ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πανηγύρισε την πρόκριση παρά την ήττα η Κ20 της Νίκης

πανηγύρισε-την-πρόκριση-παρά-την-ήττα-893161

Φινάλε στη φάση των ομίλων είχαμε το περασμένο Σάββατο στην Καρδίτσα, όπου η ομάδα Κ20 της Νίκης Βόλου ηττήθηκε με 3-2 από την τοπική Αναγέννηση, αλλά πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση, ως πρώτη στον όμιλο της.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι ξέροντας από νωρίς πως ακόμη και με ήττα θα κατακτούσαν την πρώτη θέση, αφού ο Λεβαδειακός είχε χάσει από την Κ20 του Ολυμπιακού, μπήκαν νωθρά στην αναμέτρηση και δίχως την πρέπουσα σοβαρότητα, για να βρεθούν πίσω στο σκορ με 3-0! Οταν ο διακόπτης γύρισε, μείωσαν σε 3-2, αλλά με αριθμητικό μειονέκτημα και παίζοντας με δύο παίκτες λιγότερους στο φινάλε, δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την ήττα, που ήταν η πρώτη μετά από οκτώ αναμετρήσεις, στις οποίες οι κυανόλευκοι είχαν 5 νίκες και 2 ισοπαλίες. Με 17 βαθμούς άφησαν τον Λεβαδειακό στη 2η θέση και στους 15.

Πλέον, η Νίκη Βόλου του Γιάννη Ακτσιαλή, ετοιμάζεται για την δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, όπου οι έξι πρωταθλητές των ομίλων και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι, θα μπουν στην κληρωτίδα για να διεκδικήσουν μέσω διπλών αγώνων, την είσοδό τους στο Final 4 που θα φιλοξενηθεί σε μία πόλη.

Το παιχνίδι

Στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας η Αναγέννηση μπήκε πιο δυνατά, σημειώνοντας δύο γρήγορα γκολ.

Συγκεκριμένα, ο Μπάνι με ωραία κεφαλιά «άνοιξε» το σκορ για την Αναγέννηση στο 2ο λεπτό, ενώ αμέσως μετά και πάλι με κεφαλιά ο Γκινής «ανέβασε» τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Η Νίκη Βόλου προσπάθησε να αντιδράσει και να μειώσει το σκορ, όμως το μακρινό σουτ του Γιαρλελή, μπλόκαρε σταθερά ο Γκαντής.

Νέα καλή στιγμή για την ομάδα της Αναγέννησης ακολούθησε στο 15ο λεπτό, όταν ο Μπάνι έκανε το γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Χλιάπα.

Η Αναγέννηση χωρίς να αφήσει το πόδι από το γκάζι, πέτυχε και τρίτο τέρμα, πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 45ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Μπάνι με όμορφη προβολή, σημείωσε το 3-0.

Οι κυανόλευκοι μπήκαν με άλλη ψυχολογία στο δεύτερο μέρος και ήταν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα. Κατάφεραν να μειώσουν σε 3-1, όταν ο Τζιάνης εκμεταλλεύτηκε το λάθος υπολογισμό της άμυνας και δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει για το 3-1 στο 65’ με πλασέ σε κενή εστία μετά από διπλή προσπάθεια, ενώ ο Τζιάνης και πάλι αμέσως μετά, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, μειώνοντας σε 3-2 στο 69’ και πάλι με πλασέ. Νωρίτερα η Νίκη είχε κι άλλες ευκαιρίες, αλλά Μπαλλάς και Αναστασιάδης δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Νέα καλή στιγμή για την ομάδα της Αναγέννησης σημειώθηκε στο 84ο λεπτό, όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζάγγου πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Χλιάπα, με τη Νίκη να μένει με δέκα παίκτες από το 85’ και μετά την αποβολή του Χολέβα με δεύτερη κίτρινη, ανατρέποντας τον Γκινή μέσα στην περιοχή.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ζάγγος με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Χλιάπα και στη συνέχεια να απομακρύνεται.

Από εκτέλεση κόρνερ του Ζάγγου, ο Γεωργαντζάς έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Χλιάπα στο 86’, όταν η Νίκη είδε και νέα κόκκινη, αυτή τη φορά στον Γλυκό στο 90’ με απ’ ευθείας κόκκινη για φάουλ εκτός περιοχής.

Ευκαιρία είχε ο Μπαλλάς στο 90’, αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει, με τη Νίκη να έχει ξεμείνει από δυνάμεις πλέον και με 9 παίκτες δεν έμελλε να αλλάξει κάτι μέχρι το φινάλε.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Γκαντής, Τσιανάκας, Γεωργαντζάς, Φώτης, Γκινής, Αργυρόπουλος (80’ Τίγκας), Μπανί, Οικονόμου (46’ Μπακατσής), Ζάγγος (85’ Βελησιώτης), Στάθης, Βαϊόπουλος

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Χλιάπας, Τόγιας, Παπαναστασίου (60’ Αναστασιάδης), Ντόντα (46’ Χουσεΐνογλου), Χολέβας, Πρίφτι, Τζιάνης, Γιαρλελής, Στοΐνοβιτς (46’ Γλυκός), Τσατσελλάρι, Τάνος (46’ Μπαλλάς)

Αποτελέσματα (10η)

Ολυμπιακός Βόλου-Λεβαδειακός 2-1

Αναγέννηση Καρδίτσας-Νίκη Βόλου 3-2

Ρεπό: ΑΟ Τρίκαλα

Βαθμολογία

  1. Νίκη Βόλου 17
  2. Λεβαδειακός 15
  3. Ολυμπιακός Βόλου 13
  4. Αναγέννηση Καρδίτσας 12
  5. AO Τρίκαλα 0

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου