ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ακτσιαλής: Ωραία εικόνα και ανάδειξη παικτών

ακτσιαλής-ωραία-εικόνα-και-ανάδειξη-π-113355

Μπορεί να φαντάζει σαν ψέμα, αλλά το πρωτάθλημα Κ20 της Super League 2 ξεκίνησε. Η Μαγνησία έχει, όπως και στην κατηγορία των ανδρών, δύο εκπροσώπους, τη Νίκη και τον Ολυμπιακό, με τη Νίκη να ξεκινά κόντρα στα Τρίκαλα, ενώ ο Ολυμπιακός έχει ρεπό στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο προπονητής των κυανόλευκων Γιάννης Ακτσιαλής μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τους στόχους των νεαρών ποδοσφαιριστών, με τους οποίους ξεκίνησε προετοιμασία από τον περασμένο Αύγουστο, για να έχουμε επιτέλους δράση.

Η Νίκη Βόλου θα έχει ως έδρα το Π. Μαγουλάς, στο οποίο θα βρεθεί στις 20 Μαρτίου και στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό.

Ο Γιάννης Ακτσιαλής πιστοποιημένος με UEFA A’ παρά το νεαρό της ηλικίας του, διαθέτει αρκετά μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της προπονητικής, έχοντας εργαστεί ξανά στην ομάδα της Νίκης Βόλου στο παρελθόν, καθώς και σε Σαρακηνό και Αγία Παρασκευή. Ως πρώτος προπονητής, έχει καθίσει στον πάγκο των Άρη Μελισσατίκων, Ακρόπολης Σέσκλου, Ν.Π.Σ. Βόλος (ομάδα Κ-17), Πυράσου Νέας Αγχιάλου και Θησέα Αγριάς.

Ο νεαρός Βολιώτης τεχνικός σχολίασε αρχικά: «Σίγουρα είναι ευχάριστο πως ξεκίνησε επιτέλους το πρωτάθλημα μετά από τόσο καιρό αναμονής. Ήταν αναμφίβολα μεγάλο το χρονικό διάστημα προετοιμασίας και πέρασε με προπονήσεις και φιλικούς αγώνες κόντρα σε ομάδες του νομού μας. Δώσαμε αυτά τα φιλικά παιχνίδια, θέλοντας να δούμε τα παιδιά με ποδοσφαιριστές αντίστοιχης ηλικίας, όπως θα είναι και το πρωτάθλημα Κ20 της Super League 2. Είμαι βέβαιος πως έχουμε δουλέψει αρκετά καλά και ευελπιστούμε να βγάλουμε στο γήπεδο μια πολύ ωραία εικόνα».

Αγνωστο γιατί, το πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε παράλληλα με το πρωτάθλημα των ανδρικών ομάδων, όπως θα έπρεπε να συμβεί, με τον ίδιο να επισημαίνει: «Η προετοιμασία μας ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου. Δεν ξέρω τους λόγους που δεν ξεκίνησε το πρωτάθλημα.

Πλέον βρισκόμαστε στον 4ο όμιλο, όπου θα είμαστε αντίπαλοι με Ολυμπιακό Βόλου, Λεβαδειακό, Τρίκαλα και Αναγέννηση Καρδίτσας. Από το σύνολο των 6 ομίλων θα περάσουν στην επόμενη φάση οι έξι πρώτοι και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι, βάσει των βαθμών που θα έχουν συγκεντρώσει μετά τα δέκα παιχνίδια της α’ φάσης.

Από κει και πέρα θα ακολουθήσουν διπλά παιχνίδια βάσει κλήρωσης και οι τέσσερις νικητές θα πάνε το Final 4, που θα γίνει σε μία πόλη σε διάστημα τριών ημερών. Βάσει της προκήρυξης το Final 4 ξεκινά στις 5 Ιουνίου».

Οσο κι αν είναι δύσκολο χωρίς να υπάρχουν επίσημα παιχνίδια ο Βολιώτης τεχνικός έχει την πρώτη εικόνα από τους ποδοσφαιριστές του, με τους οποίους έχει δουλέψει και στο παρελθόν: «Με την πλειονότητα των ποδοσφαιριστών έχουμε δουλέψει ξανά μαζί και θεωρώ πως είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο βάσει όσων είδαμε και στα δυνατά φιλικά παιχνίδια που δώσαμε το περασμένο χρονικό διάστημα, με ομάδες όπως ο Θησέας Αγριάς, ο Πύρασος Αγχιάλου και ο Σαρακηνός. Είχαμε μία πάρα πολύ καλή εικόνα και πλέον περιμένουμε να δούμε πώς θα είναι και οι αντίπαλοι και σε τι επίπεδο.

Εκτός από τα παιδιά με τα οποία έχω δουλέψει στο παρελθόν, η ομάδα απαρτίζεται από παίκτες που υπήρχαν ήδη στη Νίκη, ενώ έχουμε και κάποιους φοιτητές που βρίσκονται στην περιοχή μας. Ηλικιακά έχουμε παιδιά γεννημένα από το 2002 μέχρι το 2006.

Αυτό βέβαια που μας ενδιαφέρει είναι η εικόνα της δικής μας ομάδας και δεν είναι αυτοσκοπός να πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα.

Θέλουμε να έχουμε μια ωραία εικόνα στους αγώνες και να αναδειχθούν παιδιά για την ανδρική ομάδα, όπως συμβαίνει με κάποιους ήδη, που προπονούνται ήδη με την πρώτη ομάδα».

Τέλος, για τη συνεργασία με την πρώτη ομάδα επεσήμανε: «Η συνεργασία με την πρώτη ομάδα είναι πάρα πολύ καλή και ό,τι χρειαζόμαστε έχουμε τη βοήθειά της. Συνδετικός κρίκος είναι και ο Κώστας Σταμέλος, που εργάζεται και με την πρώτη ομάδα ως αναλυτής και έχουμε πολύ καλή συνεργασία.

Ολο το επιτελείο βρίσκεται κοντά στα παιδιά, προκειμένου να τα προετοιμάσουμε όσο γίνεται καλύτερα για να πάρουν τα εφόδια, όταν γίνουν επαγγελματίες».

Το πρόγραμμα του 6ου ομίλου:

1η αγωνιστική

Χθες, Σάββατο 5/3

ΑΟ Τρίκαλα-Νίκη Βόλου

Σήμερα, Κυριακή 6/3

13:00 Αναγέννηση Καρδίτσας-Λεβαδειακός

2η αγωνιστική

Κυριακή, 13 Μαρτίου

13:00 Λεβαδειακός- ΑΟ Τρίκαλα

13:00 Ολυμπιακός Βόλου-Αναγέννηση Καρδίτσας

3η αγωνιστική

Κυριακή, 20 Μαρτίου

13:00 ΑΟ Τρίκαλα-Ολυμπιακός Βόλου

13:00 Νίκη Βόλου-Λεβαδειακός

4η αγωνιστική

Κυριακή, 27 Μαρτίου

13:00 Ολυμπιακός Βόλου-Νίκη Βόλου

13:00 Αναγέννηση Καρδίτσας-ΑΟ Τρίκαλα

5η αγωνιστική

Κυριακή, 3 Απριλίου

13:00 Νίκη Βόλου-Αναγέννηση Καρδίτσας

13:00 Λεβαδειακός-Ολυμπιακός Βόλου

6η αγωνιστική

Κυριακή, 10 Απριλίου

13:00 Λεβαδειακός-Αναγέννηση Καρδίτσας

13:00 Νίκη Βόλου-ΑΟ Τρίκαλα

7η αγωνιστική

Κυριακή, 17 Απριλίου

13:00 ΑΟ Τρίκαλα-Λεβαδειακός

13:00 Αναγέννηση Καρδίτσας-Ολυμπιακός Βόλου

8η αγωνιστική

Κυριακή, 1 Μαΐου

13:00 Ολυμπιακός Βόλου-ΑΟ Τρίκαλα

13:00 Λεβαδειακός-Νίκη Βόλου

9η αγωνιστική

Κυριακή, 8 Μαΐου

13:00 Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Βόλου

13:00 ΑΟ Τρίκαλα-Αναγέννηση Καρδίτσας

10η αγωνιστική

Κυριακή, 15 Μαΐου

13:00 Αναγέννηση Καρδίτσας-Νίκη Βόλου

13:00 Ολυμπιακός Βόλου-Λεβαδειακός

Τα ταλέντα της Νίκης Βόλου ποζάρουν στον φακό του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου