ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πήρε βαθμό στην Καρδίτσα η Νίκη, αλλά μπορούσε και το τρίποντο

πήρε-βαθμό-στην-καρδίτσα-η-νίκη-αλλά-μπ-126235

Στην πρώτη εντός έδρας απώλεια υποχρέωσε την Αναγέννηση Καρδίτσας η Νίκη Βόλου χθες, με το τελικό 0-0 να αδικεί τους κυανόλευκους, μιας και θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει για 2η φορά φέτος τους κιτρινόμαυρους, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του Βορείου ομίλου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η Νίκη Βόλου δεν «μάσησε» από τις οκτώ νίκες σε οκτώ παιχνίδια που μετρούσε μέχρι χθες η Αναγέννηση στην Καρδίτσα και σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχόπτωσης, θα μπορούσε να έχει πάρει και τους τρεις βαθμούς, έχοντας και δοκάρι σε προσπάθεια του Βασιλείου στο πρώτο μέρος και στο 41ο λεπτό.

Με τον χθεσινό βαθμό η Νίκη Βόλου έφτασε τους 28, ενώ η Αναγέννηση πήγε στους 31, έχοντας όμως τρία παιχνίδια λιγότερα. Αυτή ήταν η έβδομη ισοπαλία των κυανόλευκων στο φετινό πρωτάθλημα, που έχουν επίσης 7 νίκες αλλά και έξι ήττες. Την ερχόμενη αγωνιστική η Νίκη Βόλου παίζει εντός έδρας απέναντι στον Πιερικό, τη μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα.

Πώς ξεκίνησε

Με τη συνταγή της προηγούμενης αγωνιστικής παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου στο Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας, με τον Αλέκο Βοσνιάδη να εμπιστεύεται την ίδια ενδεκάδα. Σε σχήμα 4-5-1, ο Μπάγιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Κυριακίδης-Ανδρέου-Αλιατίδης-Αθανασίου. Αμυντικά χαφ ήταν οι Παναγιωτίδης-Τσουκαλάς, στα δεξιά κινούνταν ο Κάσσος, στα αριστερά ο Βασιλείου και στην επίθεση ο Κουσκουνάς, έχοντας στην πλάτη του τον Μιράντα σε ρόλο οργανωτή.

Ο αγώνας

Αναγέννηση και Νίκη δεν κατάφεραν στα πρώτα λεπτά να επιβάλλουν τον ρυθμό τους σε ένα παιχνίδι με αρκετές προσωπικές μονομαχίες και σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, όπου οι κιτρινόμαυροι πίεζαν αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στη Νίκη, όταν στο 17ο λεπτό, ο Μιράντα έκλεψε την μπάλα στην άμυνα των γηπεδούχων και επιχείρησε το διαγώνιο σουτ, αλλά μπλόκαρε σταθερά ο Γκέκας.

Η κορυφαία στιγμή του αγώνα ήρθε στο 41ο λεπτό, με τον Βασιλείου να εξαπολύει έναν κεραυνό εκτός περιοχής κι ενώ είχε μπροστά του τρεις ποδοσφαιριστές, με τον τερματοφύλακα Γκέκα να αποκρούει με τα ακροδάχτυλα, για να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι κι από κει σε κόρνερ, σώζοντας την εστία του από γκολ.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι δεν άλλαξε ρυθμό, με τη Νίκη να προσπαθεί να χτυπήσει από στημένες φάσεις, έχοντας και 8 κερδισμένα κόρνερ, αλλά να μην τα καταφέρνει.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και να κρατήσει μακριά από την περιοχή του Μπάγιτς την Αναγέννηση κι έριξε στο παιχνίδι και τον Βλαχομήτρο αντί του Παναγιωτίδη.

Στο 55’ και μετά από σέντρα του Αθανασίου από τα αριστερά, ο Βλαχομήτρος προσπάθησε να νικήσει τον Γκέκα, ωστόσο η μπάλα κόντραρε στα σώματα και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Για τους γηπεδούχους προσπάθεια του Δημούτσου σταμάτησε στον Μπάγιτς στο 64’, με τον Μιράντα στην επόμενη φάση να έχει επίσης σουτ που κόντραρε και πέρασε σε κόρνερ.

Οσο ο χρόνος κυλούσε η Αναγέννηση «φόρτωνε» την περιοχή της Νίκης με παίκτες, αλλά με εξαίρεση τη φάση του 88ου λεπτού, όταν ο Πλέγας έκανε το σουτ, αλλά απέκρουσε ο Μπάγιτς στη δεξιά του γωνία, δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων, που ανάγκασαν τους γηπεδούχους στην πρώτη τους εντός έδρας απώλεια στο φετινό πρωτάθλημα.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΝΙΚΗ 0-0

Super League 2-21η αγωνιστική

Δημοτικό Γήπεδο Καρδίτσας

Διαιτητής: Καδδάς (Αχαΐας)

Βοηθοί: Οικονόμου (Αχαΐας)-Καραλής (Ηλείας)

4ος: Ανδριανός (Αχαΐας)

Κίτρινες: 26’ Αθανασίου, 42’ Σταμόπουλος, 60’ Βασιλείου, 84’ Ανδρέου

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Αμανατίδης): Γκέκας, Γκόλιας, Κοτσώνης, Καρανίκας, Σταμόπουλος, Γκίνη (69’ Μπενγκόα), Δημούτσος (75’ Μανιός), Λαγός (86’ Καρρίκι), Πλέγας, Κουτσιανικούλης (69’ Πολίτης), Αθανασιάδης (75’ Γκεγιέ)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Αθανασίου, Ανδρέου, Αλιατίδης, Παναγιωτίδης (46’ Βλαχομήτρος), Κυριακίδης, Τσουκαλάς, Κάσσος, Μιράντα (83’ Πάνος), Βασιλείου (65’ Μέτσε), Κουσκουνάς

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου