ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αποχωρεί ο Μιράντα από τη Νίκη

αποχωρεί-ο-μιράντα-από-τη-νίκη-902567

Ο Χοσέτε Μιράντα ολοκλήρωσε τον κύκλο του με τα κυανόλευκα της Νίκης Βόλου κι επιστρέφει άμεσα στην Ισπανία για λογαριασμό της Χετάφε από την οποία και αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τους κυανόλευκους του Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως οι Ισπανοί παραχώρησαν πέρυσι τον διεθνή με την Ισημερινή Γουϊνέα στη Νίκη, χωρίς οψιόν αγοράς, πιστεύοντας στις ικανότητες του ποδοσφαιριστή, που πλέον… επαναπατρίζεται.

Ο Μιράντα αποτέλεσε μία ποιοτική λύση στα χέρια του Αλέκου Βοσνιάδη τη σεζόν που πέρασε και η προσθήκη του έγινε με στόχο να «καλύψει» το κενό του Σάββα Σιατραβάνη, ο οποίος ξενιτεύτηκε πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Super League 2, για τη μακρινή Αυστραλία.

Το κενό παρέμενε, μέχρι να πέσει στο τραπέζι το όνομα του Μιράντα, για τον οποίο κινήθηκε προσωπικά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Αλέξης Παπακωνσταντίνου.

Ο Μιράντα κατέγραψε με τα κυανόλευκα 19 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Super League 2, έχοντας και 4 τέρματα, με συνολικό χρόνο συμμετοχής 1446 λεπτά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στα 17 παιχνίδια ξεκίνησε ως βασικός και σε δύο πέρασε ως αλλαγή.

Εκτός από το πρωτάθλημα αγωνίστηκε και σε 4 παιχνίδια κυπέλλου, στα οποία δύο ως βασικός και δύο ως αλλαγή.

Η ποιότητα του αδιαμφισβήτητα βοήθησε ιδιαίτερα το σύνολο του Αλέκου Βοσνιάδη, ενώ θα μπορούσε να έχει προσφέρει ακόμη περισσότερα, εάν δεν συμμετείχε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα της χώρας του, «εγκαταλείποντας» τον Βόλο δύο φορές, μία για τα προκριματικά του Μουντιάλ και μία για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και ιδιαίτερα τη δεύτερη φορά, λείποντας σχεδόν δύο μήνες.

Για την αποχώρηση Μιράντα και επιστροφή στη γενέτειρα του «ασχολήθηκε» και το ισπανικό σάιτ vipdeportivo.es, τονίζοντας πως ο Μιράντα θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις ικανότητες του με την πρώτη ομάδα της Χετάφε φέτος το καλοκαίρι, συμμετέχοντας στην προετοιμασία της και πως τον τελευταίο λόγο για «επιστροφή» του στην πρώτη ομάδα θα έχει ο προπονητής Κίκε Σάντσες Φλόρες.

Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα αναφέρει: «Στις τάξεις της Χετάφε θα επιστρέψει ο διεθνής με την Ισημερινή Γουινέα, Ζοσέτε Μιράντα Μποάτσο. Γεννημένος στην πόλη και όντας ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους νέους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου, ο Μιράντα έκανε την πορεία του για αρκετές σεζόν στη Χετάφε Β, όπου είχε εξαιρετικές χρονιές. Παρόλο που δεν καθιερώθηκε ποτέ στην πρώτη ομάδα, είχε λεπτά σε κάποια παιχνίδια με προπονητή τον Μπορνταλάς.

Το περασμένο καλοκαίρι, παίκτης και σύλλογος συζήτησαν για μεταγραφή σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αφού δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία με τις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, αποφάσισαν να αναζητήσουν έναν προορισμό στο εξωτερικό.

Τότε παρουσιάστηκε την τελευταία στιγμή η ευκαιρία στη Νίκη Βόλου, εκ των κορυφαίων ομάδων της δεύτερης κατηγορίας της Ελλάδας. Οι διαπραγματεύσεις ήταν πολύ γρήγορες και ο Ζοσέτε Μιράντα κατέληξε στην Ελλάδα. Εκεί, διαφημίστηκε και παρουσιάστηκε ως σταρ. Και η μεταγραφή έγινε όπως αναμενόταν. Αν και ξεκίνησε με κάποιες ενοχλήσεις, που δεν του επέτρεπαν να έχει συνέχεια, τους τελευταίους μήνες απογειώθηκε και αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής ομάδας.

Στα 23 του χρόνια του παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία. Θα κάνει την προετοιμασία με τον Κίκε Σάντσες Φλόρες και ο προπονητής θα αποφασίσει. Ενας παίκτης της ποιότητάς του αξίζει να εδραιωθεί στην πρώτη ομάδα της Χετάφε. Νέοι σαν αυτόν βγαίνουν λίγοι και διεθνείς με την ομάδα του από τόσο μικρός, λιγότεροι».

Πάντως για την ώρα ο Μιράντα δείχνει να απολαμβάνει τις ομορφιές του Βόλου και της Μαγνησίας γενικότερα, φεύγοντας με τις καλύτερες αναμνήσεις από την πόλη και την ομάδα.

Στις προπονήσεις

της προεθνικής

ο Σιαφαρίκας

Ο 15χρονος ποδοσφαιριστής των Νέων Αθλητών Νίκης, Δημήτρης Σιαφαρίκας, που αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μεσοεπιθετικού κλήθηκε στις προπονήσεις της προεθνικής και η ΠΑΕ Νίκη Βόλου, τονίζει με ανακοίνωση της: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου με περηφάνια ανακοινώνει πως ο 15χρονος ποδοσφαιριστής της, Δημήτρης Σιαφαρίκας, έλαβε επίσημη κλήση από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, προκειμένου να συμμετάσχει στις προπονήσεις της Προεθνικής ομάδας Παίδων, στη Λάρισα.

Ένα παιδί από τα «σπλάχνα» μας, το οποίο πραγματοποιεί τα πρώτα του βήματα κι ανδρώνεται ποδοσφαιρικά στις Ακαδημίες της Νίκης Βόλου, ανταμείβεται για τους κόπους του, με την ιδιαίτερα τιμητική κλήση του στην Προεθνική ομάδα του ηλικιακού γκρουπ που του αντιστοιχεί.

Συγχαίρουμε κι ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Δημήτρη και θα είμαστε στο πλευρό εκείνου και όλων των παιδιών που επιθυμούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, σε αθλητικό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο».

Βολιώτικο ντέρμπι στις Κ20

Το πρωτάθλημα Κ20 της Super League 2 συνεχίζεται με τις αναμετρήσεις της 9ης αγωνιστικής και σήμερα Σάββατο (7/5) στις 17:00 θα γίνει για τον 4ο όμιλο στο «Π. Μαγουλάς», το τοπικό ντέρμπι Νίκη Βόλου – Ολυμπιακός Βόλου, ενώ για αύριο Κυριακή (8/5) έχει οριστεί το Τρίκαλα – Αναγέννηση Καρδίτσας (12:45), με τον Λεβαδειακό να έχει ρεπό. Η ομάδα της Λειβαδιάς μαζί με τους κυανόλευκους βρίσκονται στην πρώτη θέση και όλα θα κριθούν την επόμενη αγωνιστική, όταν η Νίκη παίζει στην Καρδίτσα με την Αναγέννηση και ο Λεβαδειακός με τον Ολυμπιακό Βόλου. Σημειώνεται πως ο πρωταθλητής του ομίλου συνεχίζει στα προημιτελικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου