ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βενέτης: Σε καλό δρόμο με Βοσνιάδη

βενέτης-σε-καλό-δρόμο-με-βοσνιάδη-892825

Μπορεί να μην το επιβεβαίωσε, αλλά ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Βασίλης Βενέτης, «φωτογράφισε» την παραμονή του Αλέκου Βοσνιάδη στον πάγκο της ομάδας και για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η παραμονή του Μακεδόνα τεχνικού δείχνει να βρίσκεται στο τελικό στάδιο για τους κυανόλευκους, με τον αντιπρόεδρο Βασίλη Βενέτη να τονίζει με δηλώσεις του, πως οι συζητήσεις με τον έμπειρο τεχνικό βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Φιλοξενούμενος στο TV ΘΕΣΣΑΛΙΑ και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», ο Βασίλης Βενέτης σχολίασε επίσης πως η Νίκη θα μπορούσε να τα έχει πάει καλύτερα τη χρονιά που έφυγε, ενώ τόνισε πως με προσεγμένες κινήσεις, η νέα χρονιά μπορεί να είναι ακόμη καλύτερη, άποψη που έχει ακουστεί και από τα χείλη του Αλέκου Βοσνιάδη. Αναλυτικά όσα σχολίασε:

Για το αν η Νίκη θα μπορούσε να κάνει ακόμη καλύτερη πορεία, εφόσον δεν είχε να αντιμετωπίσει προβλήματα με κορονοϊό και τραυματισμούς: «Ναι έτσι είναι τα πράγματα. Επηρεαστήκαμε πάρα πολύ από αυτά τα προβλήματα. Είχαμε την ατυχία στο ξεκίνημα της σεζόν να έχουμε αρκετά κρούσματα, τα οποία κυμαίνονταν από πέντε μέχρι έξι, ενώ το όριο ήταν επτά. Δώσαμε πολλά ματς με 13-14 ποδοσφαιριστές και η ομάδα άργησε να βρει τον ρυθμό της.

Παρ’ όλα αυτά είχαμε πει ότι θα τα παίξουμε όλα τα παιχνίδια. Ίσως ήμασταν από τις λίγες ομάδες, που δεν ζήτησαν καμία αναβολή στο πρωτάθλημα. Θέλαμε να συμβάλλουμε σ’ αυτό, θέλαμε να παιχθεί πρωτάθλημα και με τον τρόπο μας δείξαμε ότι επιθυμούσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό ήθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και μερικές άλλες ομάδες ήταν στην ίδια κατεύθυνση. Ήταν μια χρονιά με πολλά προβλήματα κυρίως με την πανδημία, αλλά τα πήγαμε επαρκώς καλά στη Super League 2».

Για τις ελάχιστες θέσεις ανόδου την ώρα που υπάρχουν αρκετές ιστορικές ομάδες στην κατηγορία: «Είναι πραγματικά ίσως το μοναδικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη, που από τις 34 ομάδες ανεβαίνει η μία. Δεν μπορείς εξ αρχής να πεις ότι πάω για το κάτι παραπάνω, όταν ξέρεις εξ αρχής ότι θα βγει… μισή ομάδα και ότι θα χρειαστεί αγώνας μπαράζ με ομάδα της Super League 1 κάτω από άνισες συνθήκες. Ένας σύλλογος της Super League 1 μπορεί να έχει και έσοδα 3.000.000 ευρώ ετησίως, ενώ στη Super League 2 είναι 50.000 ευρώ μέχρι τώρα.

Eτσι όταν κάνεις τον προϋπολογισμό σου, σκέφτεσαι «τι να κάνω, ποιες είναι οι πιθανότητες να διακριθώ;». Πώς να αυξήσεις το ρόστερ, όταν οι πιθανότητες είναι πάρα πολύ μικρές; Είδαμε πόσες νίκες έκανε η πρωταθλήτρια Βέροια και τώρα κινδυνεύει να μείνει εκτός ανόδου.

Από την αρχή οι συνθήκες είναι κακές, πράγμα που έχει αντίκτυπο και στο πρωτάθλημα. Επιπλέον υπάρχουν και τα παρατράγουδα, μερικές ομάδες γρήγορα γίνονται αδιάφορες και όλα τα επακόλουθα που έχει για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Επομένως την επόμενη χρονιά θα πρέπει να αλλάξει η δομή του για να δούμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα».

Για το στρεβλό καθεστώς που δεν… θα επικρατεί στη νέα κατάσταση: «Έχουμε ακούσει πολλές δηλώσεις, αλλά δεν είναι θέμα της δικής μας διοίκησης. Είπαν πως θα ανεβαίνει ο πρωταθλητής από τον κάθε όμιλο, που θα έχει από 15 ομάδες φέτος, αλλά όταν τα συμφέροντα των ομάδων της Super League 2 συγκρούονται με εκείνα των ομάδων της Super League 1, συνήθως επικρατεί ο ισχυρότερος. Η ΕΠΟ είναι αρμόδια για την τελική απόφαση. Σαν Super League 2 θα εισηγηθούμε 2+1 ομάδες για να πάρουν την άνοδο, αλλά η Super League 1 θα πει πάλι να ισχύσει ότι και φέτος δηλαδή το 1+1. Από δηλώσεις που ακούω νομίζω πως θα πάμε σε άνοδο για τον πρωταθλητή του κάθε ομίλου και θα γίνει κάτι καλύτερο».

Για τον Αλέκο Βοσνιάδη κι αν έχει ανανεώσει: «Είναι πάγια τακτική μας η ενημέρωση να γίνεται μέσα από τις ανακοινώσεις και μόνο. Δεν θα πω εγώ αν ανανεώσαμε ή όχι, νομίζω είμαστε πολύ κοντά και την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί ο προπονητής. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και θα τελειώσει σύντομα».

Για τη σφραγίδα που έχει βάλει ο Αλ. Βοσνιάδης στην ομάδα: «Σίγουρα την έχει βάλει. Να σας υπενθυμίσω και τη σεζόν 2013-14, που ανέβασε την ομάδα μας και είναι κάτι που ονειρευόμασταν για 50 χρόνια. Ζήσαμε την άνοδο, αλλά ήταν άσχημος ο τρόπος που φύγαμε».

Για την «ενίσχυση» της ομάδας τη νέα σεζόν: «Πέρα από το ρόστερ και το προπονητικό τιμ, κάνουμε μια προσπάθεια να οργανώσουμε την ομάδα σε πολλά επίπεδα, κυρίως με ένα αθλητικό κέντρο, που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και με γηπεδικές εγκαταστάσεις γενικότερα που θα μπορούν να προπονούνται καλύτερα οι αθλητές.

Όλο το περιβάλλον παίζει μεγάλο ρόλο στην πρόοδο μιας ομάδας. Προσπαθούμε κάθε χρόνο να βελτιώνουμε την καθημερινότητα της ομάδας. Ήδη στα τρία χρόνια που είμαστε ΠΑΕ έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Εξασφαλίσαμε τώρα και το γήπεδο της Νεάπολης για να κάνουμε μια ανακαίνιση, ένα αθλητικό κέντρο για εμάς και στο γήπεδο Π. Μαγουλάς έχουμε τον χώρο του ΟΣΕ, που έχουμε κάνει ένα πολύ καλό γήπεδο.

Με λίγο πιο προσεκτικές επιλογές τη νέα χρονιά θα προσπαθήσουμε να τα πάμε καλύτερα.

Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια πως θα εξελιχθεί ένας αγώνας. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθεια μας και νομίζω πως θα είναι καλύτερη από τη φετινή».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου