Από τη στιγμή που τελειώνει το πρωτάθλημα τον Μάιο, ξέρουν πότε θα ξεκινήσει το επόμενο, αλλά δεν είναι μόνο αυτό».

Για την ανανεωμένη ομάδα του Αρη: «Θεωρώ ότι ενισχύθηκε περισσότερο από όλες τις ομάδες. Όσον αφορά την πρόκριση, θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι στο «Χαριλάου», θα έχει διαφορετική δυναμική ο Άρης και για αυτό του δίνω πολλές ελπίδες να προκριθεί. Θα βάλει δύσκολα στη Μακάμπι και έχει πολλές πιθανότητες να ανατρέψει το εις βάρος του αποτέλεσμα».

Το αντίο του Αρη στον Δεληζήση

Με μία συγκινητική ανάρτηση στα social media της ομάδας ο Άρης αποχαιρέτησε τον Γιώργο Δεληζήση μετά από πέντε χρόνια, ο οποίος διετέλεσε και αρχηγός της ομάδας.

Οι «κίτρινοι» ανέβασαν μία φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας με τον 35χρονο Έλληνα στόπερ να φοράει την φανέλα της ομάδας και στα πόδια του να έχει γραμμένο ένα «thank you» για την προσφορά του στον Άρη την πενταετία που πέρασε σ’ αυτήν. Μάλιστα στη λεζάντα της εικόνας αναγράφεται το μήνυμα «Για πάντα ένας από εμάς. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΡΧΗΓΕ». Πλέον, ο Γιώργος Δεληζήσης είναι και επίσημα παίκτης της Νίκης Βόλου από την περασμένη Τρίτη, γνωρίζοντας μάλιστα και την αποθέωση στο Π. Μαγουλάς, στην «πρώτη» της ομάδας μπροστά στο κοινό της.

Ο Δεληζήσης, γεννημένος στην Κοζάνη, μετακόμισε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Ιούλιο του 2017 από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Συνδύασε την παρουσία του με την επιστροφή του Αρη στα «μεγάλα σαλόνια», εξασφαλίζοντας κάθε χρονιά κι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ωστόσο, δεν ήταν στα πλάνα του Χερμάν Μπούργος για τη φετινή σεζόν κι έμεινε ελεύθερος. Ο Δεληζήσης αποχαιρέτησε τον Άρη έχοντας φορέσει τη φανέλα του συνολικά 120 φορές, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ και δίνοντας δύο ασίστ στο διάστημα αυτό.

Επίσημο του Κουσκουνά

Ο Νίκος Κουσκουνάς αποτελεί και τυπικά παρελθόν από τη Νίκη Βόλου, μιας και τις τελευταίες ημέρες προπονείται και πάλι με τον ΑΟ Τρίκαλα, ο οποίος χθες έκανε γνωστή την επιστροφή του στα κυανέρυθρα, μετά από ένα εξάμηνο στον Βόλο. Ο Κουσκουνάς μπορεί να είχε συμβόλαιο με τη Νίκη, αλλά οι κυανόλευκοι τον άφησαν ελεύθερο.

Η ανακοίνωση του τρικαλινού συλλόγου αναφέρει: «Ο ΑΟ Τρίκαλα ανακοινώνει προς τους φιλάθλους της ομάδας την επιστροφή στην «οικογένειά μας» του Νίκου Κουσκουνά.

Ένας ποδοσφαιριστής που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού αποτελεί έναν παίκτη που έχει συνδεθεί με την ιστορία του ΑΟΤ. Ο «μίστερ γκολ» έχει σημειώσει με την φανέλα του ΑΟΤ σε πρωτάθλημα και κύπελλο 43 γκολ και είναι από τους πιο παραγωγικούς παίκτες στην ιστορίας της ομάδας.

Ο Νίκος Κουσκουνάς γεννήθηκε στις 23-12-1988 και στην πλούσια καριέρα του έχει αγωνιστεί σε Αστέρα Τρίπολης, Ολυμπιακό Λουτρακίου, Φωστήρα, Παναιγιάλειο, Παναχαϊκή, Κεραυνό Κερατέας, Αίαντα Σαλαμίνας, Ατρόμητο Χιλιομοδίου, Μανδραϊκό, Πανελευσινιακό, ΑΟ Τρίκαλα, ΟΦΗ, Δόξα Δράμας και Νίκη Βόλου.

Η διοίκηση του ΑΟ Τρίκαλα το καλωσορίζει, του εύχεται υγεία και πάντα επιτυχίες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου