ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Εκανα μακριά τους διπρόσωπους»

εκανα-μακριά-τους-διπρόσωπους-903043

Η Νίκη Βόλου ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν, καταλαμβάνοντας την 4η θέση στον πρώτο όμιλο της Σούπερ Λιγκ 2, ικανοποιώντας σε μεγάλο βαθμό με την πορεία της. Βεβαίως, δεν έλειψαν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς οι δυσκολίες, με τον Αλέκο Βοσνιάδη να κάνει τον απολογισμό του.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Σε συνέντευξη που έδωσε χθες στον Blue Heart Fm 105.1, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, έκανε ειδική αναφορά σε συμπεριφορές κάποιων λίγων ανθρώπων, τους οποίους χαρακτήρισε διπρόσωπους και τους οποίους απομάκρυνε, όπως είπε, από την ομάδα.

Συγκεκριμένα ο 61χρονος τεχνικός ανέφερε: «Ήταν καλό το επίπεδό μας γενικά και δεν υπήρχαν προβλήματα, για να βγουν μεγάλες κόντρες. Δεν θα με πείραζε αν κάποιος από τους φιλάθλους που είναι μακριά μου, μου κάνει κριτική, αλλά κάποιος που είναι δίπλα μου, ο οποίος, ενώ κάνουμε χειραψίες και μιλάμε, μου λέει από την κερκίδα ποιον θα βάλω και ποιον θα βγάλω ή μου φωνάζει «ξύπνα, κοιμάσαι».

Δεν μπορεί να έρχεσαι δίπλα μου, να μου μιλάς όλη τη βδομάδα, να κάνουμε και λίγο πλάκα, να λέμε και πράγματα μεταξύ μας και αμέσως μετά να σε ακούν να κάνεις τον προπονητή της κερκίδας. Δεν είναι ένας, είναι 3-4.

Ενας απ’ αυτούς πήγε και σε άλλη ομάδα. Δεν μπορεί να μου κάνει κάποιος χειραψίες στο ματς με την ΑΕΛ, να κάνουμε κουβέντα και στο επόμενο παιχνίδι που εγώ έχω 11 ποδοσφαιριστές με έναν στόπερ και έναν τερματοφύλακα στον πάγκο με τον Απόλλωνα Λάρισας και που είμαστε εξουθενωμένοι, να ακούω αυτόν που μιλούσαμε φιλικά να φωνάζει «Βοσνιάδη, άλλαξέ το, δεν πάει έτσι». Αφού έχεις επιλέξει να κάνεις τον προπονητή, κάτσε λοιπόν μακριά μου και δεν χρειάζεται να έρχεσαι δίπλα μου. Εγώ μ’ αυτούς τα είχα.

Σίγουρα θα δεχθώ κριτική, προπονητής είμαι. Και με το διαδίκτυο μπορεί να σε διασύρει ο καθένας. Αυτά τα έχω βγάλει από το μυαλό μου. Εγώ απλώς δεν αντέχω τους διπρόσωπους. Αυτόν που θα έρχεται και θα με αγκαλιάζει μέσα στη βδομάδα και την Κυριακή θα φωνάζει από την κερκίδα και θα πουλάει και τρέλα. Εγώ αυτούς περιόρισα και τους έκανα μακριά.

Ελα δίπλα μου στην προσπάθεια, κατάλαβε τι ακριβώς θέλω και από κει και μετά, αν δεν σε καλύπτει αυτό που κάνω, διάλεξε θέση. Ή γύρω από την ομάδα ή μακριά και φώναζε όσο θέλεις. Τέτοια έγιναν αρκετά, αλλά είναι μέσα στο παιχνίδι, δεν με χαλάνε. Εγώ δεν ήρθα εδώ, για να κάνω κολεγιές, ούτε τον αρεστό, ούτε γυρίζω στη Νέα Ιωνία, για να κάνω φιλίες. Είδα πώς διαχειριστήκαμε την κατάσταση με τον προηγούμενο προπονητή και ήρθα σε μία ομάδα που ταλαιπωρήθηκε να μην επιτρέψω να γίνει κάτι τέτοιο την επόμενη χρονιά ή και τα επόμενα χρόνια ακόμη. Δεν χρειαζόταν να συστηθώ. Δεν ήρθα να κάνω κολλητηλίκια, έχω περάσει δύσκολα στην καριέρα μου και όπου έφτασα, έφτασα, χωρίς να έχω πλάτες.

Ελεγα ότι θα κάνω μία προσπάθεια μαζί με τη διοίκηση, ώστε η ομάδα να μην λείπει ξανά οκτώ χρόνια από τις επαγγελματικές κατηγορίες. Χάνοντας τόσα χρόνια η ομάδα, αυτό έφερε κουσούρια των παρακάτω κατηγοριών.

Ο καθένας μπορούσε να ανοίξει μία πόρτα να μπει και να κάνει πλάκα. Σταματούσε η προπόνηση, για να μπει κάποιος μέσα και ν’ αγκαλιάσει έναν παίκτη, ενώ ο προπονητής μιλούσε ακόμη. Τα αντιλήφθηκα αυτά τα πράγματα την προηγούμενη χρονιά και είπα να τελειώσει η περσινή σεζόν και να δούμε τι θα κάνουμε.

Όμως, όταν εγώ είπα «παιδιά, μέχρι εκεί μπορείτε» αυτό παρεξηγήθηκε. Γιατί το έκανα αυτό; Γιατί είμαι αυταρχικός; Όχι. Το έκανα, γιατί ήθελα να φέρω στο επίπεδο, που δικαιολογεί αυτή η κατηγορία, καθώς οι ποδοσφαιριστές θα έστελναν μετά τα μηνύματά τους. Οι ατάκες ότι τα έκανα αυτά επειδή είμαι αυταρχικός και ότι δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου είναι της πλάκας.

Ξέρουν όλοι τι αισθάνομαι για τη Νίκη και δεν χρειάζεται να λαϊκίσω. Αυτό δεν λέει κάτι ότι η επόμενη μέρα μπορεί να σε βρει εδώ, μπορεί να σε βρει κι αλλού. Ερχόμενος, όμως, εδώ είναι σαν να έχω έρθει για 100 χρόνια, για να μπουν οι βάσεις και η ομάδα μας να μην ξαναπεράσει τα προβλήματα που περνούσε και τη λοιδορούσαν όλοι.

Σε μία χρονιά, αυτή η διοίκηση έχει πετύχει την αξιοπιστία και την καλή αγωνιστική κατάσταση και από κει και πέρα την ευκολία που μπορεί να πλησιάσει πλέον ποδοσφαιριστές και γι’ αυτό θεωρώ ότι οι επόμενες σεζόν θα είναι καλύτερες.

Δεν θ’ αλλάζαμε πολλά , αν ξεκινούσε τώρα η χρονιά. Αν την επόμενη, βγει η διοίκηση και πει ότι στόχος είναι da facto ο πρωταθλητισμός, θα προσθέσουμε πράγματα. Αλλά αυτό που επέλεξε η διοίκηση να κάνει φέτος, το πετύχαμε στο ακέραιο».

απομαγνητοφώνηση: taxydromos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου