ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Ο κόσμος να είναι ήσυχος»

ο-κόσμος-να-είναι-ήσυχος-62622

Βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, έχει 20 πόντους διαφορά από τον αιώνιο αντίπαλό της και προετοιμάζεται απρόσκοπτα για το μεγάλο αυριανό ντέρμπι, αφού στην εμβόλιμη προχθεσινή αγωνιστική είχε ρεπό.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο λόγος για τη Νίκη Βόλου, που έχει πολλά πλεονεκτήματα υπέρ της στο αυριανό παιχνίδι με τον γηπεδούχο Ολυμπιακό Βόλου στη Νεάπολη στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του Α’ Ομίλου της Super League 2, αλλά η ανωτερότητα αποδεικνύεται στο γήπεδο και μόνο σ’ αυτό.

Ετσι, οι κυανόλευκοι, που όλα δείχνουν ότι θα έχουν μόνο την απουσία του Ροχάνο, θέλουν να φανερώσουν αυτήν την ανωτερότητα και εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου και με κανένα ίχνος έπαρσης, αλλά με απόλυτο σεβασμό προς τον αντίπαλο, να δώσουν μία μεγάλη χαρά στον κόσμο τους, που ζει και αναπνέει για το μεγάλο ματς.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Αλέκος Βοσνιάδης, που μίλησε στην εκπομπή του Blue Heart Fm 105.1 «Και τα μυαλά στα κάγκελα», με τον 61χρονο τεχνικό να επισημαίνει ότι η ομάδα του δεν αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Βόλου ως έναν αντίπαλο, με τον οποίον έχει μία μεγάλη βαθμολογική διαφορά, αλλά θα πάει να δώσει ένα σπουδαίο ντέρμπι για την πόλη του Βόλου. Παράλληλα, καθησύχασε τον κόσμο της Νίκης ότι οι παίκτες του θα πάνε απόλυτα προετοιμασμένοι τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά, εννοώντας το κλίμα που μπορεί να δημιουργηθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Βοσνιάδη:

Για τη σημασία του βολιώτικου ντέρμπι και αν την έχει μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές: «Είναι ένα παιχνίδι τελείως διαφορετικό και δεν παίζουν ρόλο οι θέσεις που έχουν οι δύο ομάδες. Ξέρω ότι όλη η πόλη ζει και αναπνέει γι’ αυτό το παιχνίδι. Οι δυο ομάδες έχουν αυτή τη στιγμή τελείως διαφορετικούς στόχους, αλλά όταν υπάρχει τέτοιο παιχνίδι χάνονται οι βαθμολογικές διαφορές και όποιος έχει τη μεγαλύτερη θέληση να το κερδίσει, αυτός στο τέλος καταφέρνει να το πάρει.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο αντίπαλος θα είναι πολύ διαφορετικός από άλλα παιχνίδια. Το σημαντικό είναι να είμαστε μέσα στο κλίμα και να βάλουμε σε σειρά πράγματα, τα οποία ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε από τον αντίπαλο».

Για το μεγάλο διπλό ανόδου στην Α’ Εθνική επί του Ολυμπιακού με το γκολ του Τζιώρα το 2014: «Αυτό το παιχνίδι άλλαξε τη μορφή των πλέι οφ εκείνη την περίοδο. Δημιούργησε πρόβλημα στον αντίπαλο και καλύψαμε τη διαφορά, ενώ ο κόσμος ήρθε και μας στήριξε πολύ και βγήκαμε και πρωταθλητές. Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι, που δημιούργησε πρόβλημα στον αντίπαλο, κι αυτό φάνηκε στην πορεία, καθώς τότε ήταν το φαβορί ο Ολυμπιακός Βόλου, για ν’ αλλάξει κατηγορία. Με τη νίκη αυτή βραχυκυκλώσαμε τον Ολυμπιακό και καταφέραμε εμείς μετά από χρόνια ν’ ανέβουμε στη Σούπερ Λιγκ. Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι που θα το συζητάμε πάντα.

Ξέρω τι γίνεται ανάμεσα στις δύο ομάδες, όποτε παίζουν. Γνωρίζω πράγματα, καθώς ήμουν κοντά στην ομάδα κι όταν έλειπα. Ξέρουμε όμως τώρα ότι είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι και πως ο Ολυμπιακός Βόλου θα παίξει για την επιβίωσή του.

Εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Θα κοιτάξουμε μόνο την ομάδα μας και επιδιώκουμε να έχουμε τα μεγαλύτερα κέρδη από το παιχνίδι και μετά θα συνεχίσουμε να πάμε στο επόμενο με το ίδιο ακριβώς πνεύμα.

Δεν θα αλλάξουμε κάτι μέχρι το τέλος και επειδή παρεξηγήθηκα, αυτές τις δηλώσεις έκανα και μετά το ματς με τον Απόλλωνα Πόντου, τον Πιερικό, τον Θεσπρωτό και την Καβάλα, λέγοντας ότι η ομάδα θα παίξει για εμάς και τον κόσμο μας.

Δεν προκαλούμε σε καμία περίπτωση και είμαι ο τελευταίος που θέλει να το κάνει μέσα στην πόλη. Ως προπονητής με ενδιαφέρει να υπάρχει ένα ευχάριστο περιβάλλον και να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Δεν χωράνε αντεγκλήσεις και κόντρες. Στην ίδια πόλη ζούμε. Να γίνει ένα καλό ματς και να είμαστε εμείς οι καλύτεροι, που θα το κερδίσουμε».

Για το αν το παιχνίδι θα πάει κυρίως στη δύναμη: «Το ματς είναι ντέρμπι. Έχω πει πολλές φορές ότι τα ντέρμπι τα κερδίζει αυτός που τα θέλει πραγματικά. Δεν είναι αυτή μία κλισέ έκφραση. Εχουμε δει ντέρμπι που έχουν πάει στη δύναμη, σε μονομαχίες και νεύρα. Προετοιμαζόμαστε για ένα τέτοιο παιχνίδι, που θα έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά, αφού οι συνθήκες του γηπέδου θα είναι τελείως διαφορετικές. Το σημαντικό για μας είναι να μπούμε στο παιχνίδι και να μη φύγει το μυαλό μας από οτιδήποτε δημιουργηθεί αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά από τους αντιπάλους. Είναι πολύ σημαντικό για μας, επειδή αυτήν την περίοδο έχουμε βρει τον δρόμο μας, να μην παρεκτραπούμε και να μην πάμε στον ρυθμό του αντιπάλου. Το σημαντικό είναι να είμαστε ψύχραιμοι και τα χαρακτηριστικά που έχουμε, να μπορούμε να τα βγάλουμε και στον αγώνα. Να έχουμε καθαρό μυαλό και να είμαστε προετοιμασμένοι να μπούμε πολύ δυνατά σε όλες τις προσωπικές μονομαχίες και από κει και πέρα να κάνουμε αυτά που μπορούμε και το κάνουμε καλά το τελευταίο διάστημα».

Για το αν οι ποδοσφαιριστές του περιμένουν αυτό το ματς: «Αν μία ομάδα έχει έμπειρους ποδοσφαιριστές, δεν χρειάζεται να κάνεις και πολλές παρεμβάσεις. Οι παίκτες καταλαβαίνουν σε τι παιχνίδι πάνε και το καταλαβαίνουν από μόνοι τους. Εγώ φοβόμουν κυρίως τα παιχνίδια που θεωρούσαμε ότι «τα έχουμε», όπως με τον Αλμωπό, αλλά μας έβγαλαν προβλήματα. Σε παιχνίδια, όπως το ντέρμπι, που η ομάδα μας είναι συγκεντρωμένη, δε θα χρειαστεί να πω και πολλά πράγματα. Αντιλαμβάνονται όλοι τη σημασία του παιχνιδιού και ζουν και το κλίμα της πόλης. Η ομάδα θα είναι, όπως πρέπει, και εύχομαι το ματς να είναι μια διαφήμιση, αφού θα είναι και τηλεοπτικό, και να μην υπάρχουν εντάσεις. Ό,τι κριθεί να κριθεί μέσα στο γήπεδο και από την αξία της κάθε ομάδας».

Για το αν τα μάτια των παικτών θα «γυαλίζουν»: «Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Εχουμε παιδιά που έχουν παίξει πολλά τέτοια παιχνίδια και έχουν προετοιμαστεί και από μόνοι τους, για να πετύχουν πράγματα, που θα κάνουν περήφανο τον κόσμο μας και θα μας εξασφαλίσουν ότι θα έχουμε μία ήρεμη συνέχεια».

Για τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά Νίκης και Ολυμπιακού Βόλου: «Δεν θα δούμε τον αντίπαλο με βάση τη βαθμολογική διαφορά που έχουμε, θα δούμε τον αντίπαλο σαν να είναι μια ομάδα, με την οποία παίζουμε ένα σπουδαίο ντέρμπι μέσα στην πόλη μας και ξέρουμε ακριβώς τι σημαίνουν αυτά τα παιχνίδια για τον κόσμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπει μια ομάδα, που δεν έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, για να αντιμετωπίσει οτιδήποτε συμβεί.

Δική μου ευχή είναι και οι δύο ομάδες να διαφημίσουν το ποδόσφαιρο της πόλης και να βγει μια πολύ καλή εικόνα προς τα έξω χωρίς ασχήμιες και παρεκτροπές. Για όλα τα άλλα θα είμαστε προετοιμασμένοι. Να είναι ο κόσμος ήσυχος».

Για την πιθανή θερμή υποδοχή του κόσμου, αν έρθει η νίκη: «Μακάρι να είναι τέτοιο το αποτέλεσμα. Η ομάδα θα δώσει τη μάχη της και μακάρι να ζήσουν τα παιδιά μετά το τέλος αυτό το κλίμα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου