ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Τσουκαλάς: «Αν όχι του χρόνου, σε δύο-τρία χρόνια στην Α’ Εθνική»

τσουκαλάς-αν-όχι-του-χρόνου-σε-δύο-τρ-44875

Ο αρχηγός της Νίκης Βόλου, Σταύρος Τσουκαλάς, μίλησε στο SDNA για τη νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπιακού Βόλου και όχι μόνο, τονίζοντας πως αν όχι του χρόνου, τότε σε δύο-τρία χρόνια οι κυανόλευκοι μπορούν να βρίσκονται στην Α’ Εθνική. Μεταξύ άλλων είπε:

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Αυτή η νίκη είναι, όπως οι άλλες, σε θέμα βαθμολογικό, γιατί δίνει απλώς τρεις βαθμούς, αλλά σε θέμα ηθικής ή σε θέμα τοπικού ντέρμπι που υπάρχουν κι άλλα πολλά και παίζουν τα συναισθήματα ρόλο σίγουρα δίνει πολλά παραπάνω».

Για το αν υπήρχε άγχος πριν από το παιχνίδι: «Αγχος όχι, πιο πολύ υπήρχε αυτή η προσμονή για το παιχνίδι, αν και η ομάδα μας είχε ένα σερί με πολλές νίκες. Ήμασταν σίγουροι. Είχαμε αυτοπεποίθηση. Από εκεί και πέρα όμως, επειδή ξέραμε πώς ζει αυτό το παιχνίδι και ο κόσμος, θέλαμε κι εμείς να ζήσουμε, πόσο μάλλον αρκετοί παίκτες, που ήρθαμε φέτος στην ομάδα, ένα εκτός έδρας τοπικό ντέρμπι και το περιμέναμε πώς και πώς. Οπότε άγχος δεν θα έλεγα ότι υπήρχε, πιο πολύ προσμονή και περιμέναμε με ανυπομονησία να έρθει αυτό το παιχνίδι».

Για το σημείο-κλειδί του ματς: «Θεωρώ ότι από την αρχή που μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο είχαμε τη σοβαρότητα. Γενικά η ομάδα, σε όλα αυτά τα τελευταία παιχνίδια, που έχουμε χτίσει και ένα σερί όλο αυτό τον καιρό, έχουμε τη νοοτροπία και τον χαρακτήρα και αυτό νομίζω ότι στον αγωνιστικό χώρο φαινόταν. Πατούσαμε καλά και ήμασταν έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι. Είχαμε αυτοπεποίθηση. Οι στημένες φάσεις έπαιξαν το ρόλο τους, γιατί τα δύο γκολ που πετύχαμε προήλθαν από εκεί. Από την άλλη όμως ήταν δύσκολο να γίνει οργανωμένο παιχνίδι, γιατί δεν βοηθούσε ούτε το γήπεδο, ούτε οι καιρικές συνθήκες. Είχε πολύ αέρα, οπότε δεν μπορούσε να παιχτεί ένα καλό παιχνίδι, από άποψη ποιότητας ή θεάματος και για τον κόσμο και για εμάς. Ουσιαστικά θα κρινόταν και έτσι έδειξε στις στημένες φάσεις, γιατί και ο Ολυμπιακός Βόλου από στημένη φάση σκόραρε».

Για το σερί νικών και μέχρι πού μπορεί να φτάσει: «Εμειναν άλλα έξι παιχνίδια. Θα επιδιώξουμε να τα πάρουμε και τα έξι μέχρι το τέλος. Κοιτάμε ξεχωριστά ένα – ένα παιχνίδι. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια σερί, το ξέρουμε, αλλά έχουμε και 8-9 ματς χωρίς ήττα. Χτίζουμε πάνω σε αυτό. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι που παίζουμε (σ.σ. σήμερα) με τον ΠΑΟΚ.

Θέλουμε να κερδίσουμε κι αυτό και θα πηγαίνουμε ξεχωριστά ένα – ένα παιχνίδι να δούμε πού θα μας οδηγήσει. Έχουμε το μομέντουμ, έχουμε τη νοοτροπία αυτή και τον χαρακτήρα και κοιτάμε ένα – ένα παιχνίδι ξεχωριστά, να μπορέσουμε όσο περισσότερα ματς να κερδίσουμε μέχρι το τέλος».

Για το αν μπορεί η Νίκη να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια: «Αυτό το έχω συναντήσει φέτος και βλέπω ανθρώπους, που έχουν μεράκι, έχουν θέληση, έχουν διάθεση να φτιάξουν τα πράγματα. Μέρα με τη μέρα, βδομάδα – βδομάδα, μήνα- μήνα υπάρχει εξέλιξη. Μπορεί να μην είναι σε γρήγορους ρυθμούς, αλλά φαίνεται ότι εξελίσσεται η ομάδα. Οπότε είμαι σίγουρος, αν όχι του χρόνου, τα επόμενα 2-3 χρόνια η ομάδα θα είναι στην Α’ Εθνική και αυτό έχω την πεποίθηση ότι θα συμβεί».

Για το αν μπορεί η Νίκη Βόλου να τερματίσει ψηλά φέτος και να βάλει μια παρακαταθήκη για του χρόνου: «Αυτό είναι ο στόχος. Η ομάδα να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Είμαστε τρίτοι μαζί με άλλες δύο ομάδες και θα προσπαθήσουμε να μείνουμε εκεί. Πάντα το τέλος μένει σαν εικόνα σε πολύ κόσμο. Τελειώνοντας όσο πιο καλά γίνεται, αυτό είναι παρακαταθήκη για του χρόνου και για την ομάδα, έχοντας αυτή τη νοοτροπία. Οπότε υπάρχουν στόχοι δεν είναι ότι είμαστε αδιάφοροι. Έμειναν άλλα 6 παιχνίδια, θα προσπαθήσουμε να τα κερδίσουμε όλα, για να μείνουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου