Προς συμφωνία με Πάτση

Τελευταία ενημέρωση: 2012-04-25, 14:28:22
Προς συμφωνία με Πάτση

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει για την αρχική συμφωνία

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αρκετά σημαντική αναμένεται να είναι η τρέχουσα εβδομάδα για την ομάδα της Νίκης Βόλου τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον της, με τον Ανδρέα Πάτση να βρίσκεται μια ανάσα από την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της. Η αρχική συμφωνία αναμένεται μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Μπορεί οι αγωνιστικές υποχρεώσεις να τρέχουν για το πρωτάθλημα της Football League 2 με τη Νίκη Βόλου να συνεχίζει την προσπάθειά της για άνοδο, ωστόσο η προσοχή των φιλάθλων της δεν είναι μόνο εκεί στραμμένη.

Τα διοικητικά για ακόμη μια φορά έρχονται στο προσκήνιο και στην πρώτη γραμμή για την ομάδα της Νίκης. Όπως είχε γίνει γνωστό από την περασμένη εβδομάδα και την επίσκεψη του υποψήφιου επενδυτή Ανδρέα Πάτση στον Βόλο σήμερα αναμένονταν να ξεκαθαρίσει πιθανότατα το ενδεχόμενο ο 42χρονος - πρώην πλέον παράγοντας του ΠΟ Ελασσόνας - να αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας.

Ο κ. Πάτσης με χθεσινές του δηλώσεις έκανε γνωστό πως θα χρειαστούν λίγες μέρες ακόμη μέχρι να επιτευχθεί η αρχική συμφωνία.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει συμφωνία αλλά ούτε και άρνηση από τον κ. Πάτση να αναλάβει την ομάδα, ενώ ο ίδιος ενήργησε προκειμένου να πληρωθούν άμεσα κάποιες προσφυγές την περασμένη εβδομάδα όπως αυτή του Σωτρίνη.

Ο κ. Λάζαρης εκ μέρους της νυν Διοίκησης της ΠΑΕ Νίκη Βόλου τόνισε χθες πως είναι αισιόδοξος για την συμφωνία και ότι ο κ. Πάτσης έχει επικοινωνήσει με τον μέτοχο Γιώργο Βαλαχή αλλά όχι με τον Στράτο Γιδόπουλο. Επίσης ο κ. Λάζαρης είπε πως η πιο πιθανή εξέλιξη είναι η θετική με τον κ. Πάτση να θέλει να βοηθήσει οικονομικά τον σύλλογο αναλαμβάνοντας παράλληλα και τα χρέη.

Ο κ. Πάτσης μιλώντας στον Blue Star FM τόνισε πως: «Τα πράγματα εξελίσσονται ακόμα. Δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν νομίζω πως μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα) που εγώ είχα θέσει ως μια καταληκτική ημερομηνία θα είμαστε σε θέση να έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Πιστεύω πως μέχρι την επόμενη εβδομάδα τουλάχιστον το πρώτο σκέλος αυτής της συμφωνίας θα έχει ολοκληρωθεί έτσι ώστε και εγώ πλέον επίσημα να βγω να ανακοινώσω ορισμένα πράγματα και να δώσω μια συνέντευξη ανοιχτή προς όλους και να εξηγήσω τι κάνω. Τα ακούσματα και τα μηνύματα που λαμβάνω είναι καλά. Πιστεύω πως όλα αυτά θα γίνουν πράξεις και δεν θα διαψευστούμε σε όσα έχουμε δεσμευθεί. Από την άλλη μεριά επειδή η ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός εγώ είμαι δίπλα της. Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα και την ψυχή του φιλάθλου της ομάδας την οποία την έζησα και ήταν συγκινητική στον αγώνα με τον Τηλυκράτη και δηλώνω παρών».

Για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ: «Ο λόγος που από τώρα δεν παίρνω τις μετοχές και αφήνω ένα χρονικό διάστημα 1-2 μηνών με δέσμευση των μετόχων, είναι για να διαπιστώσω το εύρος του προβλήματος. Δεν έχουμε την χρονική πολυτέλεια και ζήτησα αυτό το χρονικό πλαίσιο προκειμένου να εντοπίσω το πρόβλημα και να δούμε πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί. Θέλω να πιστεύω πως θα είναι βιώσιμο».

Για την βοήθεια του σήμερα: «Έχω δηλώσει πως αυτό το χρονικό διάστημα εγώ θα συνεισφέρω στην ομάδα προκειμένου να αντιμετωπιστούν κάποια πράγματα που είναι αναγκαία. Ότι αντιμετωπίζεται τώρα, αντιμετωπίζεται πυροσβεστικά και όχι βάσει σχεδίου. Έχω δώσει μια οδηγία στο κ. Τσιτσιμπή και θα καλέσει από αύριο τους ποδοσφαιριστές ώστε την Παρασκευή να καταθέσουμε ένα ποσό στο λογαριασμό τους. Είναι μία προτεραιότητα. Ήδη έχουμε ζητήσει από τους παίκτες να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς».

