ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βοσνιάδης: «Καμπανάκι» για εμάς αυτή η παρουσία»

βοσνιάδης-καμπανάκι-για-εμάς-αυτή-η-76317

Η Νίκη Βόλου μπορεί να κέρδισε με 1-0 την ομάδα του Αλμωπού, αλλά αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται καθαρά στην τύχη, όπως επεσήμανε και ο τεχνικός των κυανόλευκων, Αλέκος Βοσνιάδης, που πλέον έχει να προετοιμάσει την ομάδα του για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέκου Βοσνιάδη:

«Το κέρδος είναι οι τρεις βαθμοί, ίσως στη δεύτερη πιο μέτρια παρουσία μας σ’ όλο το πρωτάθλημα. Για 30 λεπτά δεν ήμασταν στο γήπεδο. Hμασταν δεύτεροι σε όλα. Δεύτεροι στις μπάλες, στις μονομαχίες, στο να ξαναπάρουμε τις μπάλες… σε όλα δεύτεροι. Από τη δικιά μας νωθρότητα ο αντίπαλος πίστεψε στο αποτέλεσμα, του δώσαμε εμείς το δικαίωμα και από τη νωθρότητά μας του δώσαμε και ένα εύκολο πέναλτι. Το ότι δεν χάθηκε το παιχνίδι και δεν πετάχθηκαν τρεις βαθμοί και δεν χάσαμε και το σερί μας είναι από καθαρά από τύχη.

Δεν πρέπει να κρυβόμαστε στις κακές μας, ούτε να πηγαίνουμε τα προβλήματα αλλού. Ημασταν όλοι σε κακή μέρα. Λίγες φορές βάλαμε την μπάλα στην περιοχή με τον τρόπο που σχεδιάσαμε, ενώ είχαμε ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα στις πλευρές. Παρόλο είχαμε βάλει όλη τη διαδικασία στις προπονήσεις, για να φέρουμε την μπάλα σ’ αυτούς τους χώρους γρήγορα με τις αλλαγές και να παίξουμε δύο εναντίον ενός και να βάλουμε στοχευμένα την μπάλα στη περιοχή σε πολύ κόσμο, δεν το κάναμε ποτέ. Μία φορά το κάναμε και σκοράραμε. Πήγε η μπάλα απ’ την πλευρά του Κάσσου σωστά.

Ήρθε το γκολ, το οποίο λέγαμε πως θα μας ηρεμήσει, είπαμε πράγματα στο ημίχρονο, αλλά το άσχημο είναι ότι στο ξεκίνημα πάλι ο Αλμωπός έκανε διπλή ευκαιρία. Κάτι έπρεπε να κάνουμε. Απ’ τη στιγμή που δεν πηγαίναμε όπως πρέπει, αλλάξαμε σχηματισμό, κάναμε πράγματα, ώστε να είμαστε πιο δεμένοι αμυντικά και να μην κινδυνεύσουμε. Μας δόθηκε η δυνατότητα στο τέλος να τελειώσουμε το παιχνίδι, όμως κι εκεί κάναμε λάθος. Φύγαμε τρεις παίκτες, περάσαμε το κέντρο μόνοι μας αλλά δεν πετύχαμε δεύτερο γκολ.

Αυτά είναι μαθήματα που πρέπει να τα πάρουμε γρήγορα, για να μη τα ξαναδούμε μπροστά μας. Σίγουρα είναι «καμπανάκι» για εμάς αυτή η παρουσία.

Το έχουμε και στην ελληνική νοοτροπία αυτό, όταν παίζουμε καλά να αρχίσουμε να υποτιμάμε και να θεωρούμε τον άλλο υποδεέστερο.

Είναι ένα μεγάλο μάθημα για όλους μας, να το πάρουμε και να πάμε σωστά και μέχρι το τέλος να μην έχουμε κακά αποτελέσματα από τέτοιες συμπεριφορές.

Να δώσω συγχαρητήρια στον Αλμωπό, που ήταν η ίσως η μόνη ομάδα που εδώ μέσα πραγματικά μας δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα. Να βρουν κι αυτοί τους βαθμούς στη συνέχειά τους, για να φτάσουν στον στόχο τους. Τους εύχομαι τα καλύτερα.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που ήρθε. Συνεχίζουμε ήρεμα, έχουμε μια εβδομάδα μπροστά μας, για να πάμε στο επόμενο παιχνίδι».

Για το αν δυσκολεύτηκε η ομάδα του, επειδή επέστρεψε στο Πανθεσσαλικό: «Από αυτό το παιχνίδι δεν θέλω να βγει καμία δικαιολογία. Αυτό ήταν κάτι που το είχα στο μυαλό μου. Είναι λογικό από το ένα γήπεδο στο άλλο να δημιουργείται πρόβλημα, αλλά δεν ήταν αυτό το πρόβλημά μας με τον Αλμωπό.

Το πρόβλημα μας ήταν άλλο, γιατί μπήκαμε στο παιχνίδι χωρίς να έχουμε τη διάθεση και τη σκέψη, για να κερδίσουμε. Μπήκαμε και θεωρήσαμε πως είμαστε καλή ομάδα, είμαστε σε καλό φεγγάρι και θα κάνουμε πράγματα, αλλά είδαμε το πρόβλημα να κάνουμε αλλαγές και να βγάζουμε νεύρα. Είναι κάτι που θα λυθεί εκεί μέσα και δεν θα ξαναπαρουσιαστεί. Οπουδήποτε παίζουμε πρέπει να είμαστε σοβαροί χωρίς να ψάχνουμε δικαιολογίες».

Για το αν θα μπορούσε ο Αλμωπός να κάνει πιο δύσκολο το παιχνίδι στη Νεάπολη:

«Ο Αλμωπός είναι μια ψηλή ομάδα με φιλόδοξα παιδιά. Του λείπουν κάποιοι βαθμοί για να πετύχει τον στόχο του και πραγματικά θα μπορούσε στη Νεάπολη να μας δημιουργήσει πρόβλημα. Θέλαμε να έρθουμε στο Πανθεσσαλικό γι’ αυτό το παιχνίδι. Χαρά μας είναι να παίζουμε στο Πανθεσσαλικό. Εδώ αλλάζει το επίπεδο της ομάδας».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου που ακολουθεί: «Είναι ένα τοπικό ντέρμπι. Ξέρουμε τι σημαίνει για εμάς αυτό το παιχνίδι αυτό και τι σημαίνει και για την άλλη ομάδα. Αυτή τη στιγμή ο αντίπαλος έχει το πρόβλημα του, για να σώσει την κατηγορία. Ό,τι έχουμε κάνει σε όλα τα παιχνίδια, με όσους αντιπάλους ενδιαφέρονταν, το ίδιο θα κάνουμε κι εκεί. Θα δώσουμε τη μάχη μας.

Λέω και πάλι πως εμάς πέρυσι δεν μας βοήθησε κανείς, μας κυνηγούσαν όλοι, πουθενά δεν πήγαμε και με αδιάφορη ομάδα να παίζει διαφορετικά. Εχω τον λόγο μου που το λέω, ας το καταλάβουν όλοι. Μας κυνηγούσαν «θεοί και δαίμονες» και σωθήκαμε στο 90’ μέσα στην Επισκοπή. Εμείς τη δουλειά μας και την ομάδα μας. Να παίξουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και βλέπουμε παρακάτω».

Για το αν ο Ροχάνο θα είναι έτοιμος: «Ο Ροχάνο δεν θα είναι έτοιμος για το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Θέλουμε να τον προστατέψουμε, γιατί από τη θέλησή του να γυρίσει στο γήπεδο, που το κάνει πολλές φορές κρύβοντας πράγματα, το πληρώνουμε τώρα. Πρέπει να αποθεραπευτεί».

Συλλυπητήρια

της Νίκης Βόλου

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωση της η ΠΑΕ Νίκη Βόλου και το σωματείο των Νέων Αθλητών Νίκης εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον ποδοσφαιριστή, Κώστα Βούλγαρη, καθώς και στην οικογένεια και στους οικείους του, για τον χαμό του αγαπημένου του πατέρα. «Κώστα, να είσαι υγιής και δυνατός και να τον θυμάσαι με αγάπη. Είμαστε δίπλα σου, σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου