ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Να δουν την παράσταση για τη Νίκη σε όλη την Ελλάδα»

να-δουν-την-παράσταση-για-τη-νίκη-σε-όλ-894136

Μιλώντας στον Blue Heart 105.1 ο σκηνοθέτης της παράστασης για τη Νίκη Βόλου και την ιστορία της, Γρηγόρης Χατζάκης, τόνισε ότι επιθυμία του είναι να τη δει το θεατρικό κοινό και στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά ανέφερε: «Με αφορμή και το πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», που είχε φέτος θεματολογία τη μικρασιατική καταστροφή λόγω των 100 χρόνων απ’ αυτήν, ψάχνοντας ιστορίες προσφύγων, διαβάσαμε ένα καταπληκτικό κείμενο για την ιστορία της Νίκης Βόλου και το πώς ξεκίνησε από τους πρόσφυγες και μας κίνησε τρομερά το ενδιαφέρον, αρχίζοντας να κάνουμε μία έρευνα.

Οπότε καταλήξαμε να κάνουμε την πρόταση, την οποία δέχθηκε το υπουργείο, ώστε να κάνουμε την παράσταση που λέγεται «Νίκη» και εμπνέεται από την ιστορία της. Είναι μια παράσταση που θα παρουσιαστεί στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος και μιλήσαμε με τον πρόεδρο, για να παρουσιαστεί και σε άλλους χώρους στον Βόλο, αλλά και στην Αθήνα.

Υπάρχει σκέψη μήπως η παράσταση γίνει και σε μία πιο εξελιγμένη μορφή της το 2024, που η ομάδα συμπληρώνει 100 χρόνια. Εχουμε καταλήξει να έχουμε ένα δέσιμο, ενώ δεν είχαμε σχέση με τη Νίκη, και το έχουμε πάρει πιο προσωπικά το θέμα. Η Νίκη κάτι ευρύτερο και δεν είναι μόνο μία αθλητική ομάδα. Αυτό μας έχει συγκινήσει και θέλουμε να το βγάλουμε στην παράσταση και θέλουμε αυτή να παιχτεί και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, ώστε να μάθουν κι αλλού την ιστορία της Νίκης».

Σκοπός να παιχτεί και στο Δημοτικό Θέατρο

Η Ερασιτεχνική Νίκη Βόλου, όπως ενημέρωσε και ο πρόεδρός της, Στέργιος Φάτσης, θα κάνει έγγραφο αίτημα στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, ώστε να ενταχθεί στις εβδομαδιαίες εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου, που έχουν σχέση με τη μικρασιατική καταστροφή και την επέτειο των 100 χρόνων και τις οποίες έχει προγραμματίσει ο Δήμος Βόλου.

Επίσης, σκοπός είναι, επειδή στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος χωράνε 150-170 άτομα, γιατί υπάρχει πρόβλημα στατικότητας, η παράσταση να επαναληφθεί τον Σεπτέμβριο και στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας, που η χωρητικότητά του είναι γύρω στα 1200 άτομα. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να τη δει πολύ περισσότερος κόσμος.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου