Τα βρήκαν Πάτσης και Γιδόπουλος

Τελευταία ενημέρωση: 2012-05-04, 12:46:50
Τα βρήκαν Πάτσης και Γιδόπουλος

Στα χέρια του 45χρονου δικηγόρου θα περάσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στα χέρια του Ανδρέα Πάτση αναμένεται να περάσει σύντομα το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Νίκη Βόλου με τον 45χρονο δικηγόρο να έρχεται σε συμφωνία με τον Στράτο Γιδόπουλο ο οποίος είναι κάτοχος του 28% των μετοχών.

Παρά την αβεβαιότητα που επικρατούσε τις προηγούμενες μέρες στο κυανόλευκο στρατόπεδο σχετικά με την ανάληψη η όχι της ΠΑΕ από τον κ. Πάτση, μετά από συνάντηση που είχε ο πρώτος με τον Στράτο Γιδόπουλο το θέμα διευθετήθηκε και ο κ. Πάτσης θα αποτελέσει το νέο αφεντικό του συλλόγου ανοίγοντας έτσι μια νέα σελίδα στην πολύχρονη ιστορία του συλλόγου.

Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής θα έχει στα χέρια του ένα ποσοστό γύρω στο 65%, ενώ για τον ίδιο αποτελεί προτεραιότητα η σωστή λειτουργία της ομάδας που παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της ανόδου καταλαμβάνοντας την παρούσα στιγμή την τρίτη θέση και την ερχόμενη Τετάρτη θα φιλοξενήσει τον δεύτερο της βαθμολογίας Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Πάτσης: «Σε πολύ καλό δρόμο»

Ο κ. Πάτσης μίλησε χθες στον ΣΠΟΡ Fm Μαγνησίας 89.5 για τη συνάντηση που είχε με τον κ. Γιδόπουλο και όχι μόνο τονίζοντας ότι όλα είναι σε πολύ καλό δρόμο. Αρχικά ανέφερε: «Υπήρχε μία κατ’ αρχήν συμφωνία όταν μου έγινε η πρώτη κρούση για την Νίκη Βόλου και στο πλαίσιο αυτής ήταν να μου μεταβιβαστεί το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών άνευ ανταλλάγματος αλλά εγώ θα αναλάμβανα να καλύψω τις οφειλές στο σύνολό τους. Επίσης ζήτησα άμεσα να μου παραχωρηθεί η διοίκηση της ομάδας και τα μέλη της προσωρινής διοίκησης τήρησαν την υπόσχεσή τους άμεσα με τον κ. Τσιτσιμπή να αναλαμβάνει καθήκοντα».

Για το πρόβλημα που προέκυψε: «Υπήρχε όμως μια αναστάτωση με τους μετόχους λόγω μιας εμπλοκής με τον κ. Γιδόπουλο και τον κ. Τζώρτζη ο οποίος κατέχει ένα σημαντικό ποσοστό μετοχών γύρω στο 17%. Την Τετάρτη υπέγραψε κανονικά ο κ. Χρόνης και ο κ. Βαλαχής θα μας στείλει πληρεξούσιο μέχρι το Σάββατο. Το βράδυ της Πέμπτης έγινε μια συνάντηση με τον κ. Γιδόπουλο η οποία κράτησε πάρα πολλές ώρες και πλέον είμαστε σε πολύ καλό δρόμο να διευθετήσουμε και το θέμα αυτό. Εγώ δεν μπαίνω σε αντιδικία με κανέναν από τους μετόχους ούτε είναι δουλειά μου αυτή. Ένας επιχειρηματίας που έχει δαπανήσει χρήματα, δικαιούται να έχει την οποιαδήποτε αξίωση ο ίδιος νομίζει.

Εγώ από την άλλη μεριά θεωρώ δίκαιο και έντιμο να αναλάβω τις υποχρεώσεις της ομάδας, των οποίων το εύρος δε γνωρίζω ακριβώς -έχω μόνο μια αρχική προσέγγιση- χωρίς όμως να καταβάλω άλλο τίμημα πέραν αυτού. Αυτό το θεωρώ υγιές επιχειρηματικά.

Ο κ. Γιδόπουλος ήγειρε κάποιες αξιώσεις. Δεν είχα λόγο να αντιδικήσω μαζί του, αλλά αρνήθηκα κατηγορηματικά την οποιαδήποτε συνδιαλλαγή οικονομικής φύσεως, κάτι που είπα και στον κ. Τζώρτζη. Ο κ. Γιδόπουλος έδειξε μια καλή διάθεση για χάρη της ομάδας να τελειώσουμε και να μη συνεχίσει να έχει αξιώσεις, τις οποίες έδειξε και νομίζω ότι είναι θέμα ωρών να διευθετηθεί οριστικά το θέμα.

Ήδη από το πρωί (χθες) έδωσα εντολή στον γενικό διευθυντή κ. Τσιτσιμπή να επιστρέψει στον Βόλο, να αναλάβει τα καθήκοντά του ενόψει του κρίσιμου αγώνα της επόμενης Τετάρτης, διότι τα προβλήματα είναι σε πολλά επίπεδα και δεν μπορούμε να παρακάμψουμε το αθλητικό κομμάτι μέχρι να λυθούν οι διοικητικές διαφορές.

Υπάρχει καλή διάθεση με τον κ. Γιδόπουλο και βρισκόμαστε στο ακροτελεύτιο άρθρο της συμφωνίας. Ανεξάρτητα αν αυτή θα υπογραφεί σε λίγες ώρες ή αύριο (σήμερα) το πρωί, θα πρέπει η ομάδα να τρέξει τις υποχρεώσεις της κανονικά.

Για το ποσοστό που αναμένεται να αποκτήσει: «Με το ποσοστό του κ. Γιδόπουλου φτάνω στο 57% συν κάτι διασπορές μετοχών με μικρά ποσοστά θα αγγίξω το 65%. Θα έχω μια ισχυρή πλειοψηφία, που ήταν από την αρχή το ζητούμενο. Απομένουν οι μετοχές του κ. Τζώρτζη, με τον οποίο είναι δύσκολη η επικοινωνία, καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό. Έκανα μια κρούση στον κ. Τζώρτζη, ο οποίος απαιτεί χρήματα, οπότε δε συζητάμε μαζί του. Όταν ανέβηκα στον Βόλο, κάναμε μια συμφωνία. Υπήρχε μια προεργασία, ώστε το ποσοστό που θα μεταφερόταν σε μένα να ήταν και αληθινό. Αποδείχτηκε ότι δεν ήταν έτσι».

Ο κ. Πάτσης ακολούθως αναφέρθηκε στην αρχική συμφωνία: «Η διοίκηση της Νίκης είχε ως εκπρόσωπο τον κ. Λάζαρη. Αυτός με προσέγγισε και με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι να αναλάβω τη Νίκη. Εγώ έβαλα δύο προϋποθέσεις και ο κ. Λάζαρης με διαβεβαίωσε ότι υπήρχαν. Θεώρησα λογικό με δεδομένο ότι ο κ. Λάζαρης εκπροσωπεί τη διοίκηση και προφανώς τους μετόχους πως είχαν επέλθει όλες οι συμφωνίες πριν. Απεδείχθη ότι δεν ήταν ακριβώς έτσι τα πράγματα. Εάν ο κ. Τζώρτζης θελήσει να συνεισφέρει οικονομικά, είναι καλοδεχούμενος από μένα».

Για το ενδεχόμενο να χαλάσει η συμφωνία με τον κ. Γιδόπουλο: «Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Γιδόπουλος από τη στιγμή που συμφωνήσαμε θα τηρήσει τον λόγο του. Είναι άντρας, και δε νομίζω ότι θα κάνει πίσω. Αν δε συμφωνούσαμε, θα ήταν πολύ δύσκολο για μένα να σηκώσω όλο το βάρος των απαιτήσεων οι οποίες εγείροντο. Θέλω να είμαι ειλικρινής σε όλα. Έχω μια επαγγελματική διαδρομή πολλών ετών και δε διακυβεύω ούτε τη φήμη μου, ούτε την αξιοπρέπειά μου, ούτε το όνομά μου ούτε την αξιοπιστία μου. Δε θα πάω πιο πάνω από εκεί που μπορώ να διαχειριστώ και να παλέψω. Για αυτό έθεσα και συγκεκριμένους όρους από την αρχή. Αν μου έλεγε ο κ. Γιδόπουλος ότι εμμένει, εγώ δεν είχα την πρόθεση να συνεχίσω αυτήν την προσπάθεια. Γιατί ήθελα να είμαι συνεπής με τον εαυτό μου και τον κόσμο της Νίκης».

Για τις προτεραιότητες: «Προέχει να ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και να υπάρξει μία ηρεμία, η οποία επήλθε σε ένα ικανοποιητικό βαθμό, εξού και το ευτυχές αποτέλεσμα και διπλό στην Κρανούλα. Είμαστε σε τροχιά play off και δε θα το αφήσουμε. Θέλουμε την ενδυνάμωση του ποδοσφαιρικού τμήματος σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Εγώ την ομάδα δεν την ξέρω, αλλά έχει πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Δεν υπολείπεται σε τίποτα από τις άλλες ομάδες, παλεύει επί ίσοις όροις και έχει έναν αξιόλογο προπονητή. Το πρόβλημα ήταν η ψυχολογία των παικτών, που καταρρακωνόταν από τη διοικητική ανωμαλία. Αυτό που προσπαθούμε είναι να υποστηρίξουμε την ψυχολογία των παικτών. Θα ήμουν ανειλικρινής, αν σας έλεγα ότι έχω άποψη, γιατί έχω δει τη Νίκη μόνο δύο φορές με Τύρναβο και Τηλυκράτη».

Για την παρουσία του κόσμου: «Για μένα που είμαι και νεόκοπος παράγοντας και δεν το κρύβω άσχετα εάν έχω κατηγορηθεί για αυτό, αυτό το οποίο είδα στον αγώνα με τον Τηλυκράτη εμένα πραγματικά μου άρεσε και το θεωρώ μια καλή βάση που μπορούμε να οικοδομήσουμε το μέλλον. Είδα ένα κόσμο που αγκαλιάζει την ομάδα και θέλει μια αλλαγή και μια ομάδα υγιή και πεντακάθαρη και να λειτουργούν όλα με διαφάνεια. Αυτό που είδα είναι ότι υπάρχει μία δυναμική. Η εμμονή μου να ξεπεράσω τα προβλήματα έχει να κάνει και με αυτό που είδα στον κόσμο».

Στο Βόλο από Δευτέρα

Τέλος ο κ. Πάτσης ενημέρωσε πως θα βρίσκεται στον Βόλο την ερχόμενη Δευτέρα μιας και προέχει να λυθούν τα θέματα με τα μετοχολόγια: «Θα είμαι στον Βόλο από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη για τον αγώνα. Ο λόγος που δεν ήρθα ακόμη είναι ότι προσπαθώ να λύσω τα εδώ θέματα με τα μετοχολόγια. Από κει και πέρα μαζί με τους συνεργάτες μου θα ξεκινήσουμε την προσπάθεια να αποτυπώσουμε το πρόβλημα. Όταν ανέλαβα, δεχθήκαμε πυρά από παντού λόγω των οφειλών. Πάθαμε έναν πανικό. Έτσι απαιτείται μια διαχρονική διαχείριση. Έχουμε δύο επίπεδα, από τη μία το παρελθόν με τα χρέη προς τρίτους και το δημόσιο, και με το μέλλον με το στήσιμο της ομάδας από δω και μπρος. Γι’ αυτό απαιτείται ένας επιχειρηματικός σχεδιασμός κα για το χθες και για το αύριο. Αφού ολοκληρωθούν και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις θα προχωρήσουμε και στη συγκρότηση ενός Δ.Σ.».

Κανονικά οι προπονήσεις

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις κανονικά συνεχίστηκε και η προετοιμασία της ομάδας με τους ποδοσφαιριστές να επιστρέφουν στις προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Περικλή Αμανατίδη. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε για ακόμη μία φορά ο Σάββας Μουδούρογλου, ενώ αποχώρησε ο Αναστασίου που αισθάνθηκε εκ νέου ενοχλήσεις. 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
3
=