ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Έχουμε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα»

έχουμε-ένα-συγκριτικό-πλεονέκτημα-862155

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Βασίλης Βενέτης, φιλοξενήθηκε χθες στον ρ/σ Βόλος 98.6 FM και στην εκπομπή Clasico, απαντώντας σε μία σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε ποια είναι η κατάσταση στα γήπεδα της Νεάπολης, του ΟΣΕ, του «Π. Μαγουλάς», αλλά και του Πανθεσσαλικού, σχολίασε τις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν, ενώ άφησε ανοικτή την παραμονή του Χρήστου Τζιώρα. Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα έργα στο «Π. Μαγουλάς» και τη Νεάπολη: «Υπάρχουν έργα που γίνονται στο «Π. Μαγουλάς» και αυτά που γίνονται δίπλα, στον χώρο του ΟΣΕ. Βασικά φτιάξαμε την πρόσβαση στον ΟΣΕ. Είχε πρόβλημα ο διάδρομος και συσσωρεύονταν νερά. Φτιάξαμε κανάλια απορροής, στην ουσία φτιάξαμε μία ευρύχωρη διάβαση για να μπορούν να έχουν πρόσβαση οι ποδοσφαιριστές, από τα αποδυτήρια στον αγωνιστικό χώρο στο πίσω μέρος του ΟΣΕ, που είναι και το κύριο μέρος που θα κάνει η ομάδα τις προπονήσεις της κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Πιστεύουμε πως εκεί θα κάνουμε 3-4 προπονήσεις την εβδομάδα, για να έχουμε όσο γίνεται το δυνατόν σε καλή κατάσταση τον χώρο της Νεάπολης, που για εμάς εκτός από προπονητήριο θα είναι και μια εναλλακτική λύση για έδρα. Το συναντήσαμε και πέρυσι, είτε με την επανασπορά είτε με άλλα κωλύματα δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε το Πανθεσσαλικό. Οπότε θέλουμε και ο αγωνιστικός χώρος της Νεάπολης να είναι πάρα πολύ καλός.

Το βοηθητικό του Πανθεσσαλικού δεν το έχουμε. Βάσει της περσινής συμφωνίας που έχουμε, είναι μια χρήση του κυρίως γηπέδου για αγώνες και μία προπόνηση που άλλοτε την κάναμε στο βοηθητικό και άλλοτε στο κυρίως γήπεδο. Φαντάζομαι τα ίδια θα ισχύουν και φέτος.

Ο χώρος προπονήσεων ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα που είχαμε πέρυσι. Πέρυσι η ομάδα αποσυντονίστηκε, πηγαίναμε σε άλλα γήπεδα περιφερειακά και η ομάδα δεν ήταν πολύ συγκεντρωμένη. Φέτος κοιτάξαμε να τα λύσουμε πολύ νωρίς και νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο».

Για την πρώτη προπόνηση: «Απ’ ό,τι φαίνεται πάμε για τις 25 Ιουλίου. Από εκεί και πέρα θα γίνει ένα διάστημα προπονήσεων στον Βόλο, υπάρχει κι ένα φιλικό για τις 3 Αυγούστου με τη Λαμία κι ακόμη ένα γύρω στις 10 πιθανότατα με την ΑΕΚ Β’. Η ομάδα θα ανέβει στο βουνό μετά τις 15 Αυγούστου. Είναι προγραμματισμένο για τις 18 μέχρι τέλος Αυγούστου. Το πρωτάθλημα απ’ ότι φαίνεται θα ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου. Δηλαδή θα έχουμε δύο μήνες προετοιμασία».

Για τα μεταγραφικά: «Είμαστε σε καλό δρόμο. Έχει ολοκληρωθεί ένας κύκλος επαφών με τους ποδοσφαιριστές που ήταν φέτος στο ρόστερ κι έχουν γίνει και επαφές με παίκτες για 3-4 προσθήκες που θα κάνουμε, όπου θεωρούμε απαραίτητο. Αυτά είναι σε πολύ καλό βαθμό προχωρημένα. Είναι και μια δυο περιπτώσεις που θέλουν χρόνο, δηλαδή παίκτες που είναι λίγο παραπάνω και ψάχνονται ακόμα. Πέρυσι αν θυμάστε ο Τσουκαλάς είχε έρθει στο τέλος, νομίζω δεν πρόλαβε την προετοιμασία. Είναι κάποιοι παίκτες που περιμένουν και τους παίρνεις αργότερα».

Για τα διετή συμβόλαια: «Αν ένας παίκτης κάνει μια καλή χρονιά δεν είναι εύκολο να τον κρατήσεις. Η κατηγορία η δικιά μας δεν είναι ότι καλύτερο. Αν ένας παίκτης που πάει καλά στη Super League 2 και μια ομάδα από την παραπάνω κατηγορία του χτυπήσει την πόρτα, είναι πολύ εύκολο να φύγει. Είναι άλλες οι συνθήκες και χαοτική η διαφορά και στις απολαβές και στις συνθήκες. Δυστυχώς οι δύο πρώτες κατηγορίες έχουν πολύ μεγάλη διαφορά και ένα ζητούμενο είναι να μειωθεί. Έτσι θα πάει μπροστά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς ξαφνικά από τη Β’ Εθνική να πας στην Α’ με τόσο μεγάλες διαφορές».

Για τα έσοδα από το στοίχημα: «Αυτά ακόμα τα περιμένουμε. Αν βάλουμε με πολλαπλασιασμό έσοδα Super League 1 και 2 είναι 20πλάσια. Χαοτικές διαφορές. Σε καμιά προηγμένη χώρα δεν γίνονται αυτά».

Για το σενάριο να ανέβουν περισσότερες ομάδες από τη Γ’ Εθνική: «Στην Ελλάδα όλα γίνονται. Θεωρητικά δεν γίνεται, υπάρχει μια προκήρυξη, υπάρχουν αποφάσεις που λένε κάθε αλλαγή ισχύει για την επόμενη χρονιά, αλλά πάντα κρατάς μια επιφύλαξη γιατί γίνονται πράγματα έξω απ’ τους κανόνες και τους νόμους. Δεν αποφασίζει ο κ. Λεουτσάκος, υπεύθυνη είναι η ΕΠΟ. Παίρνει κάποιες αποφάσεις, αν δεν προσβληθούν σε πέντε ημέρες, όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις γίνονται νόμιμες. Καλό είναι αυτά να μην αλλάζουν, να μην υπάρχει αιφνιδιασμός στις ομάδες. Αλλά τι να πω. Βλέπετε βγήκαν αποφάσεις δυο μήνες μετά τη λήξη των πρωταθλημάτων που αλλάζουν τα δεδομένα. Δεν ξέρω πώς θα καταφέρουν να τα συμψηφίσουν όλα αυτά οι αρμόδιοι».

Για το αν μπορεί η Νίκη να χτυπήσει την πρώτη θέση στον Βόρειο όμιλο: «Θεωρητικά υπάρχουν δυο τρεις ομάδες απ’ τα μεγάλα ονόματα, που έχουν αποδυναμωθεί με την έννοια ότι δεν έχουν πάρει άδεια. Βέβαια δεν μπορώ να υποβαθμίσω ούτε τη Λάρισα, ούτε άλλες ομάδες με παράδοση, αλλά όπως και να το κάνουμε ξεκινούν με ένα μειονέκτημα λόγω της μη αδειοδότησής τους. Λάρισα, Ξάνθη και απ’ ότι φαίνεται και η Βέροια, που έχει ένα πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό, καθώς η οικογένεια Μπίκα δεν θέλει να συνεχίσει. Ποτέ δεν μπορείς να προεξοφλήσεις σε ένα πρωτάθλημα ποια ομάδα θα είναι δυνατή. Εμείς ξεκινάμε με ένα συγκριτικό πλεονέκτημα φέτος. Ότι έχουμε άδεια, έχουμε μεγάλο μέρος του ρόστερ και ένα ρόστερ που είχε αξιοπρεπή πορεία πέρυσι. Αν υπολογίσουμε ότι θα γίνουν και κάποιες προσθήκες, έχουμε αισιοδοξία. Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί όμως. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο άθλημα. Το σίγουρο είναι ότι ξεκινάμε από μια καλή αφετηρία σε σχέση με τους άλλους».

Για τη «Θύρα 3» του Π. Μαγουλάς: «Δεν έχουμε κάποια εξέλιξη δυστυχώς. Παρόλο που έχουν γίνει πολλές επαφές, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Επαφές έγιναν με την Περιφέρεια, ο κ. Αλέξης Παπακωνσταντίνου συνάντησε τον κ. Μαυρωτά, αλλά η Γ.Γ. δεν μπορεί να επέμβει. Τα κονδύλια που διαχειρίζεται είναι πολύ μικρά και μας παρέπεμψε στην Περιφέρεια, θεωρώντας και αυτός ότι δεν έχει γίνει αλλαγή νομοθεσίας. Κινούμαστε σ’ αυτή την κατεύθυνση, μήπως μπορέσουμε και ξεκολλήσουμε την Περιφέρεια, γιατί υπάρχει δέσμευση κονδυλίου για να προχωρήσουμε. Τεχνικά η κερκίδα γίνεται, υπάρχει άδεια. Αν βρεθεί κάποιος που θα καλύψει το έργο οικονομικά, ξεκινάει άμεσα. Ένα τόσο σημαντικό έργο, που απευθύνεται κυρίως σε Ακαδημίες και παιδιά, νομίζω πως πρέπει να χρηματοδοτηθεί από την πολιτεία. Οφείλει να το χρηματοδοτήσει. Βλέπουμε γίνονται έργα στα τελευταία χωριά, που υπάρχουν 10-20 παιδιά και όχι σ’ ένα μέρος όπως εδώ».

Για την παραμονή Τζιώρα ή όχι: «Αυτό θα ανακοινωθεί, όπως συμβαίνει με όλους τους ποδοσφαιριστές. Νομίζω τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις. Πρώτα όλες οι ανανεώσεις κι έπειτα οι μεταγραφές».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου