ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Παίζουμε αποκλειστικά για την ομάδα μας»

παίζουμε-αποκλειστικά-για-την-ομάδα-53419

Ο Αλέκος Βοσνιάδης οδήγησε σε δεύτερη επιτυχία φέτος τη Νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά δεν θριαμβολόγησε, αντίθετα θέλησε να ξεκαθαρίσει στις δηλώσεις του ότι οι κυανόλευκοι παίζουν μόνο για την ομάδα τους, έχοντας ως στόχο να καταλάβουν την υψηλότερη θέση που μπορούν.

Ο έμπειρος τεχνικός επεσήμανε στη συνέντευξη Τύπου: «Τρεις βαθμοί ακόμη για μας σ’ ένα τοπικό ντέρμπι. Ξέραμε τη σημασία του παιχνιδιού για τον κόσμο μας και την ομάδα μας και κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε.

Γνωρίζαμε τη σημασία του ματς, ότι ο αντίπαλος έπαιζε την ύπαρξή του και ότι θα ήταν αγχωμένος. Εκμεταλλευτήκαμε στο πρώτο ημίχρονο τις στατικές φάσεις, γιατί ξέραμε ότι δέχονταν πολλά τέρματα οι αντίπαλοι μ’ αυτόν τον τρόπο.

Προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε στο δεύτερο μέρος το σκορ και να μην κινδυνέψουμε αρχικά και μέχρι τη φάση του γκολ δεν είχαμε κινδυνεύσει. Μας άγχωσε λίγο στο λεπτό που μπήκε το γκολ του Ολυμπιακού και από κει και πέρα κοιτάξαμε και με αλλαγή σχηματισμού να φορτώσουμε λίγο το κέντρο άμυνας, καθώς ο Σιαφά είναι ογκώδης.

Προσπαθήσαμε να τους κρατήσουμε μακριά και έληξε το παιχνίδι, που ήταν κλειστό, χωρίς πολλές φάσεις. Τα ντέρμπι έτσι είναι. Συνεχίζουμε ήρεμα για την επόμενη μέρα και πάμε παρακάτω.

Στο δεύτερο μέρος ήταν πολύ δύσκολο με τον αέρα να πάμε σε συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Ο αέρας δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα. Ήμασταν καλά κλεισμένοι, αλλά δεν μπορούσαμε στο ανοιχτό γήπεδο να κάνουμε πράγματα. Δεν ήμασταν ψύχραιμοι και προσεκτικοί, αλλά το σημαντικό στα κλειστά παιχνίδια, όταν έχεις προηγηθεί με 0-2, είναι να κρατάς το αποτέλεσμα. Είναι τρεις πόντοι για μας και συνεχίζουμε.

Από δω και πέρα στόχος είναι κάθε θέση που είναι καλύτερη. Κάνουμε αυτό που έχουμε πει. Εμείς παίζουμε για την ομάδα μας και έχουμε τη δυνατότητα να αποδείξουμε σε όλον τον κόσμο ότι είμαστε μια διαφορετική ομάδα. Στην Ελλάδα, αν δεν έχεις ενδιαφέρον για κάποιον στόχο, γίνεσαι μια ομάδα που δεν της επιτρέπεται να παίξει και λένε ότι δεν έχεις λόγο να αγωνιστείς και ότι παίζεις για κάποιον άλλον. Εμείς παίζουμε αποκλειστικά για τη δική μας ομάδα».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου