ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ακόμη πιο αργά η σέντρα, αλλά στη Νίκη δεν …αγχώνονται

ακόμη-πιο-αργά-η-σέντρα-αλλά-στη-νίκη-δ-874617

Μπορεί να είχε ανακοινωθεί αρχικά πως την 11η Σεπτέμβρη θα έχουμε σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League 2, ωστόσο κάτι τέτοιο φάνταζε δύσκολο και χθες έγινε γνωστό πως το εναρκτήριο λάκτισμα της νέας περιόδου θα δοθεί στις 25 Σεπτέμβρη, χωρίς να αποκλείεται νέα αλλαγή.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Την ίδια ώρα στο στρατόπεδο της Νίκης Βόλου δεν τα βάφουν μαύρα, αντιθέτως, μια και θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους στο Πήλιο… το οποίο θα «αδειάσει» από τις ομάδες της Super League 1, που θα κάνει σέντρα στις 20 Αυγούστου.

Αρχικά και βάσει της πιθανής σέντρας στις 11 Σεπτεμβρίου, η Νίκη θα έφευγε εκτός Βόλου για προετοιμασία, αλλά τα χθεσινά δεδομένα αλλάζουν την κατάσταση, κι έτσι δεν αποκλείεται να παραμείνουν εντός Μαγνησίας, όπως έκαναν και πέρυσι, «ανεβαίνοντας» στην Πορταριά.

Στη χθεσινή ΓΣ της Super League 2 ανακοινώθηκε πως η σέντρα θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου, αφού οι λόγοι είναι τηλεοπτικοί (τουλάχιστον) και έχουν να κάνουν με το Ευρωμπάσκετ το οποίο θα καλύψει η ΕΡΤ και ολοκληρώνεται στις 18/9.

Παράλληλα χθες εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός με 18 ναι και 1 παρών (Πιερικός). Στη ΓΣ συζητήθηκαν και καίρια ζητήματα που αφορούν την κατηγορία και την επιβίωση της, όπως τα μπόνους κατάταξης από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΕΡΤ.

Για το θέμα αυτό υπάρχει κοινό μέτωπο της διοργανώτριας, αλλά και των ομάδων προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Πρόθεση της ΕΡΤ είναι να δοθούν χρήματα μόνο για τις θέσεις 1-7, αλλά όχι και για τις θέσεις 8-11. Διοργανώτρια και ΠΑΕ είναι κάθετες και θέλουν να δοθούν χρήματα για όλες τις προβλεπόμενες θέσεις.

Και στο πλαίσιο αυτό θα ζητηθεί ραντεβού με την ΕΡΤ, πιθανότατα μετά τις 15 Ιουλίου ώστε να τακτοποιηθεί το ζήτημα και να βρεθεί η «χρυσή τομή».

Εξελίξεις αναμένονται και για τα χρήματα από το ποσοστό του στοιχήματος. Στις 15/7, εκτός απρόοπτου, θα εκδοθεί η ΚΥΑ που θα ανοίξει τον δρόμο και την… κάνουλα. Ετσι, εκτιμάται πως στη Super League 2 μετά
τις 20/7 οι ομάδες θα ανασάνουν οικονομικά.

Από εκεί και πέρα, στη διοργανώτρια περιμένουν εντός της εβδομάδας τα έγγραφα από την ΕΠΟ για τις 4 ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Γ’ Εθνική αλλά και του Απόλλωνα που υποβιβάστηκε.

Αυτός ήταν κι ένας λόγος που το παράβολο συμμετοχής πήρε παράταση για τις 18/7, αν και έληγε σήμερα.

Προειδοποιεί η FIFPro

Μια όχι και τόσο… κολακευτική αναφορά που περισσότερο μοιάζει με προειδοποίηση έκανε η FIFPro στους ποδοσφαιριστές όλου του πλανήτη, αναφορικά με τη Super League 2. Η Ένωση τόνισε στους αθλητές να μην υπογράφουν συμβόλαιο στη δεύτερη κατηγορία της πατρίδας μας, λόγω αρκετών πιθανών προβλημάτων, με μεγαλύτερο το οικονομικό.

Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται επίσης χώρες όπως η Αλγερία, η Κίνα, η Λιβύη, η Ρουμανία, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία.

«Στο δεύτερο πρωτάθλημα της Ελλάδας, οι σύλλογοι βάζουν λουκέτο (είτε διάλυση είτε υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική), συχνά χωρίς να πληρώσουν τα χρέη τους. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Ελλάδα είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό παικτών που επιδιώκουν να λάβουν μέρος από τους απλήρωτους μισθούς τους από το Ταμείο Προστασίας Παικτών της FIFA», αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο.

Σε αναμονή ανακοινώσεων

Στη Νίκη Βόλου αυτό που έχει προτεραιότητα τη συγκεκριμένη στιγμή είναι η ανανέωση με τους ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ.

Η αρχή έγινε την περασμένη εβδομάδα με διετή επέκταση συμβολαίου στον Σταύρο Τσουκαλά, για να ακολουθήσει ο Παναγιώτης Παναγιωτίδης, με τον οποίο υπογράφηκε επίσης διετές συμβόλαιο.

Εκτός από τους Τσουκαλά και Παναγιωτίδη στο ρόστερ της νέας περιόδου παραμένουν ο τερματοφύλακας Βλάντιμιρ Μπάγιτς, οι επιθετικοί Αντόνιο Ροχάνο και Νίκος Κουσκουνάς, όπως και ο αμυντικός Βαγγέλης Ανδρέου.

Προτεραιότητα αποτελεί η ανανέωση του Χρήστου Γρομητσάρη, σε μία θέση στην οποία η Νίκη έχει συμφωνήσει και για την απόκτηση του Βολιώτη Αγγελου Αργύρη, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα παραμονής των Μάνου Αλιατίδη και Θωμά Τσιμπούκα.

Επίσης για τη θέση του τερματοφύλακα «τελειωμένη» θα πρέπει να θεωρείται και η απόκτηση του Νίκου Μπουργάνη.

Μέχρι τώρα τη μοναδική μεταγραφή, που έχει ανακοινωθεί επίσημα, αποτελεί ο Βραζιλιάνος ακραίος επιθετικός Μπρούνο Μορέιρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου