ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Εύκολο τρίποντο για τη Νίκη, 2-0 τον Πιερικό

εύκολο-τρίποντο-για-τη-νίκη-2-0-τον-πιερι-116020

Το όγδοο τρίποντο στη Σούπερ Λιγκ 2 και το έβδομο ως γηπεδούχος πήρε σήμερα η Νίκη στο γήπεδο της Νεάπολης, καθώς επιβλήθηκε του Πιερικού με 2-0, φτάνοντας έτσι στους 31 βαθμούς.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Το πρώτο γκολ του Κυριακίδη στο πρωτάθλημα, που ήταν άκρως θεαματικό, και το τρίτο προσωπικό του Κάσσου έως το 15’ έδωσαν αέρα δύο τερμάτων από νωρίς στην ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, η οποία ήταν κυρίαρχη από την αρχή μέχρι το τέλος, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει σε άλλο τέρμα, αν και το άξιζε, υποχρεώνοντας σε παθητικό ρόλο τον Πιερικό έως τη λήξη.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Η Νίκη είχε τετράδα στην άμυνα μπροστά από τον Μπάγιτς τους Κάσσο, Αθανασίου (πλάγια), Ανδρέου, Αλιατίδη (στόπερ). Στο κέντρο οι δύο αμυντικοί χαφ ήταν οι Κυριακίδης και Τσουκαλάς, με τους Μιράντα (στον άξονα), Βασιλείου (αριστερά), Βλαχομήτρο (δεξιά) να κινούνται πίσω από τον φορ Κουσκουνά σε ένα 4-2-3-1.

Ο Πιερικός αγωνίστηκε με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια, ενώ την τριπλέτα της άμυνας αποτέλεσαν οι Γιαλαμίδης, Κουκόλης, Παντελιάδης. Μπροστά τους σε μία ευθεία ήταν οι ακραίοι μπακ-χαφ Τοπαλίδης και Χαρτσιάς και οι κεντρικοί μέσοι Τόσκας και Φωκαΐδης, ενώ το 3-4-3 του Γιώργου Βαζάκα συμπλήρωναν στην επίθεση οι Ντίνας στα αριστερά, Ζαφειράκης στα δεξιά και Β. Παπαδόπουλος στην κορυφή της επίθεσης.

Γρήγορο προβάδισμα δύο γκολ για τη Νίκη

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Βλαχομήτρος έκανε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι μετά τη σέντρα του Αθανασίου από τα αριστερά , αλλά ο Τζήμας μπλόκαρε. Ωστόσο, ο πρώην πορτιέρε της Νίκης δεν μπόρεσε παρά την εκτίναξή του να κάνει κάτι στο 7’, όταν η … τηλεκατευθυνόμενη οβίδα του Κυριακίδη από τα 35 μέτρα πήγε στο αριστερό του παραθυράκι, για να γίνει έτσι το 1-0 με πολύ εντυπωσιακό τρόπο.

Η Νίκη συνέχιζε να πιέζει και στο 15’ έφτασε και σε δεύτερο τέρμα. Ο Μιράντα εκτέλεσε από τα δεξιά το κόρνερ, ο Τσουκαλάς στο πρώτο δοκάρι πήρε την κεφαλιά, που μετατράπηκε σε πάσα για τον αφύλακτο Κάσσο, ο οποίος με αριστερό πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής δεν είχε πρόβλημα να γράψει το 2-0.

Στο 27’ χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά ο Μπάγιτς με τις γροθιές σε σκαστό σουτ του Β. Παπαδόπουλου από ύψος του πέναλτι μετά από κόρνερ, ενώ στο 34’ Τσουκαλάς πήγε να μιμηθεί τον Κυριακίδη, πιάνοντας ένα δυνατό σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από το δεξί παραθυράκι.

Ένα λεπτό αργότερα μετά από φάουλ του Αθανασίου και κεφαλιά-πάσα του Ανδρέου, ο Κάσσος, έχοντας πάρει και πάλι θέση φορ, πήγε να βάλει με πλασέ και δεύτερο προσωπικό γκολ μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά νικήθηκε από τον Τζήμα, που αποσόβησε το 3-0.

Δυνατό ξεκίνημα στην επανάληψη για τη Νίκη

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία της Νίκης, καθώς με κοντινή προβολή ο Μιράντα έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι. Αυτή φάση καταγράφηκε στο 50’, για φτάσουμε στο 55’, όταν χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Κουσκουνάς κατέβασε με το κεφάλι για τον Τσουκαλά κι αυτός κοντά στην αριστερή γωνία της μικρής περιοχής, όπως επετίθετο η Νίκη, έκανε το δυνατό αριστερό σουτ, αλλά ο Τζήμας απέκρουσε σωτήρια.

Συνέχισε να χάνει ευκαιρίες

Στο 75’ ο γκολκίπερ του Πιερικού μπλόκαρε το δυνατό εκτελεσμένο φάουλ του Κυριακίδη. ενώ στο 77’ ο Λούκας Γκαρσία πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από τα δεξιά, αλλά ο αποδέκτης της πάσας του, που ήταν ο Βλαχομήτρος, είδε το δεξί σουτ που έκανε λίγο έξω από τη μικρή περιοχή να κοντράρει σε σώμα και να φεύγει κόρνερ. Πάλι ο Βλαχομήτρος στο 79’ απείλησε με κεφαλιά μετά την τροφοδότηση του Κουσκουνά από τα δεξιά, αλλά ο Τζήμας έπεσε στην κλειστή αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

Το 2-0 έμεινε έως τη λήξη, με τη Νίκη να κερδίζει φέτος για δεύτερη φορά τον Πιερικό μετά το 0-3 του πρώτου γύρου.

Να σημειωθεί ότι παίκτες των δύο ομάδων πριν τη σέντρα κρατούσαν ένα κλαδί ελιάς δίνοντας το δικό τους μήνυμα για ειρήνη, τη στιγμή που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Κίτρινες: -Φωκαΐδης, Τοπαλίδης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Μπάγιτς, Κάσσος, Αθανασίου, Ανδρέου, Αλιατίδης, Κυριακίδης, Τσουκαλάς, Βλαχομήτρος (83’ Παναγιωτίδης), Βασιλείου (68’ Λούκας Γκαρσία), Μιράντα (90’ Στοΐνοβιτς), Κουσκουνάς (90’ Κυρίτσης)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Τζήμας, Γιαλαμίδης, Κουκόλης, Παντελιάδης, Τοπαλίδης, Χαρτσιάς (68’ Μηλιώτης), Τόσκας (79’ Σούνταρ), Φωκαΐδης, Ντίνας (68’ Χατζάρας), Ζαφειράκης (46’ Κανούλας), Β. Παπαδόπουλος (68’ Μπουόλι)

Ο Βλαχομήτρος με αντίπαλο τον Τόσκα

Ο Κυριακίδης πανηγυρίζει την … γκολάρα που πέτυχε

Ο Αλιατίδης είναι … ασυγκράτητος στους πανηγυρισμούς του πρώτου γκολ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου