ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βοσνιάδης: «Στον δρόμο που χαράξαμε»

βοσνιάδης-στον-δρόμο-που-χαράξαμε-882995

Με το που άρχισε ο προγραμματισμός της Νίκης Βόλου για τη σεζόν 2022-23, τεχνική ηγεσία και διοίκηση συμφώνησαν ότι πρώτη προτεραιότητα είναι να παραμείνει διψήφιος αριθμός ποδοσφαιριστών από την περσινή χρονιά.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εκτός από τους Μπάγιτς, Κάσσο, Ανδρέου, Ροχάνο και Λούκας Γκαρσία, που έχουν διετές συμβόλαιο, και Κουσκουνά, που έχει υπογράψει τον περασμένο Ιανουάριο για ενάμισι έτος, τέθηκε ως στόχος να ανανεωθεί η συνεργασία και με άλλους 7-9 παίκτες, ώστε η ομάδα να έχει έναν δυνατό κορμό από πέρσι και πάνω σ’ αυτόν να κάνει τις μεταγραφικές της προσθήκες.

Αυτό σύμφωνα και με τον Αλέκο Βοσνιάδη, θα της έδινε ένα πλεονέκτημα σε σχέση με άλλους αντιπάλους, αφού δεν θα χρειαστεί η Νίκη να χτιστεί από την αρχή.

Ήδη, δύο βασικά στελέχη ανακοινώθηκε ότι θα συνεχίσουν να φορούν την κυανόλευκη φανέλα, ο αρχηγός Σταύρος Τσουκαλάς, μοναδικός παίκτης με συμμετοχές σε όλα τα ματς και πρώτος σκόρερ, αν και αμυντικός μέσος, με έξι γκολ, και η «αποκάλυψη» Παναγιώτης Παναγιωτίδης.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ζήτησε από τον πολύπειρο προπονητή της Νίκης Βόλου, κ. Βοσνιάδη, να σχολιάσει τις δύο πρώτες αυτές κινήσεις, δηλώνοντας τα εξής: «Είμαστε ακριβώς στον δρόμο που έχουμε χαράξει. Δεν αλλάζουμε ρότα, σκοπός μας είναι να τελειώσουμε τις ανανεώσεις που θέλουμε. Χρόνο έχουμε, αλλά επιθυμία μας είναι σιγά-σιγά να ηρεμούμε και να μαζευόμαστε.

Ο Τσουκαλάς και ο Παναγιωτίδης είναι δύο παιδιά πρώτης γραμμής για μας και το δείχνουν οι συμμετοχές και η παρουσία τους από πέρσι. Ο ένας ήταν και ευχάριστη έκπληξη, ενώ τον άλλον τον ξέραμε.

Θα ακολουθήσουν κι άλλα παιδιά απ’ αυτά που έχουμε βάλει στο πλάνο μας για την επόμενη χρονιά. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε στο ρόστερ μας παίκτες με συμβόλαιο και με τις ανανεώσεις που γίνονται, αποκτούμε καλές επιλογές. Μπορεί να έχουμε 12-14 παίκτες από το περσινό ρόστερ που θα παραμείνουν».

Σίγουρα, ο 61χρονος τεχνικός θα ήθελε να δει να τελειώνει αισίως και η υπόθεση παραμονής για Μέτσε, Κυριακίδη, Αλιατίδη, Γρομητσάρη, Βασιλείου, Βλαχομήτρο και ίσως για έναν-δύο ακόμη ποδοσφαιριστές.

Ειδικά για την άμυνα, που πέρσι είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση με 20 γκολ παθητικό πίσω από τη Λάρισα με 15 στον α’ όμιλο της Super League 2, ο Αλέκος Βοσνιάδης κρίνει ότι πρέπει να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την ίδια μορφή στα μετόπισθεν, γι’ αυτό, χωρίς ασφαλώς να θεωρεί λιγότερες σημαντικές τις υπόλοιπες ανανεώσεις-κάθε άλλο- επιθυμεί οπωσδήποτε την παραμονή των κεντρικών αμυντικών Γρομητσάρη και Αλιατίδη, που μαζί με τον Ανδρέου και έναν ακόμη παίκτη που θα αποκτηθεί, θα συνθέσουν την τετράδα των στόπερ.

Από κει και πέρα, σχετικά με την κάλυψη του κενού που υπάρχει στ’ αριστερά της άμυνας, ο τεχνικός της Νίκης δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Θέλουμε έναν παίκτη που θα έχει συνεχή ανεβάσματα και θα γίνεται ο παραπάνω παίκτης. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που ψάχνουμε. Δεν θέλουμε έναν αμυντικογενή μπακ. Θα πάμε σιγά-σιγά για τη θέση αυτή και κοιτάμε παίκτες είτε από Σούπερ Λιγκ 1 είτε από ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 που πρωταγωνίστησαν».

Τέλος, να σημειωθεί ότι κατά πάσα πιθανότητα η προετοιμασία θα γίνει στο Πήλιο και για να παρακαμφθεί η δυσκολία με τις πολλές ομάδες που θα έρθουν στα μέρη μας και τη μη διαθεσιμότητα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, υπάρχει η δυνατότητα να αρχίσει η Νίκη τη δουλειά της στο γήπεδο του ΟΣΕ και μετά ν’ ανέβει στο βουνό, αφού θα έχουν πρώτα αποχωρήσει κάποιες ομάδες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου