ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πέμπτο σερί τρίποντο η Νίκη, 2-1 τον ΠΑΟΚ Β’

πέμπτο-σερί-τρίποντο-η-νίκη-2-1-τον-παοκ-β-42674

Με 2-1 κέρδισε τον ΠΑΟΚ Β’ η Νίκη στο Πανθεσσαλικό και σημείωσε έτσι το 5ο συνεχόμενο τρίποντο, με τους κυανόλευκους να παίρνουν προβάδισμα στο 43’ με τον Βασιλείου με πλασέ σε κενό τέρμα, ισοφαρίστηκαν από τον Μπράντονιτς στο 68’, αλλά ο Μιράντα στο 83’ με κεφαλιά-δυναμίτη «υπέγραψε» την επιτυχία της ομάδας του, που έφτασε στους 47 βαθμούς.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η διάταξη των δύο ομάδων

Ο Αλέκος Βοσνιάδης έδωσε φανέλα βασικού στον Περιστερίδη, ο οποίος είχε αγωνιστεί στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής μόνο στο ματς με την Καβάλα. Κάσσος και Αθανασίου ήταν στα πλάγια της άμυνας, ενώ ρόλο στόπερ είχαν οι Γρομητσάρης, Ανδρέου. Ως αμυντικός μέσος χρησιμοποιήθηκε ο Πάνος δίπλα στον Τσουκαλά, ως επιτελικός έπαιξε ο Λούκας Γκαρσία, ενώ τον φορ Κουσκουνά βοηθούσαν από τα πλάγια οι Βασιλείου και Μιράντα σε ένα 4-3-3.

Για τον ΠΑΟΚ, που επέλεξε σύστημα 3-4-3, μπροστά από τον τερματοφύλακα Μπαλωμένο την τριάδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Αποστολόπουλος, Κουλιεράκης, Παναγιώτου, ενώ στο κέντρο τοποθετήθηκαν οι Τσαούσης αριστερά και Τσοπούρογλου δεξιά, με κεντρικούς χαφ τους Ουεντραόγκο, Σαλαμούρα. Τέλος, στην επίθεση ήταν αριστερά ο Κουλούρης, δεξιά ο Τζίμας και στην κορυφή ο Κούτσιας. Από το 64’ και μετά ο ΠΑΟΚ Β’ έπαιξε με 4-5-1.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 17’ και το 23’ ο Κουσκουνάς με ανάποδο ψαλίδι (σ.σ. την πάσα με το κεφάλι ο Κάσσος) και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ (σ.σ. στη δεύτερη περίπτωση εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι), ενώ στο 31’ μετά από λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ και πάσα του Κουσκουνά, που έκλεψε, ο Μιράντα καθυστέρησε και σούταρε μέσα από την περιοχή πάνω στον Παναγιώτου.

Στο 24’ ο τερματοφύλακας Μπαλωμένος έδιωξε δύσκολα με τις γροθιές το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Λούκας Γκαρσία, ενώ στο 35’ η σέντρα-σουτ του Κουλούρη η θέση εντός περιοχής κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο 38’ ο Κάσσος τραυματίστηκε και ο Παναγιωτίδης, που μπήκε στη θέση του, έπαιξε ως αμυντικός μέσος, με τον Πάνο να συνεχίζει ως δεξιός οπισθοφύλακας.

Τελικά, στο 43’ η Νίκη βρήκε το γκολ. Ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά η άμυνα της Νίκης έκοψε και βγήκε σε αντεπίθεση, με τον Κουσκουνά να διανύει πολλά μέτρα με την μπάλα και από θέση μέσα δεξιά της περιοχής να δίνει έτοιμο γκολ σε κενή εστία στον Βασιλείου, που με ένα πλασεδάκι στον αέρα έγραψε το 1-0.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Η Νίκη ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με τον Αλιατίδη να αντικαθιστά τον Λούκας Γκαρσία, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να συνεχίσουν με τριάδα στην άμυνα, αλλάζοντας τη διάταξή τους.

Στο 58’ ο Κουσκουνάς βγήκε ταχύτατα στο τετ-α-τετ μετά από πάσα του Βασιλείου στην αντεπίθεση, αλλά νικήθηκε από τον Μπαλωμένο.

Το 2-0 δεν έγινε, αλλά στο 68’ είχαμε το 1-1, με δύο νεοεισελθόντες του ΠΑΟΚ να συνδυάζονται. Ο Γρόσδης έβγαλε την μπαλιά από τα δεξιά στο πίσω δοκάρι για τον Μπράντονιτς, που με αριστερό πλασέ νίκησε τον Περιστερίδη από τη μικρή περιοχή.

Στο 74’ ο Κούτσιας σκόραρε με πλασέ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, ενώ στο 83’ ο Παναγιωτίδης ξεπέρασε στην απέναντι εστία τον Μπαλωμένο και από πλάγια δεξιά της μικρής περιοχής πλάσαρε στην κενή εστία, αλλά πάνω στη γραμμή ο Κουλιεράκης πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.

Το κόρνερ εκτελέστηκε από τα δεξιά από τον Αθανασίου και στο πίσω δοκάρι ήρθε με μεγάλη δύναμη ο Μιράντα και με φοβερή καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το 2-1 για τη Νίκη, που ήταν το τελικό αποτέλεσμα, καθώς στις καθυστερήσεις το σουτ του Γρόσδη πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ ίδια ήταν η κατάληξη του σουτ του Μιράντα στο 95’.

Κίτρινες: 86’ Παναγιωτίδης – 47’ Τσαούσης, 51’ Αποστολόπουλος, 76’ Παναγιώτου

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Βοσνιάδης): Περιστερίδης, Αθανασίου, Κάσσος, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Πάνος, Τσουκαλάς, Λούκας Γκαρσία (46’ Αλιατίδης), Μιράντα, Βασιλείου (72’ Βλαχομήτρος), Κουσκουνάς (87’ Κυρίτσης)

ΠΑΟΚ Β’ (Πάμπλο Γκαρσία): Μπαλωμένος, Αποστολόπουλος, Παναγιώτου, Κουλιεράκης, Τσαούσης (64’ Γιαξής), Τσοπούρογλου, Ουεντραόγκο (64’ Γρόσδης), Σαλαμούρας, Κουλούρης (64’ Μπράντονιτς), Τζίμας (46’ Σπυρίδης), Κούτσιας (78’ Πανίδης).

Προσπάθεια του Μιράντα, που πέτυχε το νικητήριο γκολ, με αντιπάλους Ουεντραόγκο και Τζίμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου