ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Να αλλάξουμε το κακό όνομα της SL2»

να-αλλάξουμε-το-κακό-όνομα-της-sl2-863329

Για τη συμμετοχή του στην επιτροπή της Super League 2 και τις διεκδικήσεις της στις συζητήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου, αλλά και στην καθυστέρηση των ανακοινώσεων στη Νίκη, αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο μεγαλομέτοχος της βολιώτικης ΠΑΕ, Αλέξης Παπακωνσταντίνου.

Μιλώντας στην εκπομπή Clasico του Βόλος 9.86 τόνισε την ανάγκη να αλλάξει το κακό όνομα που έχει η Super League, καθώς πολλοί λένε ότι είναι γεμάτη από στοιχηματζήδες και κλέφτες, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ επεσήμανε πως όλες της ομάδας στη δεύτερη κατηγορία συμφωνούν πως το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει, αν δεν πληρωθούν τα περσινά χρήματα που τους εγγυήθηκαν και δεν έχουν ακόμη δοθεί.

Σε ό,τι αφορά στη Νίκη Βόλου και στο ότι έχουν γίνει λίγες ανακοινώσεις είτε ανανεώσεων είτε μεταγραφών, ζήτησε υπομονή από το κόσμο και του συνέστησε να μην ανησυχεί, κάνοντας λόγο για μπαράζ μεταγραφών, αφού κλείσει το θέμα των ανανεώσεων.

Ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου αρχικά αναφέρθηκε στην επιτροπή που συνέστησε η Super League 2 με τον ίδιο μέλος της, με σκοπό να συναντηθεί και να συζητήσει με τους αρμόδιους φορείς του ποδοσφαίρου, τονίζοντας ότι σκοπός είναι να διεκδικήσουν πράγματα που είχαν δεσμευτεί οι αρμόδιοι ότι θα τους προσφέρουν και να ορίσουν ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για τη νέα σεζόν.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα μη λειτουργικό πρωτάθλημα σε επίπεδο Β’ Εθνικής, όταν αυτό έχει 30 ομάδες και πρόσθεσε πως θα γίνει πιο ελκυστικό, όταν θα περάσει αυτή η μεταβατική περίοδος και οι ομάδες θα γίνουν 16-18.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου δήλωσε ακόμη πως η πολιτεία είχε εγγυηθεί έσοδα 400.000 ευρώ για τις ομάδες πέρσι, χωρίς πάντως να δεσμευτεί εγγράφως, και ως αντάλλαγμα για τα εγγυημένα έσοδα οι ομάδες δέχτηκαν το μετοχικό κεφάλαιο των 350 χιλιάδων ευρώ και την εγγυητική επιστολή των 150 χιλιάδων ευρώ, τα οποία χαρακτήρισε πολύ σωστά και ότι δεν θέλει να αλλάξουν, συνεχίζοντας ως εξής την κριτική του: «Διαβάζετε, όμως, όλοι και βλέπετε πως δεν έχει διευθετηθεί το ζήτημα των δικών μας εισπράξεων, πάμε συνέχεια πίσω-πίσω. Έλεγαν ότι θα μας δώσουν μία δόση από τον Ιανουάριο και έχουμε φτάσει Ιούλιο. Η απόκλιση, αυτήν τη στιγμή, είναι τεράστια. Δεν είναι ότι έχουμε πάρει 300.000 ευρώ και δίνουμε μάχη για τα τελευταία 100.000.

Για μία Λίγκα που εκπροσωπεί όλη την επικράτεια, που έχει τόσους πολλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, που κάνει τζίρο γύρω στα 40 εκατομμύρια ευρώ, χώρια τις εισφορές που πληρώνουμε στην ΕΠΟ, είναι λίγα τα λεφτά που διεκδικούμε, για να πάρουμε μία «ανάσα». Βλέπουμε μία αδιαφορία. Θεωρώ ότι η Λίγκα έχει υποβαθμιστεί και ότι έχει ένα όνομα ότι είναι γεμάτη στοιχηματζήδες και κλέφτες. Πρέπει να αλλάξει αυτή η αντιμετώπιση, αλλιώς είναι δύσκολο να διεκδικήσουμε και πέντε ευρώ».

Για το γεγονός ότι η επιτροπή της Super League 2 αποτελείται από ιδιοκτήτες ομάδων ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι αυτό είναι σωστό, γιατί είναι διαφορετικό να πάνε οι ίδιοι σε έναν υπουργό, καθώς έχουν βάλει πάρα πολλά χρήματα με έσοδα μόλις 60 χιλιάδων ευρώ. «Ούτε ομάδα στο τοπικό δε συντηρείς με τέτοια χρήματα. Πάμε με επιχειρήματα να διεκδικήσουμε, όσα δικαιούμαστε, όχι απλώς λεφτά», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Αφού πρώτα έκανε λόγο για θετική απάντηση του κυρίου Λευτέρη Αυγενάκη για συνάντηση μαζί τους τις επόμενες μέρες, ερωτήθηκε ακολούθως για τη στάση της ΕΠΟ και του κ. Μπαλτάκου, απαντώντας ως εξής: «Θεωρώ ότι αντιλαμβάνονται τα προβλήματα. Ο κ. Μπαλτάκος καταλαβαίνει και πρέπει να τον συγχαρούμε. Μία μέση ομάδα, στην κατηγορία πέρσι, έχασε 800.000 ευρώ κι είχε πιθανότητα 1/34 να προβιβαστεί. Είναι αδικία, δεν γίνεται ποδόσφαιρο έτσι. Ένα πρωτάθλημα, όμως, που ανεβαίνουν δύο απευθείας, πράγμα που πρότεινε και πρόκρινε ο κ. Μπαλτάκος, είναι πολύ καλύτερο. Αφουγκράζομαι μία διάθεση να μειωθεί η διαφορά, το χάσμα των δύο κατηγοριών, των Super League 1 και 2.

Θεωρητικά, η ΕΠΟ δεν είναι και αρμόδια. Για παράδειγμα, σε οικονομικό επίπεδο, ίσως μπορεί να μειώσει κάπως τις εισφορές. Αλλά, ας πούμε, η ΚΕΔ είναι ανεξάρτητη αρχή και το κόστος διαιτησίας είναι πολύ μεγάλο. Η Νίκη πέρσι πλήρωσε 90.000 ευρώ στην ΕΠΟ, είναι εξωπραγματικό ποσό, για τα δεδομένα της κατηγορίας».

Πάει για 8 Αυγούστου η «πρώτη»

Για τις μεταγραφές και ανανεώσεις που καθυστερούν να ανακοινωθούν, ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι πρώτα θα ολοκληρωθούν οι ανανεώσεις και μετά θα ακολουθήσει ένα «μπαράζ» ανακοινώσεων μεταγραφών., ζητώντας από τον κόσμο να μην ανησυχεί: «Είναι εικονική η όποια αδράνεια παρουσιάζεται, είμαστε καλά οργανωμένοι. Βάσει των περσινών δεδομένων, δεν είμαστε μία ομάδα που χρειάστηκε να αλλάξει 22-25 ποδοσφαιριστές. Συμφωνίες έχουν γίνει, πρέπει να οργανώσουμε τη σειρά των ανακοινώσεων. Να μην αγχώνεται ο κόσμος. Από εβδομάδα ξεκινούν τα εργομετρικά και μετά μπαίνουμε σε προπονήσεις. Η πρώτη προπόνηση θα γίνει γύρω στις 8 Αυγούστου. Ο σχεδιασμός γίνεται, βάσει των εκτιμήσεών μας ότι θα αργήσει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θεωρώ δύσκολο να ξεκινήσουμε στις 11 Σεπτεμβρίου».

Σχετικά με τους αντιπάλους της Νίκης για την άνοδο, είπε ότι ΑΕΛ, Ηρακλής και Πανσερραϊκός είναι ομάδες με βλέψεις, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η χημεία, η ομαδικότητα και τα αποδυτήρια είναι πλεονέκτημα για τη ομάδα του, ωστόσο, όπως είπε, δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, αλλά σκληρή δουλειά, για να ενισχύσουν αυτό το πλεονέκτημα.

Τέλος, υπογράμμισε ότι κάποια ονόματα που γράφονται και λέγονται ισχύουν κι άλλα όχι και πως ανακοινώσεις μπορεί να ξεκινήσουν και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Κοντά σε Αντώνη Αναστασίου

Ο 26χρονος αριστερός μπακ Αντώνης Αναστασίου, που τα δύο τελευταία χρόνια παίζει στο Αιγάλεω, αναμένεται να υπογράψει στη Νίκη, αποτελώντας θεωρητικά τη δεύτερη επιλογή πίσω από Κύπριο Στέλιο Δημητρίου, που επίσης έχει συμφωνήσει. Ο παίκτης έχει περάσει επίσης από Αχαρναϊκό, Κέρκυρα και Δόξα Δράμας, έχοντας 79 συμμετοχές στη Β’ Εθνική, 8 στην Α’ και 16 στη Football League.

Ο Αντώνης Αναστασίου όλα δείχνουν ότι θα ενταχθεί στο ρόστερ της Νίκης

Δεύτερη φορά πατέρας ο Ανδρέου

Νέο μέλος στην οικογένεια του ποδοσφαιριστή της Νίκης Βόλου, Βαγγέλη Ανδρέου, καθώς χθες στις 7.30 το πρωί η σύζυγός του Σωτηρία Καλτσούδα έφερε στο φως το δεύτερο παιδί τους, ένα υγιέστατο αγοράκι, με την κυανόλευκη ΠΑΕ να δίνει τις ευχές της με ανάρτησή της στα social media.

Χρ. Θαν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου