Στόχος τα play off

Τελευταία ενημέρωση: 2012-04-21, 13:20:48
Στόχος τα play off

Για το παιχνίδι με τον Τηλυκράτη και όχι μόνο μίλησε χθες ο Περικλής Αμανατίδης

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Για το ερχόμενο παιχνίδι με τον Τηλυκράτη Λευκάδας αλλά και για τον στόχο της ομάδας του μίλησε χθες ο προπονητής της Νίκης Βόλου Περικλής Αμανατίδης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Αμανατίδης δεν έκρυψε πως στόχος της ομάδας είναι η είσοδος στα play off ανόδου μέσω της δεύτερης ή τρίτης θέσης κάνοντας όσο περισσότερες νίκες είναι δυνατόν. Ισχυρίστηκε ακόμη πως υπάρχει πλέον απόλυτη συγκέντρωση για το ερχόμενο παιχνίδι με τον Τηλυκράτη στο Παντελής Μαγουλάς. Παράλληλα τόνισε πως η μεγάλη πρόκληση για εκείνον αλλά και τους ποδοσφαιριστές του αποτελεί η κατάληψη της πρώτης θέσης αλλά για να γίνει αυτόν θα πρέπει να δείξουν χαρακτήρα μαχητή και ο κόσμος με την σειρά του να δώσει φτερά στην ομάδα αφού η Νίκη έχει αυτό το πλεονέκτημα.

Ο κ. Αμανατίδης αναφερόμενος αρχικά στους εκπροσώπους των ΜΜΕ τόνισε:

«Παρόλο που θα είναι μικρή η διάρκεια αυτή που απομένει νομίζω ότι πάντα μια καθαρή και καλή συνεργασία βοηθάει την ομάδα κυρίως και μετά όλους τους φίλους της που θέλουν να μαθαίνουν από εμάς την αλήθεια. Αυτή είναι και η θέση μου γενικά, ότι η αλήθεια είναι σύμμαχος με τις καλές ομάδες».

Στη συνέχεια ο 42χρονος τεχνικός σχολίασε:

«Αυτό το διάστημα που είμαι στην ομάδα, έχω δει ένα πάρα πολύ καλό έμψυχο υλικό. Χαίρομαι πολύ που συνεργάζομαι με αυτά τα παιδιά και πιστεύω ότι θα δώσουμε μια πολύ μεγάλη μάχη και θα προσπαθήσουμε πολύ αυτό τον μήνα που θα γίνουν και τα έξι παιχνίδια. Είναι όλα σημαντικά για τη Νίκη. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτό που έχουμε βάλει ως στόχο. Ας μη κρυβόμαστε ο στόχος είναι να κάνουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε για να πλασαριστούμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Είτε να συμμετέχουμε στα play off, με το πλεονέκτημα των δύο βαθμών που δίνει η πρώτη θέση είτε καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στην τελική περίπτωση, γιατί μια ομάδα μπορεί να κάνει ανατροπές μέσα στη διάρκεια τους. Δε μιλάω για άλλο στόχο γιατί και εγώ και οι παίκτες έχουμε συγκεντρωθεί να δούμε κομμάτι-κομμάτι το υπόλοιπο του πρωταθλήματος με πρώτο το παιχνίδι της Κυριακής».

Για την σημασία του αγώνα με τον Τηλυκράτη και αν είναι κλειδί για τη συνέχεια:

«Το θεωρώ πολύ σημαντικό. Αν η Νίκη είχε να διαλέξει τέσσερις ή πέντε νίκες από τα έξι παιχνίδια, η μία είναι αυτή. Ο Τηλυκράτης είναι δεύτερος κι αν τον κερδίσουμε, θα υπάρχει μία ανατροπή στη βαθμολογία. Γι’ αυτό και η πρόκληση είναι μεγάλη».

Για το αν η ομάδα της Λευκάδας αποτελεί την έκπληξη βρισκόμενη στη δεύτερη θέση:

«Εχει αξιοπρόσεκτη πορεία πραγματικά. Πιστεύω πως όταν περνάνε τα δύο τρίτα του πρωταθλήματος πιστεύω πως δεν υπάρχει έκπληξη. Η βαθμολογία είναι ο καθρέφτης για τις ομάδες. Με αυτή την έννοια δεν αποτελεί έκπληξη. Κάτι έχει και βρίσκεται στη δεύτερη θέση, κάτι το οποίο η Νίκη θα σεβαστεί, αλλά δε θα φοβηθεί σε καμία περίπτωση».

Για το αν μπορεί η Νίκη να στεφθεί πρωταθλήτρια:

«Μπορεί να γίνει αυτό, αν δούμε τα παιχνίδια μεμονωμένα και με το ίδιο σκεπτικό. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση που έχουν οι παίκτες και η μεγάλη ευκαιρία, για να στραφούν όλα τα φώτα της δημοσιότητας επάνω τους. Η μεγάλη ευκαιρία για διάκριση σε μια προβληματική χρονιά όπως και η μεγάλη ευκαιρία για τη δημιουργία μιας προοπτικής την επόμενη χρονιά με καλύτερες συνθήκες. Οι επιτυχίες είναι το μεγαλύτερο κίνητρο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν πολύ καλά οι παίκτες, να προσπαθήσουν να το διαχειριστούν, να μην τους βαρύνει με άγχος κάνοντας τους πιο μέτριους, αλλά να τους δώσει φτερά και να τους κάνει πιο ικανούς, επικίνδυνους και μαχητές».

Για το αν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα:

«Δόξα τω Θεώ δεν υπάρχουν. Αλλά και να είχαμε, δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου να ψάξουμε να βρούμε αιτίες. Εμείς πρέπει να διαχειριστούμε μια κατάσταση με πολύ θετική ενέργεια, πολύ αισιόδοξα, βγάζοντας θετικά στοιχεία κάτι που έχουν οι παίκτες αυτοί. Είναι παίκτες καλοί, οι οποίοι μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση ίσως αδίκησαν τον εαυτό τους. Πιστεύω ότι αξίζουν πιο πολλούς βαθμούς. Αυτό θα κυνηγήσουμε να ανατρέψουμε. Το τελικό ταμείο μετράει και η τελική βαθμολογία».

Για το αν η Νίκη εμφανίσει κάτι διαφορετικό αγωνιστικά την Κυριακή σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι απέναντι στον Αετό Σκύδρας:

«Είναι διαφορετικά παιχνίδια. Είναι παιχνίδια που η Νίκη πρέπει να μπει, να πάρει την μπάλα, να δημιουργήσει και να δείξει ότι είναι το αφεντικό του παιχνιδιού. Να χτίσει μια καλή απόδοση και μετά θα έλθει και ένα καλό σκορ. Θα πρέπει να περιμένουμε κάτι διαφορετικό την Κυριακή από όλες τις πλευρές. Είναι τελείως διαφορετικό το παιχνίδι».

Τέλος αναφορικά με τον κόσμο της ομάδας είπε:

«Η Νίκη Βόλου είναι μια ομάδα που έχει συγκεκριμένη δυναμική. Πιστεύω πολύ σε αυτό που γράφει μέσα στο γήπεδο ότι «Η ψυχή και η δύναμή της είναι οι φίλαθλοί της». Ο κόσμος πάντα κρίνει καταστάσεις και ομάδες και αναλόγως πράττει, έρχεται ή δεν έρχεται στο γήπεδο. Τον κόσμο τον κερδίζουν οι ομάδες και οι επιτυχίες.

Η ίδια η ομάδα είναι αυτή που μπορεί να διώξει τον κόσμο και η ίδια αυτή που μπορεί να τον ξαναφέρει κι αυτό μπορεί να γίνει μέσα στη χρονιά δύο ή τρεις φορές. Δεν μπορείς να τιθασεύσεις ή να πεις στον κόσμο με το μεγάλο ένστικτο που έχει τι να κάνει. Πιστεύω ότι οι παίκτες μπορούν να κάνουν μια προσπάθεια, επειδή ο κόσμος δίνει μεγάλη δύναμη. Πιστεύω να τους φέρουμε ξανά πίσω και να χτίσουμε μαζί τους μια σχέση εμπιστοσύνης, αν αυτή χάθηκε με το αγωνιστικό κομμάτι.

Ομάδες χωρίς κόσμο δεν υπάρχουν. Χθες είπα στους παίκτες μου ότι δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να πιστεύουμε ότι ο πολύς κόσμος δημιουργεί πίεση και φορτώνει με άγχος και δεν παίζουν καλά. Τότε δεν χρειαζόμαστε τέτοιους παίκτες. Χρειαζόμαστε τον κόσμο να βοηθάει την ομάδα.

Είναι μεγάλο πλεονέκτημα ο κόσμος, που άλλες ομάδες δεν το έχουν. Είναι σημαντικό αυτό και νομίζω ότι μπορεί να δώσει φτερά στους παίκτες να κάνουν πολλά πράγματα. Σε αυτό το διάστημα ο κόσμος έχει σίγουρα αντιληφθεί ότι παίζονται πολλά σημαντικά παιχνίδια μέσα στο σπίτι μας. Επειδή είναι σπίτι μας, πιστεύω ότι θα ανοίξει τις πόρτες του και θα μπουν όλοι».  

Συνεχίζουν την αποχή

Με κοινή ανακοίνωση τους οι σύνδεσμοι φιλάθλων Blue Club «Π.Ντοκούζης», Blue Angels, και Θύρα 3 -Volos Club δηλώνουν πως θα απέχουν για ακόμη μία φορά από παιχνίδι της ομάδας τους μέχρι αυτή να απεμπλακεί από παλαιούς μετόχους και παράγοντες. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Αποφασίσαμε, με πόνο ψυχής, να στερηθούμε για μία ακόμα φορά τη χαρά να δούμε από κοντά την αγαπημένη μας ομάδα. Δυστυχώς πολλές φορές χρειάζεται να σφίγγουμε τα δόντια, να μπαίνουμε στη λογική του «αναγκαίου κακού» και να θυσιάζουμε κάποια πράγματα, για να μπορέσουμε να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε μία μόνιμη και ουσιαστική λύση, στο ιδιοκτησιακό αδιέξοδο που την έχουν οδηγήσει.

Θα θέλαμε να ευχηθούμε στην αγαπημένη μας Νίκη, καλή επιτυχία. Ελπίζουμε, μέσα από την καρδιά μας να γίνει ακόμη ένα βήμα για να πανηγυρίσουμε μαζί την πολυπόθητη άνοδο στην Β εθνική.

Εμείς θα είμαστε ξανά στις κερκίδες του «Π.Μαγουλάς» και όλων των γηπέδων που θα αγωνίζεται ο ιστορικός μας σύλλογος, όταν οριστικά και αμετάκλητα θα έχουν απεμπλακεί τελείως από την ομάδα μας, οι παλαιοί μέτοχοι και παράγοντες .

Τέλος. Ελπίζουμε να ευδοκιμήσει η προσπάθεια που γίνεται, για να γυρίσει ουσιαστικά η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ιδιοκτησιακή σελίδα, και να την οδηγήσουμε όλοι μαζί, εκεί που αρμόζει στον πιστό κόσμο και την μακρόχρονη ιστορία της.

ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ. - ΝΙΚΑΡΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΖΗΣΑΜΕ ΠΟΤΕ...».

Πουλάκος: «Να χαρούμε το παιχνίδι»  

Εκ μέρος των ποδοσφαιριστών ο Γιώργος Πουλάκος σχολίασε: «Είναι από τα σημαντικότερα παιχνίδια που έχουν απομείνει και ο στόχος μας είναι να φτάσουμε τη Νίκη στα play off ή σε απευθείας άνοδο. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που δε δέχεται εύκολα γκολ. Αυτό πρέπει να μας πεισμώσει και να βρούμε τρόπους, για να διασπάσουμε την άμυνα των αντιπάλων και να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς.

Πιστεύω ότι ο αντίπαλος μας θα έρθει και θα κλειστεί πίσω έχοντας ως αβαντάζ και τους δύο περισσότερους πόντους. Εμείς αυτό το παιχνίδι πρέπει να το χαρούμε και να το δούμε σαν τελικό. Έχοντας κερδίσει αυτό το παιχνίδι, θα έχουμε πλέον αισιοδοξία, χαρά και ακόμη μεγαλύτερο πείσμα, ώστε την επόμενη Κυριακή να μπορέσουμε να ξαναδώσουμε το 100%.

Απομένουν έξι παιχνίδια, έξι τελικοί και είναι όλα τελείως διαφορετικά. Το καλό είναι ότι τα τέσσερα από αυτά τα έχουμε μέσα στο σπίτι μας. Θέλω να πιστεύω ότι και ο κόσμος θα είναι κοντά μας και στο τέλος θα πάνε όλα καλά και θα είμαστε όλοι χαμογελαστοί. Το έχουμε ανάγκη και εμείς και ο κόσμος και ο σύλλογος που τα τελευταία χρόνια βασανίζεται σε αυτή τη κατηγορία».

Πρόστιμο 2000 ευρώ

Με συνολικό πρόστιμο 2000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Νίκη Βόλου από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League για τις ρίψεις αντικειμένων στα παιχνίδια με Δόξα Κρανούλας και ΑΕΠ Ηρακλής. Όσον αφορά το παιχνίδι με την ΑΕΠ Ηρακλής οι κυανόλευκοι κατηγορούνται και για εκτεταμένα επεισόδια αλλά όπως έγινε γνωστό από την Πέμπτη εξασφάλισαν διορία μέχρι τις 2 Μαΐου ώστε να παραδώσουν τα απαραίτητα υπομνήματα.

Στις 2 Μαΐου επίσης θα εκδικαστεί και η υπόθεση με τον Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας αλλά και αυτή του Ιωσήφ Λαμπρόπουλου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
8
=