Για την κατάπτωση της εγγυητικής: «Το κακό είναι πως το πρόβλημα δεν είναι οργανωμένο και κάθε μέρα μαθαίνω κάτι διαφορετικό ότι άλλο προκύψει θα αντιμετωπίζεται την ώρα που πρέπει».

Για την άνοδο: «Η άνοδος θα είναι πολύ σημαντική για τον κόσμο πρώτα. Εγώ ήρθα για να φτιάξω και να χτίσω μια ομάδα. Δεν επηρεάζομαι από τα αποτελέσματα. Εάν αυτό θα είναι στη Β’ ακόμη καλύτερα».

Για τον κόσμο: «Το σύνθημα πως ψυχή της ομάδας είναι οι φίλαθλοι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό και ελπιδοφόρο. Βλέποντας το πάθος του κόσμου το συνέδεσα με το σύνθημα», ενώ για την αποχή των οργανωμένων πρόσθεσε πως είναι λογική από την στιγμή που έχουν ματώσει για την ομάδα και έχουν πικραθεί στη συνέχεια.

Βαλαχής

«Δίνω το 28% με 1 ευρώ»

Ο κ. Βαλαχής ο οποίος έχει στη κατοχή του το 28% των μετοχών τόνισε χθες πως τις παραχωρεί στο κ. Πάτση με ένα ευρώ. Ο κ. Βαλαχής μιλώντας στην εκπομπή του Ομίλου Φιλάθλων τόνισε: «Εγώ δεν τον ξέρω τον κ. Πάτση. Από πληροφορίες που έχω είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος. Με πήρε κάποιος συνεργάτης του και μίλησα δέκα λεπτά χθες το πρωί. Του είπα ότι αυτή τη στιγμή με απασχολεί να βρεθεί ένας άνθρωπος, για να κάνει πραγματικότητα αυτό το οποίο εγώ δεν μπόρεσα να κάνω, δηλαδή να πάει η ομάδα στην Α’ Εθνική. Μου ζήτησε να μιλήσουμε την Παρασκευή. Του είπα ότι το πακέτο των μετοχών είναι όλο στη διάθεσή του ανά πάσα στιγμή, όποτε το χρειαστεί, και το δικό μου και του κ. Χρόνη και δε με απασχολεί καμία διαπραγμάτευση, αρκεί να περπατήσει η Νίκη Βόλου, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση. Τον κ. Πάτση δεν τον ξέρω, μόνο τηλεφωνικά μιλήσαμε προχθές. Του είπα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι μετοχές είναι στη διάθεσή του και να έρθει να τις πάρει έναντι ενός ευρώ».

Για το τι πρόκειται να κάνουν οι άλλοι μέτοχοι είπε: «Δε με απασχολεί τι θα κάνουν οι άλλοι μέτοχοι. Η άποψή μου είναι απόλυτη. Δίνω τις μετοχές μου στον κ. Πάτση και με την ευχή μου στην Α’ Εθνική. Ελέγχω το 12%, που είναι το δικό μου ποσοστό, και το 16% της οικογένειας Χρόνη. Το 28% δίνεται από μένα στον κ. Πάτση έναντι ενός ευρώ, που ενδιαφέρεται για το καλό της Νίκης. Μου ζήτησε να κατέβω στον Βόλο Πέμπτη ή Παρασκευή και του είπα θα κατέβω αν είναι να τελειώσετε την υπόθεση. Δεν ξέρω αν ο κ. Γιδόπουλος δε δεχτεί να παραχωρήσει το ποσοστό του κι ούτε με νοιάζει τι θα κάνει. Σίγουρα το ποσοστό του κ. Γιδόπουλου επηρεάζει το πλειοψηφικό πακέτο».

Για τα γεγονότα του Δεκεμβρίου: «Είμαι πολύ εκνευρισμένος απ’ αυτά που συνέβησαν τον Δεκέμβρη. Να πληρώνω και να δέχομαι να δώσω την ομάδα κάπου που δεν είχε στον ήλιο μοίρα, γιατί ήθελαν να μου το επιβάλλουν κάποιοι, ενώ αποδείχτηκε πόσο λάθος ήταν. Εγώ δεν πρόκειται να σταθώ εμπόδιο σε κανέναν αγαπητό κ. Πάτση».

Κατέπεσε η εγγυητική

Μετά από τη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΕΑ αποφασίστηκε η κατάπτωση της εγγυητικής της Νίκης Βόλου. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατά την συνεδρίασή της αποφάσισε την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της για οφειλές προς τον μασέρ Πίντερ Ρόλαντ. Το δελτίο Τύπου της ΕΕΑ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ύστερα από αίτηση του Πίντερ Ρόλαντ, η Ε.Ε.Α αποφάσισε την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της Π.Α.Ε Νίκης Βόλου».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=