ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Κάποτε με περίμεναν μπράβοι για ένα δελτίο»

κάποτε-με-περίμεναν-μπράβοι-για-ένα-δ-880029

Ενοχλημένος από την περίπτωση μπασκετμπολίστα της Νίκης, που ανακοινώθηκε επίσημα πρόσφατα η ανανέωσή του, αλλά προπονείται με άλλη ομάδα, η οποία και θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της, είναι ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, Στέργιος Φάτσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Γι’ αυτό και ο κ. Φάτσης στηλίτευσε στην εκπομπή Clasico του Ρ/Σ Βόλος 9.86 τη νοοτροπία κάποιων ομάδων να μην επικοινωνούν με τους διοικούντες των συλλόγων που ανήκει ένας αθλητής, συνιστώντας τους να συμπεριφέρονται με επαγγελματισμό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φάτσης τόνισε τα εξής: «Είναι ένα «έργο» που το ζω κάθε καλοκαίρι και δεν το ζω μόνο εγώ, αλλά και οι άλλοι πρόεδροι ερασιτεχνικών σωματείων. Είναι το θέμα των μετακινήσεων των αθλητών, των μεταγραφών, των αποδεσμεύσεων, των υποσχετικών, των δανεικών σε όλα τα αθλήματα.

Είναι πάρα πολύ άσχημο ερασιτεχνικά σωματεία της πόλης που ενδιαφέρονται να πάρουν έναν αθλητή είτε με ελευθέρας είτε με δανεισμό είτε με μεταγραφή να στηρίζονται στο ότι φεύγει ένας προπονητής και πάει σε μία άλλη ομάδα και ψήνει ένα-δυο παιδιά να πάνε μαζί του.

Μετά μπαίνουν στο τρυπάκι και οι γονείς, που μαλώνουν με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα που έχουν το δικαίωμα υπογραφής, εκβιάζουν και βρίζουν. Πρέπει κάποια στιγμή αυτό το πράγμα να τελειώσει και όλα να γίνονται σε διοικητικό επίπεδο.

Όλοι οι σύλλογοι έχουν προέδρους, είτε πραγματικούς, είτε απλώς, για να λένε ότι έχουν. Πάντως προέδρους έχουν.

Όταν ενδιαφέρεται λοιπόν κάποιος για έναν αθλητή από οποιοδήποτε άθλημα, να στείλει ένα e-mail και να πει ότι «θέλω να μου τον δανείσεις για φέτος και να σου τον επιστρέψω του χρόνου». Ή «θέλω να μου τον δώσεις με ελευθέρας ή πόσα θέλεις να μου δώσεις τον αθλητή αυτόν».

Υπάρχει δηλαδή ένας τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των διοικήσεων. Γι’ αυτό που συμβαίνει, ένας προπονητής δηλαδή που έχει φύγει από μία ομάδα να προπονεί παιδιά, τα οποία έχουν δελτία σε άλλους συλλόγους, η ερώτησή μου είναι αν ο αθλητής αυτός τραυματιστεί ποιος είναι υπεύθυνος, τη στιγμή που το δελτίο του είναι σε μας;

Αν το παιδί αξίζει και έχει κάνει μία πορεία σ’ ένα άθλημα είναι γιατί από πίσω υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν δουλειά και βάζουν λεφτά. Υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν έναν προπονητή, για να δημιουργήσει αξία στο παιδί. Υπάρχει κάποιος που έχει υπ’ ευθύνη του τον αθλητή.

Όμως, αυτό το πράγμα δεν εκτιμάται από κανέναν και υπάρχει πίεση σ’ αυτούς που υπογράφουν. Δεν κρύβω ότι για ένα δελτίο ποδοσφαιριστή παλιά, με περίμεναν μπράβοι έξω από το σπίτι μου. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Τα e-mail είναι στη διάθεση του καθενός, Δεν μπορεί να λέει ένας σύλλογος ότι συζητά με έναν παίκτη, ενώ τον έχει ανακοινώσει άλλη ομάδα.

Αυτά δεν γίνονται. Πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος επικοινωνίας με όλους τους συλλόγους. Αν θέλουν έναν παίκτη, θα αποφασίσει η διοίκηση πού θα πάει. Δηλαδή εγώ που έχω προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες σε έναν παίκτη, τώρα που δεν του δίνω το δελτίο θέλω το κακό του; Ετσι λοιπόν στέλνω ένα μήνυμα προς όλους τους διοικούντες των ερασιτεχνικών συλλόγων και όταν θέλουν να λένε ότι είναι πρόεδροι και γενικοί γραμματείς σ’ αυτό το κομμάτι να είναι επαγγελματίες, γιατί η αλήθεια είναι ότι είμαστε επαγγελματίες παράγοντες, που κρυβόμαστε πίσω από τον ερασιτεχνισμό».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου