ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ηττα στο αντίο Αποστολίδη με «πρωταγωνιστή» τον διαιτητή Ανδριανό

ηττα-στο-αντίο-αποστολίδη-με-πρωταγω-905155

Στο αντίο του Μάνου Αποστολίδη και στο τελευταίο ματς έδρας για φέτος η Νίκη Βόλου δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο, με τον διαιτητή Ανδριανό να αναδεικνύεται αρνητικός πρωταγωνιστής στο ματς των κυανόλευκων με τον Ολυμπιακό Πειραιώς Β’, ο οποίος επικράτησε στο Πανθεσσαλικό με 0-1.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Τη νίκη στους φιλοξενούμενους χάρισε ο Βοΐλης με πέναλτι που δόθηκε με ευκολία υπέρ του Σουρλή στο 54’ και εκτελέστηκε στο 55’, ενώ στο 40’ δεν δόθηκε πέναλτι για ανατροπή του Μιράντα από τον Καλογερόπουλο.

Πριν το ματς τιμήθηκε από τη διοίκηση της Νίκης ο Μάνος Αποστολίδης, που ολοκλήρωσε την επαγγελματική του καριέρα και απηύθυνε χαιρετισμό μέσω μικροφώνου στον κόσμο, που τον χειροκρότησε θερμά.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 10ο λεπτό καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού, που ανήκε στον Ολυμπιακό Πειραιώς Β’. Ο Βοΐλης έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή και από τα δεξιά έβγαλε στο πίσω δοκάρι για τον Μαρίνο, που είχε κενή εστία μπροστά του, αλλά από τα πλάγια της μικρής περιοχής και με κακή τοποθέτηση σώματος πλάσαρε πολύ άουτ με το αριστερό.

Στο 12’ αντιστράφηκαν οι ρόλοι, αφού ο Μαρίνος σέντραρε από τ’ αριστερά για τον Βοΐλη, που έκανε την κεφαλιά-ψαράκι λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 16’ ήταν η σειρά της Νίκης να σπαταλήσει μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Κουσκουνάς μετά την κάθετη του Κυριακίδη βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Στουρνάρα, αλλά το σουτ που έκανε, πήγε ελάχιστα άουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 23’ ο Κάσσος στη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής αστόχησε μόνος σε κεφαλιά, ενώ στο 24’ ο Παναγιωτίδης με αριστερό σουτ μακριά από την περιοχή είδε την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στο 26ο λεπτό ο Αθανασίου εκτέλεσε κόρνερ προς τα έξω, με τον Μιράντα να κάνει το σουτ, χωρίς να σκάσει η μπάλα, η οποία κατέληξε στην αγκαλιά του Στουρνάρα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Καλογερόπουλος απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ τη συρτή σέντρα του Αθανασίου για τον Κουσκουνά, που αν περνούσε η μπάλα, ήταν έτοιμος να τη σπρώξει στα δίχτυα, για να έρθει με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Παναγιωτίδης να απειλήσει με σουτ από το ημικύκλιο, που ανάγκασε τον Στουρνάρα σε δύσκολη επέμβαση.

Η Νίκη δημιουργούσε συνεχώς ευκαιρίες και στο 32’ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Κίτσου σε χέρι του Μιράντα, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο 38’ και το 40’. Στην πρώτη περίπτωση έπιασε το επικίνδυνο συρτό σουτ εντός περιοχής, με τον Στουρνάρα με το δεξί χέρι χαμηλά να αποσοβεί το 1-0, ενώ στη δεύτερη «έσκασε» την ντρίμπλα στον Κίτσο, που φάνηκε να τον ανατρέπει, αλλά ο Ανδριανός προκαλώντας την οργή των γηπεδούχων και της εξέδρας έδωσε κίτρινη για θέατρο στον εξτρέμ της Νίκης.

Ετσι, σε ένα πρώτο μέρος που η Νίκη από το 15’ και μετά κυριάρχησε, δεν κατάφερε να προηγηθεί, παρότι το δικαιούνταν, ενώ με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους, ο διαιτητής Ανδριανός άκουσε ένα μακρόσυρτο «ου» για τις αποφάσεις του.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 53’ ο Κυριακίδης πήρε το ριμπάουντ από διώξιμο της άμυνας, αλλά είδε την μπάλα στην προσπάθειά του να πηγαίνει πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 54’ έγινε η ζημιά για τη Νίκη.

Ο διαιτητής Ανδριανός έδωσε με μεγάλη ευκολία και σε κλάσμα δευτερολέπτου πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού Β’ για ανατροπή του Ανδρέου στον Πινακά, που «τσίμπησε» την μπάλα. Ο Βοΐλης στο 55’ νίκησε τον Αποστολίδη και έκανε το 0-1, με όλον τον κόσμο στην κερκίδα να χειροκροτεί ειρωνικά τους φιλοξενούμενους και τον διαιτητή.

Στο 60’ κι ενώ είχε προηγηθεί φάουλ στον Βλαχομήτρο, που «χτυπιόταν» με την απόφαση του διαιτητή να μη δώσει τίποτα, ο Ολυμπιακός Β’ έβγαλε γρήγορη αντεπίθεση. Τελικός αποδέκτης της μπάλας ήταν ο Πινακάς, που σούταρε με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι, με τη Νίκη να γλιτώνει σ’ αυτήν την περίπτωση το 0-2.

Στο 67’ ο Μιράντα πήρε την μπάλα με το κεφάλι και θα έβγαινε μόνος, αλλά η βοηθός Δέτση έβγαλε από τη δύσκολη θέση τον Αποστολόπουλο, που έχασε τη μονομαχία, υποδεικνύοντας φάουλ υπέρ του, προκαλώντας νέες έντονες διαμαρτυρίες.

Στο 81’ ο Λούκας Γκαρσία εκτέλεσε ένα φάουλ γρήγορα που κέρδισε ο ίδιος, βγάζοντας τον Κουσκουνά απέναντι στον Στουρνάρα, που σούταρε πάνω από τα δοκάρια σε θέση μέσα δεξιά της περιοχής σε μεγάλη ευκαιρία της Νίκης.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κουσκουνάς κατέβασε την μπάλα και σούταρε ψηλά άουτ από το ύψος του πέναλτι στη τελευταία ευκαιρία της Νίκης να ισοφαρίσει, με τον κόσμο πάντως παρά την ήττα να επιβραβεύει με τα συνθήματά του και το χειροκρότημά του τους ποδοσφαιριστές του Αλέκου Βοσνιάδη, αλλά και να αποδοκιμάζει για μία ακόμη φορά έντονα τον Ανδριανό. Ασφαλώς, την τιμητική του και στο τέλος είχε ο Μάνος Αποστολίδης, που αποθεώθηκε από την κερκίδα.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι μετά τη λήξη του αγώνα, ο Μιράντα δέχθηκε δεύτερη κίτρινη, που ισοδυναμούσε με κόκκινη, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Παναγιωτίδη, με τους δύο παίκτες να επιδιώκουν να τιμωρηθούν με μία αγωνιστική και όχι με δύο, καθώς είχαν συμπληρώσει επτά κίτρινες.

Κίτρινες: Κυριακίδης, Μιράντα, Παναγιωτίδης, Αθανασίου, Αποστολίδης – Μαρίνος, Πινακάς, Ξενιτίδης, Κίτσος, Νίκολιτς, Στουρνάρας

Κόκκινη: Μιράντα

NΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Βοσνιάδης): Αποστολίδης, Κάσσος, Αθανασίου (85’ Ροχάνο), Γρομητσάρης, Ανδρέου, Κυριακίδης (64’ Λούκας Γκαρσία), Παναγιωτίδης (64’ Μέτσε), Τσουκαλάς, Μιράντα, Βλαχομήτρος (64’ Βασιλείου), Κουσκουνάς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’ (Ιμπαγάσα): Στουρνάρας, Νίκολιτς, Κινκουέ, Καλογερόπουλος (46’ Αποστολόπουλος), Ξενιτίδης, Καρμπόβνικ (92’ Σαπουντζής), Βοΐλης, Νίκολιτς, Μαρίνος, Κίτσος, Σουρλής, Πινακάς (80’ Ντόι).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου