ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αποστολίδης: «Πραγματοποιήθηκε η επιθυμία μου»

αποστολίδης-πραγματοποιήθηκε-η-επι-904671

Η ήττα από τον ΟΣΦΠ Β’ δεν πτόησε τους φίλους της Νίκης Βόλου μετά το τέλος του παιχνιδιού να αποθεώσουν για μια τελευταία φορά τον Μάνο Αποστολίδη, ο οποίος σε ηλικία 38 ετών κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του γάντια, πραγματοποιώντας την επιθυμία που είχε, επιστρέφοντας στους κυανόλευκους.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στο πρώτο και τελευταίο επίσημο παιχνίδι, ο Αποστολίδης, φόρεσε το περιβραχιόνιου του αρχηγού, έλαβε θέση κάτω από τα γκολπόστ, συγκινήθηκε και δάκρυσε ουκ ολίγες φορές στο άκουσμα του ονόματος του από την κυανόλευκη κερκίδα.

Με σαφώς λιγότερους παλμούς, αλλά και πάλι χωρίς να μπορέσει να συγκρατήσει τα δάκρυα του, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, μετά το τέλος του παιχνιδιού για την 33η αγωνιστική με αντίπαλο τον ΟΣΦΠ Β’, αναφέροντας αρχικά:

«Ηταν ένα ματς που ήμασταν πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλό μας. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε, δεχτήκαμε ένα γκολ από πέναλτι, δεν είχαμε καμία ευκαιρία εις βάρος μας και είναι κρίμα που κλείνουμε τη χρονιά στην έδρα μας, με αυτό το αποτέλεσμα, γιατί, πραγματικά, δικαιούμασταν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Δεν πειράζει, κοιτάμε μπροστά, ένα τελευταίο παιχνίδι, να τελειώσουμε τη χρονιά νικηφόρα και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε να μας στηρίξει».

Στη συνέχεια κάνοντας ένα μίνι απολογισμό για την παρουσία του στη Νίκη Βόλου, στην οποία μέτρησε τέσσερις αγωνιστικές περιόδου, επεσήμανε: «Τώρα, για μένα, τί να πω; Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο, τη διοίκηση και τον προπονητή που μου έδωσαν την ευκαιρία να τελειώσω την καριέρα μου στη Νίκη Βόλου. Ήταν κάτι που το ήθελα από το 2013-14, όποιος με ήξερε, το γνώριζε, το έλεγα. Ήθελα να έρθω εδώ, να τελειώσω την καριέρα μου και να μείνω εδώ. Ευτυχώς, με τη βοήθεια της διοίκησης και του προπονητή, η επιθυμία μου πραγματοποιήθηκε. Αυτά που έχω ζήσει εδώ, δεν μπορώ να τα περιγράψω με λόγια. Έχω δεχτεί πολλή αγάπη από τον κόσμο, τον ευχαριστώ πολύ κι εύχομαι να του το έχω ανταποδώσει αγωνιστικά και ως χαρακτήρας. Ευχαριστώ πολύ για σήμερα, τη διοίκηση, τα κλαμπ, που με τίμησαν και τον κόσμο που με χειροκρότησε. Μακάρι να μπορούσα να τους ευχαριστήσω έναν-έναν προσωπικά».

Αναφερόμενος πλέον στην επόμενη σελίδα που ανοίγει μπροστά του αποκάλυψε πως έχει γίνει ήδη μία πρώτη συζήτηση προκειμένου να παραμείνει στην ομάδα που λατρεύτηκε, τονίζοντας: «Έχουμε κάνει μία συζήτηση με τον προπονητή, θέλω να μείνω στην ομάδα, σε κάποιο πόστο, είτε ως προπονητής τερματοφυλάκων, είτε στην Ακαδημία, δεν ξέρω. Θα πρέπει να γίνουν κι άλλες συζητήσεις, είναι νωρίς ακόμα, ο προπονητής αποφασίζει, εγώ θα είμαι εδώ για την ομάδα, απ’ όποιο πόστο κι αν μου ανατεθεί, αν μου ανατεθεί».

Βοσνιάδης: «Ο Μάνος τίμησε την ομάδα»

Από τους καταλληλότερους να μιλήσουν για την προσφορά του Μάνου Αποστολίδη δεν θα μπορούσε από το να μην είναι ο Αλέκος Βοσνιάδης, με τον έμπειρο τεχνικό να αναφέρεται στην προσφορά του Καβαλιώτη πορτιέρο, με τον οποίο συνεργάστηκε και σε άλλες ομάδες μετά την χρυσή περίοδο του 2014.

Ο Μακεδόνας τεχνικός σχολίασε σχετικά για τον Αποστολίδη: «Επιλέξαμε να κάνει το τελευταίο του παιχνίδι μπροστά στον κόσμο. Είναι ένα παιδί από τη σεζόν 2013-14 που ήταν από τους πρωταθλητές και θέλαμε να τον τιμήσουμε. Ήταν εξαιρετική η συμπεριφορά του. Επιλέξαμε να έρθει αυτή τη χρονιά πίσω και σιγά – σιγά να τον βάλουμε και στο προπονητικό τιμ. Οι ομάδες που έχουν συνέχεια, είναι αυτές που σέβονται την ιστορία τους και σέβονται κι αυτά τα παιδιά.

Νομίζω ότι ο Μάνος ήταν ένα παιδί που τίμησε την ομάδα και το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι φεύγει «γεμάτος» και ικανοποιημένος. Έτσι πρέπει να είναι η Νίκη Βόλου. Να τιμά αυτούς που την τιμάνε και να υπάρχει συνέχεια. Ο Μανώλης πιστεύω πως θα είναι και τα επόμενα χρόνια εδώ. Συγχαρητήρια για την πορεία του και για το πόσο ηθικός ήταν, μιας και είχα την τύχη να τον συναντήσω και σε άλλες ομάδες, αφού και ήταν επιλογή μου να έρθει στον Απόλλωνα και στη Λάρισα. Ήταν δική μου επιλογή να έρθει σε αυτές. Νομίζω ότι κλείσαμε, όπως έπρεπε να κλείσουμε με αυτό τον σπουδαίο παίκτη, την καριέρα του. Επέλεξα να έρθει σε εμάς, γιατί πέρυσι ήταν «πικραμένος», μιας και στο ξεκίνημα έφυγε. Να είναι πάντα έτσι τα πράγματα στη Νίκη Βόλου και να τιμά τα παιδιά που προσέφεραν πολλά».

Από κει και πέρα ο Αλέκος Βοσνιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο παιχνίδι με τον ΟΣΦΠ Β’ σχολιάζοντας: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι κι ένα άδικο αποτέλεσμα για εμάς. Μία φάση έκανε ο αντίπαλος για το γκολ κι ένα δοκάρι, λίγο αργότερα, που μας βρήκε «ανοικτούς» πίσω. Αξίζαμε περισσότερα από αυτό το παιχνίδι. Ήταν το τελευταίο μας παιχνίδι, για φέτος, μπροστά στον κόσμο μας, θέλαμε να το κερδίσουμε, για να κρατηθούμε όσο το δυνατόν ψηλότερα και στη βαθμολογία. Ήρθε αυτό το αποτέλεσμα, όπως ήρθε. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια, μέσα στη χρονιά, ευχαριστούμε και τον κόσμο που, στο τέλος, παρά το αποτέλεσμα, χειροκρότησε την ομάδα. Ήταν τέτοια η μέρα που θέλαμε να κερδίσουμε και για τον Μανώλη (σ.σ. Αποστολίδη). Γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο.

Πάμε να παίξουμε το τελευταίο παιχνίδι και να κλείσουμε τη χρονιά, πιστεύω, όμορφα, όπως τη φτιάξαμε από κάποιο σημείο και μετά, με συνεχόμενα καλά αποτελέσματα».

Για το πόσο επηρεάστηκε η απόδοση της ομάδας του από την κόντρα διαιτησία: «Σφυρίγματα δίνονται πάντα, έχω πάντα την ίδια αντιμετώπιση. Ας κάνουμε εμείς αυτά που πρέπει να κάνουμε, ας μην κάναμε τα λάθη που κάναμε, ας βάζαμε τα γκολ και θα είχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα. Εγώ πάντα επικεντρώνομαι στην ομάδα μου, στο τί έκανε και στο τί θα μπορούσε να κάνει. Θα φανεί σαν δικαιολογία, αν ασχοληθούμε με τον διαιτητή, αυτή η ομάδα αξίζει παραπάνω πράγματα και της αξίζουν συγχαρητήρια. Όποια «στραβή» μπορούμε να πάθουμε, μην ψάχνουμε ευθύνες αλλού και χάσουμε και το δίκιο μας».

Για την επόμενη σεζόν: «Η ομάδα μας έπεισε τον κόσμο τη φετινή χρονιά, με λίγα πράγματα θα είναι ακόμα πιο ισχυρή του χρόνου. Θα ξεκινήσουμε από μία διαφορετική, καλύτερη αφετηρία, απ’ ό,τι πέρσι. Φέτος, μας έχουν αποδεχτεί όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο αυτού του επιπέδου, με αυτό το πρωτάθλημα. Έχουμε αλλάξει τελείως την κατάστασή μας, με ηρεμία, με σωστές αποφάσεις, να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί, την επόμενη χρονιά».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από το πώς οι ποδοσφαιριστές του ανταποκρίθηκαν, απέναντι σε μία ομάδα με πολλά τρεξίματα: «Η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο, τα δικά μας τρεξίματα είναι πολύ καλά, είμαστε πολύ αθλητικοί. Στην αρχή, είχαμε ένα θεματάκι, στο πρώτο 15λεπτο. Στη συνέχεια, αλλάξαμε τον τρόπο, με τον οποίο αμυνθήκαμε, σε σχηματισμό κι απευθείας πήραμε το πάνω χέρι. Θα έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο να έχουμε προηγηθεί. Στο δεύτερο, δεν μπήκαμε καλά, αλλά, γενικά, η πίεση της ομάδας πήγε καλά, μέχρι το τέλος, θα μπορούσαμε να είχαμε «γυρίσει» το παιχνίδι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη γενική παρουσία, αλλά και από την αθλητικότητα μας. Και, μάλιστα, στο τέλος μιας πολύ πιεστικής χρονιάς για εμάς, με πολλά προβλήματα και πολλά παιχνίδια, ανά δύο και τρεις μέρες. Δε θα άντεχε άλλη ομάδα, με όλα αυτά που περάσαμε. Πολλές απουσίες, λίγοι διαθέσιμοι παίκτες, αντέξαμε και είμαι πολύ ευχαριστημένος από όσα έχουμε σαν ομάδα».

Στις Σέρρες το φινάλε

Στο φινάλε του πρωταθλήματος και την ερχόμενη Κυριακή, η Νίκη Βόλου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό και στα πλάνα Αλέκου Βοσνιάδη δεν θα βρίσκονται ο τραυματίας Μάνος Αλιατίδης, όπως και οι τιμωρημένοι Παναγιώτης Παναγιωτίδης και Χοσέτε Μιράντα, οι οποίοι αποβλήθηκαν εσκεμμένα μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό Β’, προκειμένου να μην «κουβαλάνε» τιμωρία κίτρινων καρτών στο επόμενο πρωτάθλημα και να «ξεχρεώσουν» από την ερχόμενη Κυριακή. Τέλος, αμφίβολη είναι η

συμμετοχή και του Παύλου Κυριακίδη, ο οποίος έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου