ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στο Βόλο ο Πάτσης

στο-βόλο-ο-πάτσης-303562

Νέο αφεντικό στη ΠΑΕ Νίκη Βόλου είναι και επίσημα από χθες ο Ανδρέας Πάτσης μετά και την υπογραφή-παραχώρηση και του ποσοστού μετοχών του Στράτου Γιδόπουλου.

Ο 45χρονος δικηγόρος βρέθηκε χθες στο Βόλο όπου και συνομίλησε με τους παίκτες σε δείπνο που παρέθεσε.

Ο κ. Πάτσης όπως αναμένονταν είναι από χθες το νέο αφεντικό της Κυανόλευκης ΠΑΕ αφού έλαβε και το ποσοστό των μετοχών του Στράτου Γιδόπουλου και κατέχει το 61% των μετοχών το οποίο μέχρι αύριο θα φθάσει στο 65%.

Μετά τις υπογραφές με τον κ. Γιδόπουλο ο κ. Πάτσης αναχώρησε για το Βόλο όπου και συναντήθηκε χθες με το ποδοσφαιρικό τμήμα σε εστιατόριο της πόλης, ενώ ο προπονητής Περικλής Αμανατίδης ανέλαβε να παρουσιάσει στο νέο μεγαλομέτοχο της ομάδας τους ποδοσφαιριστές.

Μάλιστα ο κ. Πάτσης σε δηλώσεις του που έκανε προς τα ΜΜΕ τόνισε αρχικά σχετικά με την ανάληψη του πλειοψηφικού πακέτου:

«Από σήμερα (χθες) το μεσημέρι έχω την πλειοψηφία των μετοχών καθώς έγινε πλήρης αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς μετά από κάποιες δυσκολίες που αντιμετώπισα και δεν ήταν και λίγες. Έπειτα από κάποιες παλινωδίες και κάποια μπρος-πίσω είναι γεγονός ότι φθάσαμε σε ένα σημείο να μην υλοποιηθεί η συμφωνία. Θεωρώ πως αυτό δεν ήταν ευθύνη μου αλλά υπήρξε μία κακή συνεννόηση καθώς άλλα είχαμε πει και άλλα βρήκα στη συνέχεια. Τέλος καλό όλα καλά όμως αφού μπόρεσαν και πείστηκαν όλοι οι μέτοχοι να μεταβιβαστεί το σύνολο σχεδόν των μετοχών και τους ευχαριστώ για αυτό. Ένα μικρό υπόλοιπο έχει μείνει και στην παρούσα φάση δεν μας απασχολεί. Νομίζω ότι μια νέα σελίδα γυρνάει πλέον στη διοικητική τουλάχιστον ιστορία της ομάδας Νίκη Βόλου και θέλουμε να υλοποιήσουμε μια νέα πορεία, μια νέα φιλοσοφία σε όλα τα επίπεδα όσον αφορά τόσο αυτό που λέγεται ΠΑΕ αλλά και το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας. Από αύριο ξεκινάμε».

Για το πώς ήρθε σε επαφή με την νέα του ομάδα: «Η αλήθεια είναι ότι πριν από ένα μήνα περίπου ο κ. Λάζαρης τον οποίο και γνώριζα από την Αθήνα, μου έκανε μία κρούση τηλεφωνική εάν ενδιαφέρομαι. Έκανα μία επίσκεψη εδώ και ομολογώ ότι ανεξαρτήτως των προβλημάτων είδα ένα πάρα πολύ καλό περιβάλλον και αυτό πραγματικά μου δημιούργησε μία καλή προδιάθεση όσον αφορά το να έρθω στη Νίκη Βόλου. Έτσι ξεκίνησα τις διαδικασίες με τους μετόχους γιατί είχα βάλει κάποιους συγκεκριμένους στόχους οι οποίοι στο τέλος έγιναν δεκτοί και μεταβιβάστηκαν (χθες) και οι υπόλοιπες μετοχές ώστε να έχω έτσι το πλειοψηφικό πακέτο».

Για το ποσοστό των μετοχών: «Αυτή τη στιγμή έχω περίπου το 61% των μετοχών και μέχρι τη Τετάρτη θα είμαστε στο 65%. Εκεί περίπου θα σταματήσει αφού υπάρχει ένας μέτοχος ο κ. Τζώρτζης ο οποίος δεν συμφωνεί αλλά η μετοχική σύνθεση είναι ικανή όχι μόνο να ασκηθεί διοίκηση αλλά να ασκηθεί απρόσκοπτα και προς όφελος της ομάδας. Για το ποσοστό του κ. Τζώρτζη θα δούμε στη συνέχεια τι θα γίνει».

Για τον στόχο της ανόδου: « Όταν πρωτοήρθα για να είμαι ειλικρινής δεν το έβαλα ως προτεραιότητα μου γιατί όταν βρίσκεις μία ομάδα η οποία πάσχει σε όλα τα επίπεδα της και δεν έχει υγεία, όταν όλες της οι δομές είναι προβληματικές το τελευταίο που σε απασχολεί είναι η βαθμολογική της θέση. Όμως από τη στιγμή που το ποδόσφαιρο είναι μία ζωντανή διαδικασία εφόσον βρισκόμαστε σε τροχιά ανόδου και μετά το τελευταίο διπλό στη Δόξα Κρανούλας, βεβαίως και θα ενεργοποιήσουμε κάθε αθλητική δύναμη που έχουμε. Αυτό ήρθα να πω και στους παίκτες και γιατί όχι να πλασαριστούμε στα play off και να ανέβουμε στη Β’ Εθνική. Αυτό θα διευκολύνει πάρα πολύ όλους μας στα μελλοντικά σχέδια τα οποία έχω για την ομάδα. Είναι λογικό να το θέλω γιατί αλλάζει ο ποδοσφαιρικός χάρτης σε όλη τη περιοχή και γενικότερα τη Θεσσαλία και όσον αφορά στην ενδυνάμωση την οποία θα έχει η ομάδα της Νίκης. Αν δεν γίνει δεν θα υπάρξει πρόβλημα αφού ερχόμενος δεν εξέτασα τη βαθμολογική θέση της ομάδας. Τα μέτωπα και τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και πολυεπίπεδα για να λυθούν όμως από τη στιγμή που είμαστε σε τροχιά θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πλασαριστούμε στα play off. Έχουμε ένα αξιόμαχο δυναμικό το οποίο και είδα όπως και έναν πολύ καλό προπονητή και νομίζω πως όλοι αντιλαμβάνονται πως καλώς ή κακώς στο ποδόσφαιρο η νίκη είναι αυτή που μετράει και δίνει μια γενικότερη κινητικότητα που χρειάζεται η ομάδα και θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό προκειμένου να πετύχει το στόχο».

Για το αυριανό παιχνίδι: «Για μένα το ποδόσφαιρο είναι χαρά, είναι διασκέδαση, αθλητισμός, πάθος, κέφι και ευχαρίστηση. Νομίζω ότι τόσο μέσα στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και οι φίλαθλοι με τον

τρόπο τους θα ενισχύσουν με το καλύτερο δυνατό μέσο την προσπάθεια αυτών των παικτών και θα δημιουργήσουν μία φιέστα. Αυτό που δεν μου αρέσει και δεν θέλω είναι επεισόδια, βρισιές και οτιδήποτε δεν συνάδει με τον αθλητικό πολιτισμό και κουλτούρα.

Επειδή έγιναν και κάποια επεισόδια με τον Τηλυκράτη αυτά ομολογώ ότι είναι έξω από τη δική μου σφαίρα και δεν έχει καμία σχέση με εμένα. Θα προσπαθήσω να τους πείσω όλους να δούνε λίγο διαφορετικά. Δεν είναι εκτόνωση το γήπεδο, είναι χαρά και για να μπορέσει να υπάρχει και μεγαλύτερη συμμετοχή θα πρέπει να υπάρχει μια φιέστα και μία ασφάλεια ώστε να θέλει ο κόσμος να πηγαίνει στο γήπεδο».

Τέλος ο κ. Πάτσης σχολίασε: «Η ομάδα είναι πολυμετοχική. Όσοι είναι φίλαθλοι και αγαπούν την ομάδα είναι κομμάτι της. Η ομάδα ανήκει στο κόσμο της και όχι σε εμένα. Εγώ θα τη διαχειριστώ».

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Φωτό: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου